24 Temmuz 2009 Cuma

Basında Güven

Haberi okuyunca böyle pozlar veren bir tenisçi var imiş ve benim haberim yok diye nice hayıflandım. Gelin görün ki işin aslı öyle değil...
Martin Elliott ismindeki babayiğit o zamanlar sevgilisi olan Fiona Butler'ın eline bir raket tutuşturup, kızcağızı almış üniversitenin kortuna götürmüş. Sonuç bencede muhteşem ancak kızın bırakın ünlü tenisçi olmasını daha önce eline raket aldığı bile şüpheli.
Basında güven.)

23 Temmuz 2009 Perşembe

Meşe Palamudu & Lacivert-Turkuaz

Kuzen Puşkaş ile yeni formalar üzerine hasbihal ederken farkettim ki biz yeni sezon formaları üzerine yazmamışız. Blog olarak genel kanımız bizler forma tasarımcılarından razıyız amma velakin bazı taleplerimiz de yok değil.
Öncelikle forma bedenlerinin yazıldığı, giyince ense köküne denk gelen bölüme "Yaşa Fenerbahçe" marşı sözlerinin yazılma fikrini çok beğendim. Formayı ters-düz edip giymedikçe dışardan bakan gözler tarafından görülemeyecek olsa da; formayı giyen taraftarın gönlünden geçeni, formanın içine nakşetmek benim Fenerbahçeliliğimi okşadı.



"Arma" olarak isimlendirilen yeni forma farklı tasarımıyla dikkat çekse de benim için herdaim en güzel forma çubuklu. Gelelim içimizde kalanlara...
Ben , arma formada meşe palamudu yeşilinin kullanılmasını istiyordum. Bir sene erteledim beklentilerimi. Puşkaş ise Fenerbahçeli bir kardeşin yaptığı, onunda görüp beğendiği lacivert-turkuaz çubuklu forma özlemindeymiş. Ben görünce çok beğendim,seneye inşallah...

PS: Alex'in harmadalı oynattığı bir türlü ikna edilemeyen Poulsen'in aynı kareye girmesi ilginç olmuş.

22 Temmuz 2009 Çarşamba

Kül Rengi Aşk

2 sene öncesine dek çok satanlar raflarında ki kitaplara cüzzamlı muamelesi yapar idim. İnsanoğlu yaşını aldıkça değişirmiş. Beşer tabiatımız gereği biz de değiştik ve kitapçı dolaşırken gezintimiz dahilinde olan spor-yemek-tarih kitapları üçlümüze çok satanları da eklemiş olduk.

Nicedir gözüm Elif Şafak'ın son romanı Aşk'ta idi. Gel gelelim 2 vakte kadar nerde çokluk orda bokluk düsturundan hareketle çok satanlardan kaçan bir adamın, ismi aşk ve kapak rengi pespembe olan bir kitabı ha diyince edinmesi pekte kolay değilmiş. Birkaç kez biricik eşimize "...aaa bak yeni kitabı çıkmış,alsana okursun..." mealinde bağlantılar atsam da, aldığım yanıt sanki benle oyun oynamak istercesine "...benim elimde iki kitap var,bitirince alırım..." oldu. En sonunda benzer ısrarlarıma dayanamayıp, aslında benim istediğimi ama pempe diye ona aldırdığımı yüzüme vurarak, bıyık altına iliştirdiği tebessümü ile aldı kitabımı sağolsun.

Kitap alındı alınmasına ama 10 gün kitaplıkta pembiş pembiş bana baktı da elim gitmedi. Erkek adam pembe kitap mı okurmuş manasızlığı aklımdan biran olsun çıkmadı. "Benim kitaplarım bitmek üzere, okumayacaksan ben başlıyorum..." tehdidiyle başladığım kitap hepimizin hayatının anlamı olan aşkı tasavvufun içinde yoğurarak bana bir çırpıda anlattı. Kitap bitti ben ne öğrendim...
Benim gibi elinde pempe kitapla dolaşmaktan rahatsız rahatsızlar için grisi de basılmış.)
Haddim olmayarak başladığım edebiyat yorumunu, kitapta bahsi geçen 40 kuraldan benim içime en çok sinen ile bitireyim yüksek müsadenizle...

5.Kural: ''Aklın kimyası ile aşkın kimyası farklıdır. Akıl temkinlidir, kolay yıkılmaz . Aşk kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazineler ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap kalpte vardır.''

Image Rights'sız Oynamam Abi


Taklacı güvercin misali gol sevinci yaşamayı adet edinmiş topçuları alırken ben olsam sözleşmesine "Sevinirken kafa üstü çakılır da kafayı gözü yararsan bu kadar ceza, yok eğer kötürüm kalırsan işte kapı..." içerikli bir maddeyi kesin koyarım.
Taklacılardan biri olan Victor Obinna, Nijerya'da başladığı futbol kariyerine İtalya'da devam ediyor. 2005'de Chievo ile adımını attığı Serie A'ya Mourinho'nun Inter'inde devam etmekte. Corriere Dello Sport'un haberine göre yeni sezon için Napoli ile anlaşmak üzere olan oyuncu reklam haklarını kulüple paylaşmayınca transfer yalan olmuş.
"Ben bir işadamı olduğum için futbolu da iş olarak görüyorum..." diyen Napoli başkanı Aurelio de Laurentiis, Obinna için " Reklam haklarını bize vermezse biz de gider veren futbolculardan birini alırız..." diye eklemiş.
Futbolun ruhuna el fatiha...

19 Temmuz 2009 Pazar

Kaptan Deniz Barış

Herr Daum

"Genç futbolcuların şov yapmalarını istemiyorum, sadece çalışmalarını, Fenerbahçe için mücadele etmelerini istiyorum."
SV Aindling 1-2 Fenerbahçe
Haftasonun ikinci hazırlık maçına Paf takım ağırlıklı çıkan Daum, genç Sakaryalılar'dan Furkan Aydın'ı gol attıktan 2 dk sonra kenara alınca hissettiklerimi maçın ardından FbTv canlı yayınına yukardaki cümlesiyle özetledi. Fenerbahçe formasıyla Fenerbahçeliler gününde ilk golünü kaydeden genç oyuncu heyecanına yenik düşüp, attığı golü kale arkasından başlayıp orta saha çizgisine dek gurbetçilerle kutlayınca Alman Hocanın hışmından nasibini aldı.