22 Ocak 2010 Cuma

Bana "Milliyet" Demeyin


Fenerbahçe ile yaşadığı sorunlardan ötürü gönlü kırılan Kazım, Toulouse'a imza attıktan sonra yememiş  içmemiş ilk açıklamasında "Bana Richards deyin." demiş...

İmla ve yazım hatalarına alıştık alışmasına da bu ne ola ki?

Öp Annenin Elini


Ezeli rakibin Avrupa'da fırtına gibi estiği dönemde, babalarımızın 40 yıllık ligi olmuş idi anamızın ligi. Son on yıldır Avrupa Kupalarında , Fenerbahçe'nin hasbelkader oynadığı bir çeyrek final dışında hep babayı alırken bizler, beğenmediğimiz anamızın ligi her geçen gün değerine değer kattı.

İş öyle bir hal aldı ki, Batıya açılan penceremizin perdesi bile ters esen rüzgardan olsa gerek kapandı. Avrupa'da oynatamayacağı bir oyuncuya 6 ay için milyon dolarlar vermeyi göze aldı. Sırf anasının güzel hatrı için.

17 Ocak 2010 Pazar

25.000 $'lık Maç

Nijerya 1-0 Benin

Afrika Uluslar Kupası'nda Benin karşısına çıkan Nijerya 1-0'da olsa kazanarak çeyrek final biletini kendi eline aldı. Son maçta Mozambik'i mağlup edebilirse Süper Kartallar, hesap kitap gerektirmeksizin bir üst tura çıkacaklar.

Turnuvanın gidişatı açısından iki ülke için önem taşıyan maç, Obafemi Martins ve Razak Omotoyossi için daha başka anlamlar içermekteymiş. Nijerya gazetesi "The Nations" ın yalancısıyım ben ancak hikaye şudur...

Bülent Uygun zamanında Sivasspor için ismi geçen Metz'li forvet Omotoyossi aslen Nijeryalı ve Nijerya liginde aleyhine verilen bir cezanın ardından komşu Benin'de almış soluğu. Vatandaşlığı da kapıp Benin milli takımında oynamaya başlamış. Akranı Martins ile muhtemel Nijerya yıllarından beraber yiyip içmişlikleri var ve bu dostlukları enseye tokat-kaideye parmak mertebesinde ki kuralar çekildikten sonra Nijerya-Benin maçı için al takke ver küllah 25 bin dolarına iddiaya girmişler.

Martins'in İngiltere yıllarından kalma bir dava için Angola'dan Londra'ya gidip, Benin maçı olduğu gün geri dönmesi onun maç kadrosuna girmesine engel olmuş ancak kankası Omotoyossi maçta oynayıp, 25.000 dolarlık bir sarı kart bile görmüş.

Haksız Rekabet #2

Bayanlar Basketbol Ligi'nin nağmalup lideri Fenerbahçe, ezeli rakip Beşiktaş C.T'yı Caferağa'da konuk etti. Finansal sorunlar sebebiyle eksik bir kadroyla Fenerbahçe'nin karşısına çıkan Beşiktaş, farklı mağlup olurken, Fenerbahçe galibiyetsiz lig sonuncusu Kocaeli BŞB. Kağıt Spor maçı dahil bu sezonki en rahat maçını oynadı. Maçın ilk yarısı 46-22 sonuçlandıktan sonra, haklı olarak genç oyunculara şans veren Haydar Kemal Hoca, 2 kuruş fazla verip büyük seçim tercih etmeyince hezimetin boyutunu sınırlamış oldu.

Spor kulübü olmanın gereği olarak birçok branşta faaliyet gösteren Beşiktaş'ın hem erkek hem bayan basketbol takımlarının son haftalarda aldığı saha sonuçları, saha dışından parkeye taşınan idari sorunların yansıması ve tez zamanda hem oyuncuların hem de Beşiktaş'a gönül vermiş taraftarların sorunların hallolması temennilerimi ilettikten sonra gelelim benim bu maçla ilgili aklıma takılan başka bir mevzuya...
Fenerbahçe 92-59 Beşiktaş Cola Turka

Bu kadar farklı sonuçlanan bir maçın ardından yine mi hakem diyecekler olacaktır. Her ne kadar bu kadar kolay bir maçı bu kadar başarısız yöneten başka bir hakem üçlüsü bulmak zor zanaat ama maç içindeki yönetimlerine değil asıl itirazım.

Basketbol Oyun Kuralları'nın takımların forma seçimlerine ilişkin maddesi şu şekilde;

4.3.3 Takımların minimum 2 set forması olacaktır ve:

• Programda ismi ilk yazılmış olan takım (ev sahibi) açık renk (tercihen beyaz) forma giyecektir.
• Programda ismi ikinci sırada yazılmış takım (konuk) koyu renk forma giyecektir.
• Bununla birlikte, iki takım anlaşmışsa, formalarının renklerini değiştirebilirler.

Televizyondan yayınlanan bir maçta, Fenerbahçe klasik sarı-lavicert forma ile maça başladı. Ön tarafı çubuklu olan formanın, arkası düz lacivert iken Beşiktaş C.T önü arkası düz siyah bir forma ile oynadı. Fenerbahçe hızlı hücumlarında sadece formanın arkası gören benim gözlerim kimi zaman koyu renk formalı onca oyuncu arasından gönül verdiklerimi ayırt etmekte zorlandı. Maçı siyah-beyaz bir televizyondan izlediğimi varın siz düşünün.

Bu işten para kazanan, profesyonel liglerde düdük çalan bir değil, iki değil, tam üç hakemin böyle bir durumu atlamasına ben akıl erdiremiyorum.

Haksız Rekabet


Fenerbahçe Acıbadem 3-0 Galatasaray

Bu Yıl da Rekabet Olmasın

El Almaz