6 Mart 2009 Cuma

Sırtı Dönük Taraftar Modeli

...Taraftar dediysem lafın gelişi. Genelleme yaparken hasbelkader sıfatların en hası taraftarlığı bahşetmişim sırtı dönüklere, gerçek taraftarlar başlıktan alındıysa affola.
29 yaşındayım ve futbol taraftarlığım yirmi seneyi aştı. 8 yaşında maç izlerken televizyonun önünden geçen anneme söylenirdim, 13 yaşında ağabeyim elimden tutup "Şeytanı" izlemem için stada götürdüğü vakit babam 3 kuruş fazla koysa cebimize kapalıdan sahayı daha güzel görürdük diye hayıflanırdım.Kendi başıma maça gidecek kıvama geldiğimde hayıflanmamak için Maratona gider,eski tribünün direklerinin arkasında kalırsam izdihamdan akla karayı seçerdim sahayı görebilmek için.Uzağı çok iyi seçemeyen gözlerim araba kullanırken gözlükleri aramaz da stada gidince Alex'i daha iyi görebilmek için yanımda olur.
***
Sözde taraftar özde mutual yaşam temsilcisi kardeşler ise dışardan en sarı-lacivert (sarı-kırmızı veya siyah-beyaz) görünürler ancak kimse emin olamaz onların hangi takımı tuttuğunu.Bırakın takım tutmayı futbolu sevdikleri bile muallaktır.Profosyonel futbol taraftarı olan bu model maç boyunca sizin üzerinizden gözlerini bir an bile ayırmaz ve zinhar dönüpte arkalarında kriket mi oynanıyor yoksa masa tenisi mi bakmazlar. Takdir edilesi iş disiplinleri hepimize örnek olmalı.

Hiç yorum yok: