21 Ağustos 2009 Cuma

20 Ağustos 2009 Perşembe

Kıraat Edin Dostlar

Bizi takip edenler bilirler, kimi zaman İslam Baba'dan yardım alırız. Bazen o anın gündemine yıllar öncesinden bakan kalemiyle, bazen sadece hoşumuza giden bir yazısıyla sahiplenir naçizane günlüğümüzü. Milliyet gazetesi internet arşivinin uzanabildiği kadarına ordan, bazen kesip sakladığımız sararmış gazete yapraklarından ama çoğu zaman Barış Karacasu, Kıvanç Koçak ' ın muhteşem İslam Çupi yazıları derlemesi Futbolun Ölümü'nden faydalandık bugüne dek.
Seçme yazıların 2.si olan "Olaylar, Sağbekin Lahana Dolmasını Yemesiyle Başladı"yı edinme özlemimizi uzun uğraşlar sonucunda yakın zamanda giderdik. Bugün elime alıpta yazarların sunuş yazısıyla kitaba başladığım vakit şevki kırılan iki genç insanın samimi duygularıyla karşılaştım.
"Gelelim şevkimizin neden kırıldığı meselesini açmaya. İslam Çupi'nin spor yazarlığının "başka" olduğunu söyleyen, onun yazılarının tadı damağına yapışmış kalmış bir sürü okuru olduğunu biliyoruz. Ve fakat ilk kitap birinci baskıdan ötesini göremedi! 1000 yani! Ötesini göremediğine göre o kadar bile değil aslında..."
Kitabın arka kapağında ise "İletişim Yayınları, Futbol Kitapları dizisinde, üstadın seçme yazılarını üç kitap halinde yayımlıyor." cümlesi mevcut. İlk kitap gibi (2002) 2. kitapta (2004) birinci baskıyı aşamadığından olsa gerek bahsi geçen üçüncü kitaptan 2009 biterken hala eser yok.
Spor yazarlığını saygın bir meslek haline getiren adamı, Arnavut prensini, sporun Balzac'ını okuyun. Okuyun arkadaşlar...
PS: Serinin 2. kitabı "Olaylar, Sağbekin Lahana Dolmasını Yemesiyle Başladı" idefix'te sadece 4 TL.

" Pazar'ın Ertesi" # 15

1945'lerde Ortaköy ihzariyesinde okurken, bir gün tuvalethanede elimdeki bir dergi ile Sabri Mahir Bey'e yakalanmıştım. Hatırlıyorum aramızda aynen şu konuşma geçmişti...
- Ne o elindeki?
- Dergi hocam...
- Ne dergisi?
- Sarı-Lacivert dergisi...
- Sen komünist misin?
- ??!!!
- Evet evet sen komünistsin. Çünkü Galatasaray limanında dolaşıyorsun, Fenerbahçe bandırası taşıyorsun. Bir tek Rus gemileri Boğaz'dan geçerken göndere Türk bayrağı çekmezler...

22 Aralık 1981 ( 500 Yıl ve Galatasaray Üzerine Düşünceler )

PS: İslam Çupi, Vefa Lisesi mezunudur ancak bir dönem Galatasaray Lisesi'nde okumuştur.

19 Ağustos 2009 Çarşamba

TBL 2009-2010 Fikstürü

Beko Basketbol Ligi fikstürü belirlenmiş. İlk 5 maçını seyircisiz oynayacak Fenerbahçe taraftarının karşısına Beşiktaş maçıyla çıkacak.

MKE Ankaragücü

Ankaragücü'ne oldum olası sempati duyarım. İlk başlarda kendime sebep olarak renktaş olmasını seçsemde, İzmir'in siyah beyazlı ekibi Altay'a karşıda benzer hissiyatta olduğumu farkedince ortada elle tutulur bir sebep kalmadı. Sevgiden bahsederken sebep aramaya ne hacet...
Gelelim asıl mevzumuza. Sezon öncesi yapılan görüşmelerin ligler başladıktan sonra neticelenmesi ve Melih Gökçek'in takımı Ankaraspor ile Ankaragücünün birleşmesi neresinden bakarsanız bakın geç kalmış bir hamle olmasına karşın; Ankaragücü'nün, ismine nazire yaparcasına başkentin en güçlü ekibi olma ihtimali beni mutlu eder. Ancak hem Ankaraspor'un bu kararla beraber daha ligin 2. haftasında düşen takımlar arasına ismini yazdırmış olması hem de sezon sonuna kadar oynayacağı her maçta maçın skoru ne olursa olsun şaibe altında kalması gündemi oldukça meşgul edecektir.
Bunların yanı sıra üzüldüğüm bir başka nokta ise; ligler başlamadan iki ekibin birleşmesi ve Ankaraspor'un ligden çekilmesi halinde İzmir'in güzel takımı Altay'ın Kasımpaşa karşısında playoff'da kaybettiği 1. lig biletine sürpriz bir şekilde kavuşma ihtimali varken bir taşla iki kuşun vurulamaması oldu.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

Naptın Rambo

Hadi Rambo Okan aklıevvel, 5 numaraya o bantı takanlara ne demeli...

Fenerbahçe 3-0 Sivasspor