8 Kasım 2008 Cumartesi

Bir Kadıköy Klasiği

Ezeli rakip Kadıköy'de en son galip geldiğinde ABD başkanı Clinton, Beşiktaş başkanı Süleyman Seba idi. O zamanların başbakanı Bülent Ecevit ve dışişleri bakanı İsmail Cem bu diyarlardan göçeli hayli zaman oldu. ..
O zamanlar Galatasaray'ın avrupa kupası maçları bahane edilerek lig maçları ertelenirdi dönemin efsane fedarasyon başkanı sayesinde. Soğuk vede inanılmaz yağmurlu bir günde oynanan maç 99 Aralığının son Çarşambalarından birinde oynanmıştı. Ramazan ayına denk gelen maç kuyruğunda orucumuzu açıp, maratonun saçağı altında kendimize yer aramaya çalışırken 2 tane yemiştik yarım saatte. İkinci yarı Moldovan'ın orta yaparken attığı kazara golle 1-2 sonuçlanan maç Fenerbahçe taraftarının başının önde çıktığı son derbidir. O tarihte ben üniversiteye başlayalı henüz aylar olmuşken , bugünse 5 senelik mühendisim.
Önüne gelen yarın oynanacak Kadıköy derbisi için internet sitelerinde anketler yapıyor. Sonuçlara bakınca kafam karıştı. O sebepten ben kim kazanır diye sormadım, Fenerbahçenin gollerini kim atar diye soruyorum. Kadıköydeki Fenerbahçe-Galatasaray maçı için deplasman takımının galibiyet ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünen Fenerli kardeşlerim varsa sorgulasınlar taraftarlıklarını.

Hiç yorum yok: