4 Haziran 2008 Çarşamba

Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener







Yıldız Bayan,Yıldız Erkek,A Bayan,A Erkek...Hepsi şampiyon.



The Finals

Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan gece özlenen final serisi Boston'da başlıyor.NTV'den bulamadığım maç programını nba.com'un uluslararası yayın linkinden edinip buraya ekledim.Maçlar ntv'de canlı yayınlanmakla birlikte aynı günün akşamı 21:00'da tekrar ntv ekranlarında olacak.


Cuma6/6/20084:00
L.A. Lakers @ Boston
C.tesi
7/6/200817:10
NBA Action
P.tesi9/6/20084:00
L.A. Lakers @ Boston
Çar.11/6/20081:00
Boston @ L.A. Lakers












1 Haziran 2008 Pazar

11. Lakers-Boston finali





" Pazar'ın Ertesi" # 8

Transfer ve transfer ücretleri, profesyonellik kabul edildiği günden beri, Türkiye'deki kulüplerin en büyük derdi olarak dün de vardı, bugün de var, yarın da olacak, hem de rakamların milyondan başlayarak katrilyonlara varan boyutu ile... Buna eskilerde temmuz derdi diyorlardı, şimdi sekiz aya yayıldı. 1957 yılında 57 bin 500 lira ile Galatasaray'dan Karagümrük'e geçen Kadri Aytaç transferin ilk büyük flaşı olmuş, alaydan hukukçu olan Karagümrük umumi kaptanı Fahri Somer'le mektepten hukukçu olan Galatasaray genel sekreteri Necdet Çobanlı arasında dava konusu olmuş ve savaşı Karagümrük kazanmıştı. 1959 yılında mukavelesi biten Lefter yeni sözleşme için Fenerbahçe'den 80 bin lira alırken yer yerinden oynamıştır. Aynı Lefter 1951 yılında İtalyan Fiorentina ile yaptığı mukavelede döviz itibarı ile 2.5 milyon Türk lirası almıştı ki, o para ile o vakit Lefter doğup büyüdüğü Büyükada'nın yarısını alırdı. Bu tarihlerine göre kocaman rekorlar olan, yüzbinler ve milyon tutarındaki transferler zaman ilerledikçe irileşmişler ve günümüzde en bıktırıcı pazarlık olarak futbolcuyla kulüplerin önüne geçmişlerdir. Artık 1950'lerde yüzbinler ve 2.5 milyon lira ile şekillenen transferler milyonların üstünden geçmiş, milyarları da aşarak trilyon sınırına dayanmıştır. Bu yıl trilyon sınırının üstüne çıkan futbol değeri ne kadar yüksek olursa olsun tüm oyuncuları Galatasaray, Fenerbahce ve Beşiktaş satış listesine koyarak kendi bünyelerinde kendi elemaları ile bir restleşme pokerine oturmuştur. Rakamların üstüne bu yıl başlamak üzere önemli ölçüde vergi binmektedir. Düne kadar yüzde 15 stopaj olan vergilendirme bu yıl yüzde 40'a yükseltilmiştir. Bu vergi tablosunda diğer mesleklerden alınan vergiler yüzde 20'yi geçmezken profesyonel futbolcuların yüzde 40'ı oldukça fahiş bir tutardır. Kulüpler bu konuda maliye bakanlığından indirim için müracaatta bulunmuşlardır. Maliye Bakanlığı bu konuda anlayış gösterir veya göstermez o hükümet işidir. Fakat vergi inse bile alıp başını gitmiş transfer ücretleri kulüplerin istikbali için başa bela olmaya devam edecektir. Kalkınmış sekiz ülkeden biri olan İtalya'da Vatikan 40 milyon dolara Lazio'dan İnter'e transfer olan Vieri'nin haberlerinin abartılı şekilde verilmesine karşı çıkmıştır basında. Büyük kulüpler transfer ücretlerini donduracaklar ve ücretlerin makule gelişinde elebaşlığa soyunacaklar veya futbol federasyonu olaya müdahale edip satışa çıkarılan futbolcuları çeşitli kıstas ve değerlendirmelere tabii tutarak satış fiyatlarını belirliyecektir. Kulüpleri transferden kurtaracak tek yol geliştirilecek, organize edilecek alt yapılar ve futbol okullarıdır. Orada verimli bir eğitimle pekala A takıma düz ve markajda sadık elamanlar yetiştirilir çok süper bir iki forvet adamı için Türkiye ve Avrupa'da transfer olayına çıkılır. Yoksa her yıl takımı transfer yoluyla yenilemek futbol adına işlenen en büyük cinayetlerden biri olur.

15 Haziran 1999 (Temmuz Derdi)

Nottingham Forest


Tarihinde Avrupa Kupası olupta yerel mücadelesinde 3.Lige kadar düşen bir ikinci takım yok Forest'dan başka.Bu sezon sonunda League 1'de ikinci olarak The Championship'in yolunu tutan Notthingham Forest iki sene sonra Şampiyonlar Ligi şampiyonu olursa saşırmasın kimse...Clough’ın önderliğindeki Forest 1976-77 sezonunda Premier lige çıkmayı başarmıştı. Ertesi sezon ise, inanılmaz bir olayın altına imza atarak Forest takımı şampiyon oldu."Kırmızlar" bununlada kalmayıp, 1978-79 sezonunda Malmö’yü final maçında mağlup ederek Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını kazandı. Forest 1979-80 sezonunda, dünyanın en iyi kalecilerinden biri olan Peter Shilton’un büyük payıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Hamburg’u 1-0 mağlup ederek bir sene önceki "Avrupa Şampiyonu" ünvanını korudu.Kendi liginde kazandığı şampiyonluktan daha fazla Avrupa Kupası sahibi tek takım olan Forest, yeni bir FM efsanesi yaratmaya dönecek belkide Premier Lige.