18 Mayıs 2011 Çarşamba

O duruşa tek vuruş

Koyunun bulunmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler ya hani, ne kadar güzel yakışıyor ülkenin açık ara en başaralı hakeminin üzerine. Bir maçta aynı takımın lehine, hem de bu takımın ismi Fenerbahçe iken üç tane penaltı verebilecek kadar kendinden emin olan babadan hakem, duran toplarda kendi duracağı yeri ise hala öğrenememiş.

Fenerbahçe-Ankaragücü maçının altıncı dakikası oynanırken, Alex akın yönüne göre sol çaprazdan bir serbest vuruş kullandı. Cüneyt Çakır 11 adım sayarak barajın nizami mesafeye gelmesini sağladı ve atışın kullanılması için işaretini verdi. Alex vurdu ve top tam karşısında duran hakemin sırtından sekerek taça çıktı. O duruşa başka vuruş şansı da yoktu sanki.

İkisi teorik toplam üç gün süren herkes için futbol (HİF) hakemlik eğitimlerinde, futbol oyun kuralları kitapçığında hakemlere tavsiye edilen ve aşağıda o kitaptan alınarak buraya konulan hakem duruş pozisyonları tek tek öğretiliyor. Hocamın yolu düşerse buyursun çalışsın.


2 yorum:

Tufan dedi ki...

Sevgili Uche,gerçekten güzel bir yazı olmuş. Hem Sadri Şener hem de Can için iyi dokundurmuşsun. Çok beğendim. tonischumacher.blogspot

Okechukwu dedi ki...

Teşekkür ederim tony.)