12 Ekim 2008 Pazar

Guzzle

Yukardaki kare hem işlediği tema hemde olayın kahramanları açısından futbolun klasik fotoğraflarından biridir. Ada futbolunun temsilcileri olan İngiliz Paul Gascoigne ve Galli Vinnie Jones'un futbol dışındaki kariyerleride oldukça renklidir. Bana eski futbolcudan daha çok aktör gibi gelmeye başlayan Vinnie Jones'dan başka bir gün bahsederiz, şimdilik "Big Chris" 'in altındaki imdb linkiyle idare edin.
Paul Gascoigne , nam-ı diğer Gazza ve bir başka lakabıyla Guzzle...
İtalya 90'ın ardından bütün taraftarların Gazza dediği tombul ama bir o kadarda yetenekli futbolcunun bizim futbol dünyamızdaki muadilini gözümüzün önüne getirmek pekte zor olmasa gerek. Kariyerinde benzer iniş-çıkışları olan, yeteneklerini sahaya tam olarak yansıtmayan, futbol dışında yaşadıklarıyla her zaman gündemde olan , bir o kadar tombul olan ve şu sıralar değerli futbol yorumlarıyla bizleri bilgilendiren bizim oğlan şükürler olsun henüz Gazza kadar dağıtıp bar basmaya başlamadı.
Lazio'da oynadığı yıllarda takım arkadaşı olan Hollanda'lı Aron Winter, Paul Gascoigne'in Roma'daki ilk günleriyle ilgili Hollanda'da yayınlanan bir futbol derisiyle yaptığı söyleşide :
"...Bu adam kesinlikle manyak." demiş.
Sene 1992, sene 2008 değişen bir şey yok.

Hiç yorum yok: