8 Eylül 2009 Salı

Amerika Açık İlk Hafta

Amerika Açık'ta ilk haftayı tamamladık.Bayanlarda tüm çeyrek finalistler, erkekler de ise 4 çeyrek finalist belli oldu.Bayanlarda seribaşı raketlerin ilk günden beri döküldüğü ilginç bir turnuva izliyoruz.Öyle ki çeyrek finaldeki 8 raketin sadece 3'ü ilk 10 içindeki isimler.Ivanoviç ve Razzano ile başlayan 1. tur kayıpları, 2. turda Jankoviç, Dementieva, Stosur, Radwanska 3. turda ise Sharapova, Azarenka ve Safina ile devam etti.Bu durum yeni nesil oyuncuların mı çok yetenekli olduğu ya da sıralamanın zirvesindekilerin mi yetersiz olduğunu gösteriyor ona siz karar verin.
Bayanlarda şu ana kadar en çok dikkat çeken isimler kuşkusuz dün Okechukwu'nun da bahsettiği ev sahibi Oudin ve mükemmel bir geri dönüş yapan Clijsters.Ev sahibi Oudin Rusları bir bir eleyerek çeyrek finale kadar geldi.Clijsters ise 4 yıl aradan sonra Venus Williams'ı da yenerek rakiplerine ben yokken çok rahattınız ayağınızı denk alın mesajını verdi.Bu iki isim dışında ise oyunlarıyla turnuvaya damga vuran raketler ise Wozniacki ve Pennetta.Pennetta Amerika Açık öncesi zaten çok formdaydı ve o formunu devam ettiriyor.Mirza ve Wozniak maçlarında kortta 1 saat bile durmadı rakiplerini ezerek geçti.4. turda ise bence şu ana kadar turnuvanın en iyi maçında Zvonareva'yı saf dışı bıraktı.İlk seti kaybettikten sonra 2. sette 6 maç puanını çevirip tie-breakte seti alınca Zvonareva'nın moralini de alt üst edip son seti 6-0 ile geçip çeyrek finale yükseldi.Wozniacki'de 4. tura kadar zorlanmadan geldi.4. turda ise Kuznetsova ile mükemmel bir karşılaşma yaptılar ve Wozniacki çeyrek finali gördü.Kuznetsova maçtan önceki röportaıjnda oyun içinde kopmalar yaşıyorum demişti maçta da tam dedikleri gerçekleşti.Kuznetsova servis kırdıktan sonraki oyunlarda çok fazla basit hata yapıp avantajını sürekli kaybetti ve sonunda kazanan Wozniacki oldu.

Yarı final tahminlerim ise

Bondarenko - Wozniacki
Clijsters - ????

Serena Williams - Flavia Pennetta maçı için bir favorim yok.Ortada bir karşılaşma ama gönül Pennetta'dan yana.
Erkeklerde ise oyuncular daha tutarlı.İlk 10'dan sadece 3 kişi elendi.3 kişiden ikisi de sakatlık dolayısıyla(Davydenko ve Simon).Ana tablonun 8 bölümünden 6'sınde o bölümün en iyi 2 raketi 4. tura yükseldi.Seriyi bozan isimlerden biri bizim sinirlerimizi de bozan Marsel'i eleyen Isner diğeri ise sakatlığı yüzünden 3. tur maçında karşılaşmayı bırakan Simon.Tablonun 4. bölümünde 3. turda Roddick'i eleyerek erkeklerde şu ana kadar ki en büyük sürprizi gerçekleştirdi ama bu zemini seven Verdasco Isner'e dur diyen isim oldu.Federer, Murray ve Djokoviç 1'er set kaybetselerde çok rahat oynayarak geldiler şu ana kadar.Djokoviç set kaybettiği maçta Witten karşısında diğer rakiplerine göre biraz daha fazla zorlansada ilk 2 turda ve 4. turda çok rahattı.
Son 2 Grand Slam'i sakatlığı yüzünden kaçırınca turnuva öncesi tüm gözler Nadal üzerindeydi.İlk turda Gasquet karşısında harika bir maç çıkarınca herkes çok rahatladı ama 2. turda Kiefer'e set verince ve 3. turda Almagro'ya set vermese de servis oyunlarında çok fazla servis kırma puanı verince acabalar oluşmaya başladı.En büyük sınavını çeyrek final için bugün Monfils karşısında verecek.Almagro karşısındaki hataları Monfils maçında da yaparsa çeyrek finale çıkması zor gözüküyor ama Nadal'ın ne yapacağı hiçbir zaman belli olmaz.Fransa Açık finalisti Söderling ise turnuvanın en talihli oyuncusu olarak şu ana kadar dikkatleri çekiyor.2. turda Granollers daha ilk sette sakatlanıp karşılaşmayı bıraktı 4. turda ise Davydenko setlerde durum 2-1 Söderling lehineyken sakatlığı yüzünden maçı bırakınca Söderling yorulmadan çeyrek finale kadar yükselmiş oldu.Çeyrek finalde ise rakibi belalısı ve turnuvanın en büyük favorisi Federer.Son 3 büyük turnuvada da Federer ile karşılaşıyor Söderling.Roland Garros'ta finalde, Wimbledon da ise 4. turda 3 setlik maçlarla kaybetti Federer'e.Bu sefer de değişen birşey olmayacak gibi.
Çeyrek final eşleşmelerinin hepsi belli olmadığı için bir tahmin yürütmüyorum ama seyir açısından en güzel maç Djokoviç - Verdasco maçı olacak gibi gözüküyor.

Hiç yorum yok: