1 Haziran 2009 Pazartesi

Düşen Düşene

Alamancıları bir kenara bırakınca aktif top oynayanlar arasında Türkiye'de hatırı sayılır süre forma giyipte yurt dışına top oynamaya giden futbolcu sayımız iki elin parmaklarını geçmez. Tugay'da futbolu bıraktıktan sonra aktif oynayanlar arasında istikrarlı forma giyen sayısı ise beş kardeşten fazla değil.
Sezon başı büyük umutlarla transfer edilen bir çok kardeşimiz ise şampiyonluğa oynayan ekipleri terkedipte gittikleri Avrupa'nın kalbur üstü liglerinde kalburun üstünde durmayı beceremeyip bir alt ligin yolunu tuttular. Bizim çocuklardan Tuncay Middlesbrough ile Premier Lige veda ederken, Marco Paşa Osasuna son maçta Real Madrid'i mağlup edince kendini 2. ligde buldu. Bir diğer La Liga yolcusu Ersen Martin ise çok fazla forma şansı bulamadığı sezonda Recreativo de Huelva ile ligden düştü.
Bundesliga'da oynayan eski Beşiktaş ve Trabzonspor oyuncusu Çağdaş Atan ise Energie Cottbus ile play-off eşleşmesinde Bundesliga 2'yi 3. bitiren Nürnberg karşısında iki maçtada sahadan mağlup ayrılarak bir alt ligin yolunu tuttu.
Ne denir ki?Ayaklarına sağlık....

Hiç yorum yok: