8 Eylül 2008 Pazartesi

İyiki doğdun Hocam

Milli takım oyuncuları ; hocalarının doğumgününü en pahalısından bir İsviçre saatiyle hatırlayınca , hafızamız bizi 11 sene geriye götürdü. Bir Kadıköy deplasmanı öncesinde kendi futbolcularını motive etmek isteyen hoca, oyuncularının doğumgününü Kadıköy'de kendisine hediye edecekleri galibiyetle kutlayacaklarını buyurmuştu. Maç 3-1 olduktan sonra, bütün stad hep bir ağızdan "İyiki doğdun Fatih" şarkılarıyla maçı doğumgünü partisine çevirince durumdan rahatsız olan ben bilmem beyim bilir Müfit Hoca tünelde tebriklere devam eden 3-5 taraftara hücum etmişti.
Bunlarda maçla ilgili ertesi günün Milliyet Gazetesi'nden bir kaç not;

Analiz

Fenerbahçe
RÜŞTÜ: Kaptan takımını İzmir'de olduğu gibi bu maçta da zafere taşıdı. İLKER: Hasta hasta oynadı. Tüm enerjisini sahaya koydu. UCHE: Göbekte geçilmez bir devdi. HÖGH: Bir tecrübe abidesiydi sanki. EROL: Fazla ofansif görünmedi, ancak çok kritik müdahaleler yaptı. SELAHATTİN: Genç oyuncu mükemmel bir defansif görev yaptı. KEMALETTİN: Orta sahanın en çalışkan ismiydi. Hem defansif hem de ofansif olarak başarılıydı. OKOCHA: Mükemmel bir gol attı. TAYFUN: İki haftalık sakatlıktan sonra iyi bir çıkışla maça başladı. BOLIC: Tam bir görev adamıydı. Hem adamını kovaladı, hem de atılan üç golde de pay sahibi oldu. SABIN ILIE: Yine kötü maçlarından birini oynadı. TANER: Üçüncü golden sonra defansif yönü kuvvetlendirmek için oyuna girdi. Hatasız oynadı. SAFFET SANCAKLI: Maça girişiyle oyunun kaderi değişti. ATİLLA: Son dakikada oyuna girdi.

Galatasaray
VOLKAN: Kaleci mi, kale direği mi belli değil. Kale direği ondan daha iyi görev yaptı. Yan toplarda boş, cepheden boş. Volkan sıfır çekti. FILIPESCU: Sağ kanadı kuruttu. En kötü maçını oynadı. BÜLENT: Bol hata yaptı, kötü oynadı, yenilen gollerde rolü vardı. FATİH: İlk golde hatalıydı, ama elinden geldiğince mücadele etti. TUGAY: Çok şık bir gol attı, ama çok top kaybetti. POPESCU: Ön liberoda kayıptı. Ne hücuma katılabildi, ne de savunmasına yardım etti. ERGÜN: En kötü maçını oynadı. Hatayla yoğruldu, her topu kaptırdı. ILIE: Takımın en çalışkan adamıydı, ama yalnız kaldı. HAKAN: Mutlak üç gol kaçırdı. HAGI: O da kötüler arasındaydı. Sinirliydi, seyirciyi duymamazlıktan gelemedi. K.HAKAN: Sonuçsuz bir çaba içindeydi, vasatı hiç aşamadı. SUAT: İyi mücadele etti, bir topu da direkten döndü. ARİF: Kafasını kaldırmadan oynadı, cankurtaran olamadı. OSMAN: K.Hakan'ı fazla aratmadı.

Galatasaray'ın golcüsü Hakan Şükür ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bu stat bizi sevmiyor. Ne yaparsak olmuyor. 1 - 1'den sonra maçı alırdık ama verdik" diye konuştu.

Hiç yorum yok: