6 Eylül 2009 Pazar

Davullar Maradona İçin Çalıyor

Ayaklar ayaklıktan terfi etmiş. İnsanlaşmışlar sanki. Biri kadın olmuş, diğeri erkek sahaya çıktıkları andan itibaren milyonları hayran bırakarak muhteşem dans gösterilerini sahneye koyuyorlar. Son gösterinin yeri Rosario ve seyircileri ise Tangonun sahibi Arjantililer'di.

Tanrıları Marado'nun orkestra şefliğinde ve dünyanın en iyi futbolcusu olduğunu düşündükleri Messi'nini saha içi liderliğinde dahi olsa, tüm seyirciler farkındaydı aslında maçın başında Kaka'nın insani ayakları dansa başlar ise Brezilya'yı durdurmanın olanaksız olduğunu.

Dakikalar 24'e, İstanbul'un saati sabah 4'e yaklaşırken Ramazan'ın cefakar işçileri tokmaklarını Diegolar'dan Maradona için sallamaya başladı sanki. Galatasaralı kardeşler mutluluktan ağlasın. Düne kadar her duran topun başına Prekazi edasıyla giden Sabri'nin olduğu takımda, Brezilya milli takımının duran toplarını kullanan Elano var artık. O Elano ilk duran topunda Luisao'ya golü attırırken, ikinci duran topta yaşanan karambolün ardından Fabiano skoru 0-2'ye getirdi.

94 dünya kupası finalinde, İtalya karşısında son penaltıyı gole çeviren Dunga'nın takımı şampiyon olurken, bendeniz dahil tüm futbol aşıklarının son kez büyük bir turnuvada izlemek istediği Maradona futbol kariyerinin son skandalına imza atıpta bir kez daha hepimizi hayal kırıklığına uğratmıştı. İşte o Dunga'nın takımı son 18 maçtır yenilmiyor ve son 10 maçını üst üste kazanan ekibi finallere gitmeyi garantilerken, "o" Maradona'nın Arjantin'i ise La Paz'da Bolivya'dan 6 yedikten sonra, bugün Brezilya karşısında kendi sahasında mağlubiyetlerine bir yenisini ekledi.

Dunga maçtan önce oyuncularına "Maçı 11 kişi tamamlarsak, maçı kazanırız." derken, Maradona maçın gerilmesinden yana olduğundan olsa gerek daha önce bloga babasıyla beraber konuk olan Estudiantes ruhu 'nun temsilcilerinden Veron ile başlamıştı. Bizim oğlan Andre Santos dahil yakaladığına vuran Veron, hocalarının maç öncesi telkinine kulak veren Brezilyalı futbolcuların karşılık vermemesi üzerine amacına ulaşamadan maçı tamamladı.

İkinci yarıya Napoli'li Datolo'nun muhteşem golü ile başlayıp umutlanan Arjantin'in umutları, Kaka'nın insan ayaklarından dişisinin insan üstü pasının ardından gelen Fabiano golüyle üzerinden 120 sn geçmeden kayboldu gitti.

Arjantin 1 - 3 Brezilya

Hiç yorum yok: