6 Haziran 2009 Cumartesi

Roland Garros 2009 - Finaller

Federer - Del Potro 3-6 , 7-6, 2-6, 6-1, 6-4
Söderling - Gonzalez 6-3, 7-5, 5-7, 4-6, 6-4


Finalistler belli oldu.Perşembe günü yazdığımız yazıda Del Potro'nun Federer'i geçmesi sürpriz olmaz demiştik ama yine de favorimiz Federer'di.Maça Del Potro çok iyi başladı ve ilk seti domine ederek aldı.Sürekli 200km/h in üzerinde hızla attığı servislerle Federer'e hiç şans tanımadı.2. sette de Del Potro servisine aynı şekilde devam edince Federer kendi servisine çok iyi tutunde ve seti çok başarılı olduğu tie-breake taşıdı.Tie-breakte de zorlanmadan seti aldı. 3. sette Del Potro yine harika servis oyunlarına devam etmesinin yanı sıra Federer'in de servislerini kırarak 6-2 ile bitirdi ve oyunuyla finale çok yakın gözüküyordu.Federer 3 set sonunda hala servis kırabilmiş değildi ama 4. setten itibaren Federer'den yine bu turnuvada alışık olduğumuz geri dönüşlerden biri geldi.Rakibinin hiç kıramadığı servisini bu sette fazlasıyla kırarak seti 6-1 ile bitirdi.Artık hızını almıştı son sete de servis kırarak başladı ve seti 6-4 maçı 3-2 ile bitirdi.Kariyerindeki tek eksik için önünde sadece bir maç kaldı.

Diğer yarı final karşılaşmasında ise Söderling kurbanlarının arasına Gonzalez'i de ekledi.3. turdan itibaren çok sağlam 4 toprak kort tenisçisini turnuvanın dışına itti.Gonzalez karşısında da atak oyununu sürdürdü.Maça çok hızlı girdi ve ilk 2 seti alarak aynı hızda maçı bitircek gibi gösterdi ama 3. sette Gonzalez çok iyi direndi. Seti kazandıktan sonra bu sefer oyunun ritmini alan Gonzalez 4. seti de kazandı.Aynı hızla son sete giren Gonzalez sette 4-1 öne geçti.Gonzalez maçı bitirdi derken bu sefer Söderling tekrar atağa kalktı ve 5 oyunu üst üste kazanarak maçı bitirdi.Gonzalez için tam bir hayalkırkılığı oldu.Söderling ise bu turnuvada finali sonuna kadar haketti.

Final maçı Pazar günü
Federer - Söderling
Bayanlarda ise yarı finalin zor karşılaşması Cibulkova - Safina maçı demiştik ama Safina fazla zorlanmadı ve 2 sette finale çıkmayı başardı.Hareketli oyunuyla Cibulkova'nın Safina'yı bozabileceğini düşünüyordum maça da servis kırarak başlamıştı Cibulkova ama Safina çabuk toparladı ve Cibulkova'ya fırsat tanımadan maçı rahat bitirdi.
Kuznetsova ise favori olduğu karşılaşmada beklenenden daha fazla zorlandı ama finale yükselmesini bildi.Stosur Kuznetsova'dan set almayı da başardı ama bir yere kadar.Daha önce hiçbir Grand Slam de 4. turdan ötesini görememiş Stosur için yarı final bile büyük başarı.

Final Cumartesi 15:30
Safina - Kuznetsova

Hiç yorum yok: