26 Ağustos 2008 Salı

1. Hafta

Geçtiğimiz sezon cümbür cemaat takımın çift forvet oynaması gerektiğini yazdı Fenerbahçe'nin yılmaz kalemşörleri. Bu sezon ise hepsi birden Sünger Bob'un kapısının önünde sıraya girdi geçtiğimiz sene yazdıklarının üzerini örtebilmek adına. Yeni dertlerimiz Emre'ye yer açabilmek ve Alex'in mevkisini beğenmemek bu sene. Geçen sene çift forvet çığırtkanlığı yapanlar olmadığını farkettiler farketmesine ancak tükürdüklerini yalamamak için Alex'in yerine taktılar bu sefer. İkide yetmez üç olsun denmeye başlayacak bu gidişle ancak şükürler olsun dünya üzerinde 4-3-3 taktiğinin son uygulayıcısı Zdenek Zeman vakti zamanında yarım sezon ancak dayanabildi bizim futbol ulemalarına.

Gelelim kendi fikirlerimize...
  • Okan ağabeyiyle, Suat amcasını alıp yanına getirme ihtimalimiz olmadığından ötürü bu fiziksel yetersizliği ile Emre Belezoğlu'nun üstlenebileceği tek görev Alex'i dinlendirmek olur Fenerbahçe'de.
  • Selçuk için alternatif bir ön libero transferi tez zamanda gerçekleştirilmeli.
  • Çizgiye kendini hapseden Kazım'ın aksine ikinci bir oyun kurucu gibi oynayan ve önünü boşalttığı Gökhan'a koridor sağlayan Devid takıma dahil olana dek sağ çizgide yeni çözümler denenmeli.
  • Ligin ilk haftasından ligi sonlandırmaktansa, sabırlı olmalı.

Son olarak bana garip gelen bir durum ise şu ; Alex, Guiza ve Emre'ye maç boyunca tatlı-sert ( tatlı sert ne demekse) adam markajı uygulayan rakip takımda, birebir oynayan bu oyuncular ortalama 5'er kez kural dışı engellemiş Fenerbahçe'li futbolcuları. Maçta çıkarılan sarı kartlara ait istatistikler ise şu şekilde ;

Gaziantep : 0 Fenerbahçe :3

Hiç yorum yok: