16 Ağustos 2008 Cumartesi

Yok Artık

Micheal Phelps insan üstü performansını devam ettiriyor. İlk 50'yi 7. döndüğü 100 metre kelebekte bu sefer olmadı mırıldanmalarını, son metrelerde yaptığı atakla Sırp rakibi Milorad Cavic'in bir parmak önünde altın madalyayı boynuna geçirerek susturdu.
Nerdeyse 20 senedir hergün Milliyet okuyorum. Spor sayfasını içeriye kaydırıp, son sayfasını diğerleri gibi manasız magazin haberleriyle doldurduğu gün gönül koymuştum ancak babadan kalma alışkanlık elimiz başka gazeteye gitmiyor sabahları.
Antrenör Martin mi, Yüzücü Marin mi başlıklı bir yazı yazmıştı Torino'lu geçtiğimiz günlerde Milliyet'in Gökhan Türe imzalı haberiyle ilgili. Haberin detayı linkte.
"...Ancak, sevgili Türe biraz özensiz, daha çok kulaktan dolma kaleme almış olayı, bu yüzden de düzeltmek istedim yanlışlarını. Tabi Milliyet'te bu haberi okuyan insanların ancak çok ama çok ufak bir kısmı bu blogu okuyacaktır ve doğrusunu öğrenecektir ama önemli değil. Zaten çoğunluğa alternatif bir iş yapıyoruz burada en nihayetinde..."

Yukardaki haberde ise Phelps'in 7. altını duyuran Milliyet spor servisi, son yarışı 4x100 karışıkken serbest, Phelps'in olimpiyat rekorunuda dünya rekoru yapmış bu sefer.

Rum Futbolu

Avrupa Şampiyonası eleme grubunda İrlanda ve Galler'i mağlup edip, finalist Almanya ile kendi sahasında 1-1 berabere kaldığı vakit Rumlar dikkatimi çekmişti bu gelişim.Anorthosis bir önceki ön elemede Rapid Wien'i eledikten sonra Yunan rakibi Olympiacos'a ilk maçta 3 tane atıp, UEFA Kupası ön elemesinde ise bir diğer Rum takımı Omania, tesadüf bu ya yine bir Yunan ekibi Basinas ve Rivaldo'yu kadrosunda bulunduran AEK'i Yunanistan'da 1-0 mağlup edince ada futbolu iyiden iyiye suyun üzerine çıktı.
Rum gazetesi Politis "... Yunan futbolunun ayağının altındaki halıyı çektik..." demiş Anorthosis ve Omania'nın tarihi galibiyetlerinin ardından.
Doğru söze ne denir.

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Tuna Grubu

Fenerbahçe 2. ön eleme turunda MTK Budapeşte'yi eleyip, 3. ön eleme için torbadan Belgrad takımı Partizan'ı çekince Tuna Nehri'nin kerametine inanasım geldi.
Almanya'dan doğup, Karadeniz'e dökülene dek 10 farklı Avrupa ülkesinin topraklarına bereket olup, 5-6 tanesininde doğal sınırını oluşturan nehir, Osman Paşa'nın türkülere konu olacak tarihe geçmiş Plevne Savunması sebebiyle de bizler için ayrı bir önem teşkil eder.

Fenerbahçe'nin turu geçmesi, 3.torba senaryosunun gerçekleşmesi ve Tuna Nehri'nin suyu hürmeti sonucunda ortaya çıkan olası Şampiyonlar Ligi Tuna Grubu:

  1. Lyon (1. torbada Tuna'ya en yakın ülke Fransa)
  2. Bayern Munich ( Tuna, Münih ile Stuttgart'ın ortasından akıyor)
  3. Fenerbahçe ( 3. torbadayız demiştim)
  4. Levski Sofya ( Belarus takımı BATE'yi eleyeceğini çaktırmadan yaptığım tahminde işaretlemiştim)

Futbol Filmleri






İzleyipte hatırladıklarım.

Maça Doğru

Resim galatasaray.org'dan. 3. ön eleme müsabakası oynanacağından ötürü olsa gerek Galatasarayımız aynı anda Steaua Bükreş, Steaua Bucharest ve Steaua Bucuresti takımlarıyla oynamak zorunda kalmış. 4 takımada muvaffakiyetler diliyorum.

12 Ağustos 2008 Salı

Vatan


Gül koklayıp Vatanı gül yerine koymuşuz,
Gül renginde Bayrak ile kendimizi bulmuşuz,
Vatana şehit olup, toprağına güller gibi düşmüşüz,
Kanımızı mühür edip toprağına vurmuşuz,
Bitmeyen sevdadır vatan,devam eder bilmişiz.


Analar,babalar.sakın ha göz yaşı dökmeyiniz,
Vatana verdik canımızı,düşmana belli etmeyiniz
Şehitlik şerbeti bu,içmekmiş kader ve kısmetimiz,
Potin,parka, beremiz,olmuştur kefenimiz
Bitmeyen sevdadır Vatan. Bunu böyle bilmişiz.

Aşk Hiç Biter mi?

Akil Öztuna

Akil Hoca ve Tellioğullarının reisi Akil'i tanımayan yoktur.Hababam Sınıfı ve Tosun Paşa'daki bu iki unutulmaz karakteri Akil Öztuna kendi ismiyle oynamış,başka bir filmdede rol almamış.Yeni farkettiğim bu detayı paylaşmak istedim...

Rize Atatürk Stadı



Perşembe günü Tiflis'de oynanması gereken UEFA Kupası ikinci ön eleme maçı, Rus bombardımanına maruz kalmaması için UEFA tarafından Rize Atatürk stadına alındı.
Saakaşvili maçı izlemeye gelmez inşallah.

Edit: Uefa'dan alınan bilgiye göre.) Gürcistan Futbol Fedarasyonu seyahat güvenliği olmadığı için Gürcü takımının Rize'ye ulaşamayacağını bildirmiş.Bunun üzerine Rize'de yapılacağı duyurulan ilk maç iptal edilmiş olup, tur atlayan tarafı 28 Ağustosda Viyana'da oynanacak rövanş maçı belirleyecektir.

Lala Mustafa Paşa Camii

2. ön elemenin ilk maçında Rapid Wien'e 3 attıktan sonra Anorthosis, bir sonraki turdaki Olympiacos eşleşmesini merakla beklemeye başladım.Maçlar geldi çattı.


Fiorentina-Slavia
Sparta-Panathinaikos
Spartak Moskva-Dynamo Kyiv
Levski-BATE
Shakhtar-Dinamo Zagreb
Anorthosis-Olympiacos
AaB-Kaunas
Galatasaray-Steaua
Juventus-Artmedia
Brann-Olympique de Marseille
Schalke-Atlético
Twente-Arsenal
Partizan-Fenerbahçe
Standard-Liverpool
Guimarães-Basel
Barcelona-Wisła Kraków

Çaktırmadan tahminlerimizide yaptıktan sonra gelelim Anorthosis Famagusta'ya.
Famagusta dedikleri bizim Gazimağusa. 1974 Kıbrıs Barış Harekatının ardından takım Larnaka'ya taşınmış ancak, sürgünde olduklarını sandıklarından takımın merkezini hala Famagusta olarak kabul ediyorlar.
Yukardaki metin Anorthosis'in resmi sitesindeki kulüp tarihi bölümünden.Benim anladığım kadarıyla Türkçe meali ise şu şekilde; 1958 yazı Anorthosis için acıydı, fakat 1974 yazı dahada acıydı. Türk istilasıyla mülteci durumuna düşen 200.000 Kıbrıslıyla birlikte Anorthosis'de mülteci durumuna düşmüştür.Ölüler, kaybolan insanlar, mülteciler...acı ve gözyaşı.Fakat gözyaşlarının faydası yok...Anorthosis gözyaşlarını sildi, başını dik tuttu ve ilerledi.Mevcudiyetinin, mücadelesinin ve ısrarının tek bir sebebi daha var...onu bekleyen şehir.
Eski Roma'lı Dellas'ı ve son olarak Real Madrid'den hatırladığımız Savio'yu kadrosuna katan Rum ekibine karşı; hem yatırımlarının karşılığını alması hem de Şampiyonlar Ligine farklı takımların dahil olmasının organizasyonun renklenmesine faydası olacağını düşündüğümden ötürü sempatim vardı.
Araştırmaya başladığım an sıktım sıyrıldı. Wikipedia'daki ilk cümle, takımın aslında Famagusta takımı olduğu ve şu anda geçici olarak Larnaka'da faaliyetlerini sürdürdüğü üzerine kurulmuş. Spordan bu kadar uzak, resmi sitesi üzerinden siyaset yapan sözde spor kulübüymüş Anorthosis.
Mekanın cennet olsun Lala Mustafa Paşa.

10 Ağustos 2008 Pazar

Milan Kalesi

Geçen seneki fiyaskodan sonra Milan bu sezona iddalı girmek zorundaydı ve bu doğrultuda transferler yaptılar.Ronaldinho, Zambrotta ve Flamini'yi transfer ettiler Antonini ve Borriello'da kendi oyuncularıydı takımlarına geri döndüler ama hala eksikler var.Bence hala bir forvete ve stopere ihtiyaçları var.En önemli eksik ise kesinlikle kaleci.Ancelotti bu sezon 1. kalecimiz Kalac dedi ve bu demeçten sonraki ilk maçta Kalac'ın da katkılarıyla Chelsea'ye 5-0 yenildiler.Ancelotti şimdi de Dida artık aramızda kalemiz güvende diyor ama Dida'nın kariyeri boyunca iyi oynadığı sezon 2'dir.3. kaleci olarak Abbiati var, O'nun da kaderi belli.Transferin bitmesine yakın bir takıma kiralık gönderilecektir.Şampiyonlar Ligi'ne katılamadıkları bu sezon Serie A'yı kazanamazlarsa Ancelotti'yi takımın başında kimse tutamaz ama bu kaleyle Serie A'da UEFA Kupası da hayal.

Laff-A-Lympics


..."Olimpiyatlarda görüşmek üzere" demişti Derya Büyükuncu.

Gördük.

Rank Lane Name NOC R.T. 50m Time Time Behind
1 5 ZANDBERG Gerhard South AfricaRSA 0.68 (2) 26.11 53.75
27.64

AF
2 8 KRIZKO Lubos SlovakiaSVK 0.65 (1) 25.78 54.07
28.29
0.32
3 4 LESTINGI Damiano ItalyITA 0.64 (5) 26.62 54.78
28.16
1.03
4 7 SUNG Min KoreaKOR 0.56 (6) 26.72 54.99
28.27
1.24
5 3 STASIULIS Benjamin FranceFRA 0.60 (3) 26.25 55.08
28.83
1.33
6 6 MASSACAND Jonathan SwitzerlandSUI 0.71 (8) 27.01 55.21
28.20
1.46
7 1 BUYUKUNCU Derya TurkeyTUR 0.56 (7) 26.93 55.43
28.50
1.68
8 2 JANUSAITIS Vytautas LithuaniaLTU 0.62 (4) 26.60 55.65
29.05
1.90