15 Ekim 2008 Çarşamba

Top 10

Tottenham'ın yeni forveti, kendi Rus adı Roman Pavlyuchenko ülkesinde Stavropol Belediye Meclisine Putin'in Birleşik Rusya Partisinden girince, İngilizler siyasi görüşleriyle ön plana çıkan 10 futbol adamını listelemişler.
  1. Lilian Thuram : Irkçılığa karşı mücadele eden Karayip Adalı-Fransız milli futbolcu, 2005 senesinde göçmenler ile Fransız polisi arasında çıkan olaylar sırasında çoğu Afrika kökenli olan göstericiler için pislik diyen Nicolas Sarkozy'nin karşısında yerini almıştı.
  2. Diego Maradona : Fidel Castro ve Venezuealla Başkanı Chavez'le kanka olan Maradona, George Bush ve ABD politikalarıyla fiilen mücadele eden bir solcu.
  3. Cristiano Lucarelli : Solcu falan değil , bildiğin komünist. Livorna tribün grubu Brigate Autonome Livornesi(onlarda solcu elbette) 1999 senesinde kurulduğu için sırt numarası 99.
  4. Javier Zanetti : Zapatista Ulusal Kurtuluş Ordusunu desteklediğini açıklamakta bir mahsur görmeyen, finansal destek amacıyla İnter kabul ederse dostluk maçı yapmak istediğini söyleyen Arjantinli efsane.
  5. George Weah : Futbolu bıraktıktan sonra Liberya devlet başkanlığına aday olabilecek kadar siyasetin içinde eski Milan'lı futbolcu.
  6. Brian Clough : Nottingham Forest'in efsanevi menajeri madenci grevlerine katılan bir solcu. İşçi Partisi tarafından iki farklı seçimde parlamenter adayı olması teklif edilmiş ancak, o futbolun içinde kalmayı tercih etmiş.
  7. Christian Abbiati : Geçtiğimiz aylarda birden faşist olduğunu açıklama gereği hissetti. İtalyanlarda sık rastlanan bir akım.
  8. Algimantas Liubinskas : Litvanyalı antrenör Pavlyuchenko'nun aksine futbolla beraber siyaseti götüremediğinden , teknik adamlıktan istifa edip futbol ve sporun gelişimi için meclis sıralarına dahil oldu.
  9. Frank Lampard : Muhafazakar Parti lideri David Cameron'la iyi ilişkiler içinde olan oyuncunun nede olsa West Ham'da Di Canio ile aynı havayı solumuşluğu var.
  10. Paolo Di Canio : "Irkçı değilim,faşistim." diyen ilginç futbol siması.
Konuya ilişkin iki adet incelemeye FlyingDutcman imzasıyla aşağıdaki linklerden ulaşabilsiniz.

Hiç yorum yok: