24 Nisan 2012 Salı

"Resultante importante"

“Yenemiyorsan yenilmeyeceksin!”

Ülke futboluna bu felsefeyi kazandıran teknik direktördür Fatih Terim. İstediği skora ulaşmış ve maçın bitmesine 15 dakikadan az kalmış ise; Vedat İnceefe, Emre Aşık ya da Bülent Korkmaz’ı oyuna alarak savunmayı beşlemekten zerre gocunmayan adamdır o Terim. Rakibin adı Fenerbahçe değilse planına sadık kalan, soğukkanlı olarak oyuna müdahale eden, Fenerbahçe’den gol yiyince ise yere tüküren futbol filozofudur ‘uğursuz Fatih’.

6 Kasım 2002’nin baş mimarıdır Fatih Terim. 2-0 mağlupken önce Ayhan’ı çıkarıp Arif’i oyuna dahil etmiş, skor 3-0 olunca bir diğer ön liberosu Batista’nın yerine Ümit’i oyuna alarak orta sahayı tamamen boşaltmıştır. 6-0 biten maça ‘Alaman köylüsü’ Lorant’tan daha fazla etkisi olan büyük hocadır Terim.

Boyu iyiden iyiye kısalmış bir ligde ve beş puan önde başladığı maçta beraberliği tutması sahip olduğu avantajı katlayacakken, zaaflarına yine yeni yeniden yenilmiştir Terim. Ama kredisi sonsuzdur?...

Şenol Güneş aynısını 95-96 sezonunda Trabzon’un başında yaptığı vakit basiretsiz, vizyonsuz ve vasıfsız olarak etiketlenirken, Terim’in payına düşen ise cesur sıfatı oldu. Ben Terim’in ne olduğunu biliyorum da bakalım sezon sonunda bu mağlubiyet sebebiyle şampiyonluk Fenerbahçe’ye kaptırılırsa, şimdilerde “hocamla gurur duyuyorum.” diye ortalıkta dolaşanlar ne diyecekler.

Galatasaray 1-2 Fenerbahçe


6 yorum:

endergelişenossasunaatakları dedi ki...

bir sezon boyunca 9 puan önde gitmesini sadece oyunculara bağlayabiliyorsan ayrıca sırf bu maçta galibiyet istedi diye ben demiştim diyebilmek için birini karalıyorsan helal olsun demek düşer bize

Adsız dedi ki...

fb nin zavalli futbolunu yazman gerekirdi. sana mi dustu 29 sut atan takimin teknik direktorunu elestirmek?

Adsız dedi ki...

eğer beraberliğe yatmış olsaydı da feneri böyle yakaladın niye saldırmadın fatih hoca diye bi blog okuyor olacaktık şu anda...

Adsız dedi ki...

yenemiyorsan yenilmeyeceksin demiş.eziyorsan geri çekileceksin değil =)

Okechukwu dedi ki...

@adlı: umarım fenerbahçe şampiyon olur sezon sonunda ve de ben demiştim diyebilirim ama henüz vakti değil.

@adsız1: bir önceki postta galibiyetin mucize olduğunu yazmıştım fb adına ama görmedin muhtemelen. 29 şut atan teknik direktörü eleştirmeye tsyd mensuplarının kaidesi yetmediği için, para pul hedefi olmayan bloggerlara düşüyor eleştirmek.

@adsız2: muhtemelen gs taraftarı bir bloger yazacaktı.

@adsız3:kadıköy'de oynanan lig maçında da gs 65 dk tek kale oynadı ama beraberliği yakaladıktan sonra sahaya şimşek düşmüşcesine aynı anda 3 gs'lı futbolcu sahanın farklı yerlerinde kendini yere bırakarak vakit geçirmeye oynadı.o gün beraberlik yetiyor diye düşünen teknik direktör, play-off maçında ise yine yetmesine karşın hata yaptı.

Adsız dedi ki...

Ee peki şimdi ne oldii? :):):