24 Ekim 2009 Cumartesi

Anket Sonucu

Fenerbahçe Galatasaray'ı Kaç Farkla Yener?
İlla kendimiz mi yapmalıyız mantıklı makul sonuçlara ulaşabilmek için?
6 ve üzeri gönülden geçen ama sağduyunun sesi 3-0 olsun bizim olsun olmuş...


23 Ekim 2009 Cuma

Cuk Oturdu

Hani şu maçı Emre Tilev dışında başka bir isim anlatsa hatırım kalırdı. Beşiktaş maçında sinyaller verilmişti. Maç boyunca defalarca kez Fenerbahçe'nin Bükreş deplasmanında yapacağı maçın d-smart harici başka bir dijital platformdan yayınlanamayacağı vurgulandı durdu. Digiturk müşterisine standart paket içinde sattığı TNT kanalından, vazgeçmedi haliyle. Kabakta bizim başımıza patladı. İyide benim anlamadığım bizim bildiğin analog, kablolu yayının günahı ne idi?...

Lafı dolandırmadan buyrun fabio luciano'nun konuya ilişkin yazdıklarını okuyun. Dün akşam milyonlarca hanede, bunun muadili sonsuz kelam edilmiştir. Allah edenlerden razı olsun...

Steaua Bükreş 0-1 Fenerbahçe

20 Ekim 2009 Salı

Uche'den Haberler

Geçtiğimiz hafta Uche'ye Acun Ilıcalı'nın Devler Ligi turnuvasında onunda oynamasını istediklerini ancak ona ulaşamadıklarına dair bir mail atıp, o bahaneyle halini hatrını sormuş idim. Cevabı aşağıda, Uche severlerin bilgisine.

Takip edenler hatırlar, Uche kardeşiyle beraber lisanslı Fifa menajerliği yapmakta ve bu sebepten bol bol maç izlemekte. Mısır'da düzenlenen U20 Dünya Kupası'nı izledikten sonra milli takımımızında katılacağı ve Nijeryanın evsahipliğinde 24 Ekim'de başlayacak olan U17 Dünya Kupası'nı takip etmek için memleketine dönmüş. Yakın zamanda İstanbul'a geleceğini söyleyen Uche, fırsat olursa Acun'un turnuvada oynayıp eski arkadaşlarını görmek isteyeceğini eklemiş. Rıdvan Dilmen'e ve hepimize de selamı var.

Hi. Sorry for my late reply and sorry that i have not come back yet.
I have been very busy. I just came back from egypt for the under 20 world cup and getting ready for the under 17 world cup which NIGERIA will host this month.
I hope to come back soon.
Please when is the tournament going to start in istanbul and how long will it last? Maybe i can try to make it, i would love to play in it and also meet other former players that i have not seen for a long time.
Waiting to hear from you again.
Thanks and say Hi to RIDVAN and everybody from me.

19 Ekim 2009 Pazartesi

el ánket

Bizim insanımız ya hesap kitap bilmemekte, ya da cemil cümlesi bu mutlak hakimiyetten sıkılmış olsalar gerek abuk sabuk anket sonuçları görüyorum bir kaç gündür. Aşağıdaki sweatshirt üzerinde içinde bulunduğumuz sezona lig tarihinin en iyi başlangıcını yaparak giren Fenerbahçe 'nin Kadıköy'de oynadığı son 9 Galatasaray lig maçının sonuçları yazmakta.Madem öyle işte size anket...



9.Hafta


Eninde sonunda olacaktı elbet ama bu maç o maç olmamalıydı kanımca. Sistemi tekme atmak üzerine kurulmuş Ziya Doğan'ın Diyarbakırspor'u ve benzer sistemi daha kaliteli futbolcularla uyguladığı için oynadıkları oyun nispeten futbola benzeyen Ertuğrul Sağlam'ın Bursasporu'nu deplasmanda mağlup ettikten sonra gidipte ligin yine kanımca en yumuşak takımlarından biri olan Gaziantep'e hele öne geçtikten sonra yitirmek keyfini kaçırıyor adamın.

Maçtan önce Galatasaraylı kardeşlere dokundursakta, bizimde aklımız fikrimiz derbideydi. Gaziantep maçı galibiyeti cepte, bir sonraki maç cezalı duruma düşme ihtimali olan oyuncular zihnimizdeydi. Saatler kala, önce kuzen sonra blog yazarı olan Puskas ile maçı konuşurken, bendenizin ağzından dökülenler Alex sorun olmasada Lugano'nun eksikliğinin kafamı karıştırdığı ama zorda olsa kazanacağımız üzerineydi. Tek endişem ise Gökhan Gönül'ün göreceği bir sarı karttı.

Söylemleri farklıda olsa, hocanın ve topçuların aklında olanlarda ben ve bir çok Fenerbahçe taraftarından farklı değildi. Sahada oynamadan maçı kazanmışlardı ve derbiye hasarsız girmek asıl emelleriydi. Takımın sağ kanadı savunmak birincil önceliği olan Gökhan Gönül korkudan maçı neredeyse faul yapmadan bitirdi. Maç boyunca hamlesiz oynaması ve Kazım'dan destek alamaması sebebiyle özellikle maçın ikinci yarısında rakip için koridora döndü sağ kanat. Golcü Semih'in skor katkısı yapmasına karşın, benim nazarımda ecnebi forvetlere karşın en büyük artısı olarak düşündüğüm sırtı dönük top saklama meziyetini belki güçsüzlüğünden belki de Avrupa Şampiyonası'ndan yadigar sakatlığının etkilerini hala üzerinden atamamasından sahaya yansıtamaması topun sürekli yarı sahamızda kalmasına sebep oldu.

Bu tarz maçlarda 2. golü bulamadığınız takdirde skor her daim risklidir. Dünkü maçta 2. golü bulmayı bir yana bırakın, golü aramayan bir Fenerbahçe vardı ikinci yarıda. Lugano olsa idi eğer, yaslanıp bekler ikinci golüde muhtemelen bulurdu Fenerbahçe. Ancak hem Lugano'nun yokluğunda değişen savunma bloğu hem de Gökhan Gönül'ün hamle yapmadan oynamaya çabaladığı olmaz savunma oyunu maçı sıkıntıya soktu. Daum'un Özer'i vaktinde sahaya sürmemesine, Gökhan Gönül'ü derbi korkusuna vakitsiz sahadan alması eklenince maçın kaybedilmesi kaçınılmaz oldu.

Faul yapması yasak olduğu için oyundan alınan Gökhan Gönül'ün yerine geçeni indirmesine programlanarak sahaya giren Bekir'in yaptığı faulün ardından gelen Gaziantep galibiyet golü kaderin pek güzel bir çalımı oldu hem bize hem Daum'a.

Gaziantep 2-1 Fenerbahçe

18 Ekim 2009 Pazar

Ball Possession = Topun Pozisyonu

Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından Frank Rijkaard'ın basın toplantısı. Sanırım Tamburacı sordu, kalecinin oyuna kısa pasla başlama tercihine ilişkin bir soru. Hollandalı gayet makul bir şekilde topa ne kadar çok sahip olurlarsa o kadar iyi olduğunu vurguladı. Ben anladım anlamasına ama çeviren genç kardeş, "ball possession" terimi için topun pozisyonu çok önemli ve biz bu konu üzerine çalışıyoruz gibi manasız şeyler geveledi.

Adam Flemence konuşsa amenna ancak bırakın İngilizce bilmeyi, şampiyonlar ligi izleyen her futbolseverin televizyon yayınlarından aşina olduğu bir kavramı bilmeyen bir insanın milyonlarca taraftarı olan bir kulübün hocasının söylediklerini kafasına göre çevirmesi ne kadar ilginç.

İngilizce bilen yoksa, Rijkaard basın toplantılarını Fransızca yapsa bari de anlaşılsa camiası tarafından.

Galatasaray 4-3 Trabzonspor

Voleybolda Fire Yok

Erkeklerden sonra bayanlarda derbiden yüzünün akıyla çıktı...

Galatasaray 0-3 Fenerbahçe Acıbadem