11 Kasım 2008 Salı

Gol Kaçar...

  • "Kaçmaz kardeşim, bu da kaçmaz... "
  • "Golcüyse atacak arkadaşım! "
  • "Bu nasıl gol kralı olmuş yaa?"
Yukardaki yorumlar ortalama futbol seyircisinin forvet oyuncusu gol kaçırdığı vakit yaptığı tespitlerden bazıları. Saha sonuçlarının sportif mücadeleyi her daim gölgelediği çağımızda sonucu doğrudan etki eden unsurun futbol için gol olduğu düşünülürse taraftar pekte haksız görünmüyor ilk bakışta.
Ancak kazın ayağı öyle değil... Yakın dönemden örnek vererek daha somut bir çerçeve içinde açıklayalım. Serkan Aykut veya Tanju Çolak tarzı forvet oyuncularına artık ekmek yok. Savunmaların kapandığı , adından %100 savunma oyuncusu olduğu anlaşılan sözde orta saha oyuncuları olan ön liberoların -demirkol'un tabiriyle çapa- oyunu kitlediği yeni futbol düzeni içinde takım savunmasına yardım etmeyen, yaptığı hücum presle takımına nefes aldıramayan forvet oyuncularına artık yer yok.
Gole konsantre olması gereken forvet oyuncularının zihinsel olarak oynadığı takımın genel futbol mantığı içinde yoğrulması ve fiziksel olarak çok yorulması sonucunda kaçması imkansız gibi görünen gol pozisyonları kaçabiliyor.
Golü kaçıran adamın ismi bir üstteki resimde mevcut. Heerenven formasıyla 39 maçta 45 gol atan , hasbelkader Brezilya milli takım formasını giyen(golde atan) , Hollanda liginde bir maçta 7 gol atabilen şu sıralar Premier ligde bizim Tuncay'ın takım arkadaşı olan forvet oyuncusu o pozisyonlardan birini kaçırmış haftasonu.

Gol kaçar, yeter ki pozisyona girilsin.

Hiç yorum yok: