24 Eylül 2008 Çarşamba

Essam Kamal Tawfik El-Hadary

Bizim Faruk Gürsoy'un (Richard Kingson) Wigan Athletic'e transfer olduğunu öğrenip de King Richard niyetine başladığım yazı (başlığını bile atmıştım) beni Mısır'ın efsanevi kalecisi El-Hadary'ye ulaştırdı. 12 senede 500 kereden fazla Al-Ahly forması giyen , defalarca Mısır ligi şampiyonluğunu kazanan , 3'er kez Afrika Şampiyonlar Ligi ve Afrika Süper Kupasına ulaşan; milli takım kariyerinde 3 kez Afrika Uluslar Kupasını kaldırıp bunlardan ikisinde turnuvanın en iyi kalecisi seçilen bu oyuncu için efsanevi nitelendirmesi abartılı olmasa gerek.
Bu kadar övdük sıra geldi yermeye...
Büyük katiller hep 3 isimli olur der Mel Gibson Komplo Teorisi adlı filimde. Üç isimli El-Hadary'nin katil olmasa da yüzünde bir at hırsızı edası mevcut. Kariyerinin sonuna doğru bu at hırsızlığı biraz su yüzüne çıkmış. Resime dikkatli bakanlar formadaki armanın bir Avrupa takımına, en azından bir Arap takımına ait olmadığını farketmişlerdir. Sezon başından beri İsviçre ekibi Fc Sion'un formasını giyen kalecinin transferi Mısır'da milli mesele olmuş. 2010'a kadar kulubüyle sözleşmesi devam eden oyuncu , ben gidiyorum demiş ve gitmiş. Sonra Mısır'a geri dönüp özür dileyip , ben ettim siz etmeyin demiş. Al-Ahly yönetimi 3 hafta ve toplam 250bin Mısır Poundu para cezası verince oyuncuya bir kez daha karar değiştirip İsviçre'nin yolunu tutmuş.
Fc Sion, Aziz Yıldırım'ın Senna transferi için uygulamayı düşünüp, kulübün ceza alma ihtimalini göz önünde bulundururak vazgeçtik dediği ve sanki bir sırmış muamelesi yaptığı transfer açığına dayandırarak gerçekleştirmiş kalecinin transferini. 2006 senesinde İskoç oyuncu Andy Webster'ın Hearts'dan sözleşmesi devam ederken Wigan Athletic'e transferiyle ortaya çıkan , bir kulüpte minimum 3 sene görev alan bir oyuncunun sözleşmesi devam ederken sözleşmesinin kalan yılları için alması gereken bedeli eski kulübüne ödediği takdirde uluslararası bir transfer gerçekleştirmesine olanak sağlayan hadise halen muallakta olmakla birlikte Mısır'lı kaleci ve İsviçre ekibi bunu örnek göstererek oyuncuya lisans almışlar.

Hearts formasıyla 5 senede 150 civarında maça çıkan Andy Webster , transferinin ardından son 2 senede 3 farklı takımda toplam 6 kere forma giyebilmiş. Essam Kamal Tawfik El-Hadary'nin kaderi benzer olmaz inşallah.

Hiç yorum yok: