31 Ekim 2009 Cumartesi

Mehmet Ayan Sıfır


Yukardaki satırların sahibi Ali Ece ve tasvir edilen zat bendeniz olunca beşer olmanın gereği şımarma hakkımı kullanıyorum her anımsayışımda. Hem müzisyen, hem edebiyatçı, hem spor sever hem de spor yazan bir adam tarafından ucundan köşesinden benzetildiğim ve sonrası olmayan Çupi'nin ilelebet kurumayacak mürekkebinin bir zerresi düşseydi keşke defterime.

Futbolu küçültürken, aslında kendilerini cüceleştiren, spor sayfalarının her köşesini, büyümeye çalışan kucak çocuğu misali sözde spor yazarları işgal etmişken kalemiyle ve bütün samimiyetiyle kendi kitlesini oluşturan Beşiktaşlı kardeşimi kendi günlüğümden selamladıktan sonra gelelim Mehmet Ayan'a neden 0 (Sıfır) verdiğime...

Total Futbol ekibinin kanımca en zayıf halkası olan Mehmet Ayan, Mustafa Sapmaz ve Ali Ece önderliğinde 4-4-2 ekibinin ( sanırım Fenerli yok aralarında) hesapsız kitapsız, futbol üzerine sohbetinin içine daha önce burda defalarca eleştirdiğim renkkörü spor medyası mensubu limonunu sıkmayı her seferinde başarıyor.

Son günlerde limonu bol bulmuş olacak, basketbolun üzerinede sıkmaya başladı. Sky Türk'ün basketbol canlı yayınlarında muhtemel yokluktan maç anlatmaya başlayan Ayan gol anlatırcasına her şutu anons ederek hem kendini fazlasıyla yormakta, hem de bizleri...

Hafta içi Partizan-Efes maçını anlatırken niyetlendim vazgeçtim, bugün Fenerbahçe'nin Banvit maçını Nejat Saydam ile anlatırken dinleyince bu sefer niyet ettim basketbolseverlerin rızası için iki satır yazmaya.

Maçın ilk yarısı Banvit'in o ana dek attığı 35 sayının 14'ünü Lance Williams kaydetmiş. Mehmet Ayan matematik dehasını göstermek ve oynanan oyunu bilmediği için seyirciyi rakamlara boğmak adına "Williams, Banvit sayılarının yaklaşık %41'ini atmış şu ana dek." buyurdu. Haksız sayılmaz aslında bir yaklaşık sonuçla 7 puan kazanabilirdi bir kelime bir işlemde yarışsa idi.

İlk yarının son hücumunda Banvit'li Chuck Davis bildiğin bir,iki, üç adım attıktan sonra turnikeyi bıraktı ve sayı verildi. Futbol alışkanlığından kalma olsa gerek her pozisyona biliyormuşcasına bir kez daha tekrarını izleyelim şeklinde yaklaşan Ayan, pozisyonu izledikten sonra büyük ihtimalle çözemediğinden "Mmmmm... Hmmm,yani,..Hakemin kararına saygılı olmak lazım vs..." mealinde şeyler söyeleyerek iki paragraf önce bahsettiğim renkörü medya mensubu olmanın hakkını verdiği sırada, Ayan beyan steps olan pozisyon için yorumcu Nejat Saydam'ın elini kolunu bağlamış ve o adamcağızda Mehmet Ayan kardeşini ezmemek adına sesinin en düşük tonunda "..bir adım fazla atmış sanki Mehmet..." diyebildi ancak.

Basketbolu bilmeden o mikrofonun başına geçerken gösterdiği cesaretin adına varın siz karar verin. İsterseniz medeni cesaretini takdir edin, isterseniz cahil cesaretini eleştirin. Ancak benim tek gördüğüm, Sky Türk'ün tez vakitte en azından kuralları bilen bir spor severi o koltuğa oturtması gereğidir.

1 yorum:

GÜRAY İŞDAŞ dedi ki...

Yazınıza tamamen katılıyor ve duygularıma tercüman olduğunuz için de teşekkür ediyorum.Mehmet Ayan'ın kökü at yarışı olduğundan dolayı,yakında basketbol maçlarındaki fast breakleri''en dışarıdan da Ömer Onan geliyor'' diye anlatırsa şaşırmayalım lütfen:)Kendisi belki de iyi bir radyo yöneticisi olabilir(Radyodaki arkadaşları o bulup,şans verdi ise böyle düşünüyorum)ama anlatım ve yorumlardan uzak kalması dileği ile...