11 Nisan 2008 Cuma

GRACIAS GETAFE

Getafe maç yazısını İspanyolca bilen blog yazarı arkadaşlar yazar diye ağırdan aldım ancak daha fazla sabredemedim.Ruben De La Red'in henüz 5. dk da hakem tarafından son adam olduğu kanısıyla atılmasıyla -ki bence yanlış bir karar- başlayan trajedi 120 dk nın sonunda Getafe için inanılmaz bir hal almış.Oliver Kahn maçtan sonra " Madrid,Milano,Londra,Barselona'nında içinde olduğu her tarafta, 140 Avrupa kupası maçı oynadım;fakat bu gece olanlar inanılmaz." demiş ve yaşınıda vurgulayarak "Böyle bir şeyi 40 yıldır hiç yaşamamıştım." diye eklemiş maçtan sonra.Dikkatinizi çekmek istediğim bir başka nokta,bunları söyleyen futbolcunun 1999 senesinde Şampiyonlar Ligi finalini uzatma dakikalarında yediği iki golle kaybeden takımında kalecisi olması.

Dakika 67, skor 1-0, 3. golün sahibi Braulio Kahn'dan sıyrılıyor...Boş kaleye vuracakken ayağı takılıyor.Dakika bu sefer 87,Gavilan ve Braulio kalenin içine bir türlü itemiyorlar topu; dönen top maçı uzatmaya taşıyor.
Futbol gerçekten inanılmaz bir oyun ancak bazen keşke bu kadar inanılmaz olmasaydı diye içimden geçmiyor değil.

10 Nisan 2008 Perşembe

25 milyon euro`ya Alves`in Ayakkabilarini Alirsiniz !


Bu sozler Sevilla`nin renkli baskani Manuel Del Nido`ya ait. Alves hakkinda yapilan spekulasyonlardan bikmis olmali ki boyle renkli ifadeler kullaniyor baskan. Hatta soyle bir ifade daha kullandi: `O ayakkabilari da alip genc takimdaki oyuncuya versinler, Alves dunyanin en iyi sag beki. ` Barcelona`nin Alves icin Dos santos + 22 milyon euro verdigi konusuluyor Ispanya`da. Baskan ise Sampiyonlar ligine girme sansinin devam ettigi surece hic bir oyuncunun transferi hakkinda konusmayacaklarini belirtti. Sene sonunda kimin gidip kimin gelecegine sezon sonu siralamadan sonra bakacalarini belirtti. Kisisel tahminim Sevilla sampiyonlar ligine kalsa bile Alves`i kadrosunda tutamayacak, 40 - 50 milyon euro gibi korkunc rakamlara cikabilir Chelsea, Real Madrid , Barcelona veya baska bir takim.

Mayce Edward Christopher Webber III


HBB'nin (Has Bilgi Birikim) bana hediyesi , izlediğim en iyi 4 numara kronik diz sakatlıklarına bir dur demiş vede kariyerini noktalamış.HBB'nin NCAA ve NFL maçlarına verdiği zamanları hatırlayanlarınız vardır.Bizde genciz o zaman; spor olsun taştan olsun misali,mücadele görünce oturur izlerdik.Michigan State'te Juwan Howard'la beraber oynarlardı, 2 sene üst üste final oynadılar.İkinci final Webber'in kariyerindeki önemli dönüm noktalarından biridir.North Carolina ile yapılan final maçının son saniyesinde mola hakkı bitmişken mola istemiş,bu takımı aleyhine teknik faule ve dolayısıyla finali kaybetmelerine yol açmıştı.Bu olayın ardından 2 senelik üniversite kariyerini yeterli görmüş olmalı ki 93 draftına girmiş, ikinci sınıftan drafta giripte ilk sırada seçilen Magic Johnson'ın ardından 2. oyuncu olmuştur.Orlando bir kaç draft hakkı ve Anfernee Hardaway karşılığında Webber'i daha bir saat geçmeden Warriors'a yollamıştır.Webber'in NBA'de şöyle bir rekoru da vardır bilmeyenlere söyleyeyim çaylak sezonunda 1000 sayı, 500 ribaund, 250 asist, 150 blok ve 75 top çalma barajını aşan tek çaylak Webber'dir.15 senelik NBA kariyerinde Sacramento günlerinde nispeten sağlıklı günler geçiren C-Webb dizinden dolayı yaşadığı onca sıkıntıdan sonra NBA' e adım attığı takım olan Golden State Warriors'ta kariyerini sonlandırmıştır.

7 Nisan 2008 Pazartesi

Yarı Finale Bir Kala


Bu kadar önemli bir maç öncesi gündemin böyle saptırılmasını hayretle izliyorum haftasonundan bu yana.Birbirini izleyen açıklamalar,bildiriler.Provakasyona getiremeyipte cevap alınamayınca,cevap versene vermezsen... şeklinde trajik eklentiler.
Hepsi boş.
Annenin ufka bakan güven dolu gözlerinden ve yavrusunun tertemiz umudundan başka.