30 Ağustos 2008 Cumartesi

Amigo musun Başkan mı?

Baros'un imza töreninde Steaua Bükreş maçını da değerlendiren Galatasaray Başkanı (yoksa amigosu mu desek emin değilim) şunları söylemiş;

"Uzun bir maratondayız, bu maratonda kazalar olabilir. Futbol süprizlerle dolu bir oyun. Bizim için de alınan sonuç çok süpriz oldu. İnşallah böyle kazalara bir daha rastgelmeyiz. Futbolun ilahları bizi bazı yönlere kanalize edebiliyor. Galatasaray'da hedefler bitmiyor. UEFA'da mücadele edeceğiz, aklımızdan, hedef olarak Kadıköy'de finali oynamak geçiyor. İnşallah oynayacağız. Yeni hedefimiz bu. Şartlar bizi buraya getirdi. Kadıköy'de final oynamak bizim için çok anlamlı olur."

Büyük ümitlerle son yıllarda yapılan en iyi transferlerle cidden güzel bir takım kuruyorsun, seribaşı olmamana rağmen gayet güzel bir kura çekiyorsun ama karşı yarısahaya zor geçtiğin bir maç sonunda Şampiyonlar Ligi'ne gidemiyorsun.Önceki sezon ligi şampiyon bitirdiğinden 5,5 milyon euro, ayakbastı parası olarak 5,4 milyon euro'dan oluyorsun ama ertesi gün çıkıp Kadıköy'de final oynamak bizim için çok anlamlı olur diyorsun.Takımın son yıllarda Avrupa'da sürekli kötü sonuçlar alırken sürekli düşüşteyken rakibin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamış bu sene de sen elenirken elini kolunu sallayarak yine Şampiyonlar Ligi'ne gitmeye hak kazanmış sen hala çıkmış o rakibinin üzerinden prim yapmaya çalışıyorsun.

O yüzden soruyoruz; Amigo musun başkan mı?

US Open 2008 #3

Amerika Açık bayanlarda büyük süprizlerle devam ediyor.Turnuvanın 1 numarası Ana Ivanovic 2. turda Fransız Julie Coin'e yenilerek Amerika'da ki başarısızlık serisini devam ettirdi.20 numaralı Nicole Vaidisova WildCard ile gelen Fransız Severine Bremond'a, Agnes Szavay İtalyan Tathiana Garbin'e, Vera Zvonareva ise Tatiana Perebiynis'e yenilerek 2. turda turnuvaya veda ettiler.3. turda ise turnuvanın bir diğer favorisi Svetlana Kuznetsova Serebotnik'e yenilerek elendi.Villiams kardeşler, Jankovic ve favorim Safina yollarına devam ediyorlar.Önleride açılmış durumda. Erkeklerde ise turnuva fazla süpriz olmadan devam ediyor.Daha önce dikkat çektiğimiz Kohlschreiber 2. turda sakatlık nedeniyle Troicki karşısında maçı tamamlayamadı ve elendi.Onun dışında süpriz sayılabilecek ilk turda Berdych'in Sam Querrey'e, P-H Mathieu'nun 2. turda Fish'e ve 12 numaralı Richard Gasquet'in ilk turda Tommy Haas'a elenmesi.Bunların dışındaki bütün favoriler yollarına devam ediyor.Federer, Davydenko, Nadal, Djokovic, Wawrinka, Karlovic ve Nalbandian set vermeden 3. turdalar.Federer'in karşısında her zaman oyunuyla beğeni toplayan Radek Stepanek, Nadal'ın karşısında ise bence Nadal'ı zorlayabilecek Victor Troicki var.

Süper Kupa Rusya'da

Sezona 2 maçta 4 puanla ama geçen seneden çok uzak bir oyunla başlayan United, Süper Kupa'da da Zenit'e karşı pek bir varlık gösteremeden kupayı kaybetti.Ronaldo'suz hücumda pozisyon üretmekte çok zorlanıyolar, sadece Tevez birşeyler yapma çabasında.Zenit ise lige kötü başlasa da liglerinin daha önce başlamasından dolayı daha hazır durumdaydı.Maçın 20. dakikasından sonra oyunu tamamen hakimiyetlerine aldılar ve ilk yarının sonunda Pogrebnyak ile buldukları golle devreye galip girdiler.Pogrebnyak geçen sene UEFA'da bıraktığı yerden başladı.O'nu Avrupa Şampiyonası'nda izleyememek büyük şansızlıktı.İkinci yarıya Arshavin'i de oyuna alarak başlayan Zenit yeni transferi Danny ile farkı ikiye çıkardıktan sonra iyice rahatladı.Vidic'in golünden sonra kapanan Zenit skoru korudu ve kupayı kaldırdı.Fatih Tekke UEFA'dan sonra Süper Kupa'yı da kaldırdı.


UEFA Super CupStade Louis II, Fri 29 August
MANCHESTER UNITED 1 - 2 ZENIT ST PETERSBURG

UEFA Kuraları

Can Bartu'nun elleri sağolsun 3 takımımız içinde olabilecek en iyi kurayı çekti.Galatasaray İsviçre takımlarını her zaman üzmüştür, Bellinzona'da Galatasaray'a rakip olabilecek bir takım değil.Beşiktaş'ta Metalist karşısında zorlanmadan gruplara yükselecektir.En zorlu rakip seribaşı olmadığından Kayserispor'un ama onlarda kendi torbalarındaki en iyi takımla eşleştiler.PSG günü gününü tutmayan bir takım.Ben Kayserispor'un da en az PSG kadar şansı olduğunu düşünüyorum.

Büyük Kaptan #2


Hayatı ertelememek gerektiğini hatırladım futbol dolu bir gecenin sonunda. Benim Fenerli olmamda birinci dereceden katkısı olan dayım ve en az benim kadar iyi Fenerli kuzenle futbol üzerine uzun sohbetlerle dolu bir gecenin ardından eve döndüğümde Ümit Özat'ın maçta fenalaştığı haberlerini gördüm.Geçtiğimiz hafta sonu Eintracht Frankfurt maçını izlerken "Büyük Kaptan" başlıklı bir şeyler karalamak geçti içimden. Hakem top mu kale mi diye sorarken maçın başında, sorunun muhattabı iki kaptandan biri Yunanlı diğeride Türk idi bu Bundesliga mücadelesinde ama bunca malzemeye karşın tembelliğime geldi ve başka bir zamana ertelemiştim bu yazıyı. Kaptan kendini bu sefer böyle anımsattı bize.
Muhtemel bir kalp spazmının ardından, dili boğazına kaçmış kaptanın.Ama şükürler olsun iyiymiş.

Not: Beşer şaşar boşuna dememişler bu arada, kendi yazdığımı kendim unutmuşum...Kim ne derse desin, ben bu adamı çok özledim.Sparta Prag'ı Sparta'da mağlup etme hayalini bile özledim.Bundesliga'da izleme fırsatımız olacak Allah'tan bu sezon... demişim 29 Temmuz tarihinde hemde aynı başlıkla "Büyük Kaptan"

28 Ağustos 2008 Perşembe

Avrupa'nın En İyileri

Petr Cech( En iyi kaleci )


John Terry( En iyi savunma oyuncusu)


Frank Lampard ( En iyi orta saha oyuncusu)


Cristiano Ronaldo ( En iyi forvet ve yılın en iyi oyuncusu)

Uefa sonuçları kurayla beraber açıkladı.Chealse'nin bir kez daha damgasını vurduğu gecede Ronaldo'da ödül aldı.Bizim anketinde anlamı kalmadı.

Buda bizim nicelik yönünden zayıf olsada nitelikten kazanan anketimizin sonuçları.
Yılın en iyi forveti Didier Drogba.

Didier Drogba
5 (50%)
Lionel Messi
1 (10%)
Cristiano Ronaldo
2 (20%)
Wayne Rooney
0 (0%)
Fernando Torres
2 (20%)

Şampiyonlar Ligi

A GRUBU Chelse-Roma-Bordeaux-Cluj

B GRUBU
Inter-Werder Bremen-Panatinahikos-Anorthosis

C GRUBU
Barcelona-S. Lisbon-Basel-Shakhtar Donetks

D GRUBU
Liverpool-PSV-Marsilya-Atletico Madrid

E GRUBU
Manchester United-Villarreal-Celtic-Aalborg

F GRUBU
Lyon-Bayern Münich-S. Bükreş-Fiorentina

G GRUBU
Arsenal-Porto-Fenerbahçe-Dinamo Kiev

H GRUBU
Real Madrid-Juventus-Zenit-Bate


17 Eylül / Porto-Fenerbahçe

30 Eylül / Fenerbahçe- D.Kiev

21 Ekim / Fenerbahçe-Arsenal

5 Kasım / Arsenal-Fenerbahçe

25 Kasım / Fenerbahçe-Porto

10 Aralık / D.Kiev-Fenerbahçe


Josico mu???

Sinan Engin' in beğenmediği yukardaki göt Dino Drpic' e ait. Bu resim üzerine vazgeçildiği söylenen ismin ardından aynı takımın bir başka savunma oyuncusu Gordon Schildenfeld'ı kapıp getirdi Beşiktaş geçtiğimiz sezonun devre arasında.
İsabetli yabancı transferleriyle övündüğümüz Fenerbahçe ne yaptı peki bu sene...Xabi Alonso'dan açtı gündemi, Marcos Senna ile devam ettirdi ve geçtiğimiz sezon 13 kez Villarreal formasını giyen ( fenerbahce.org' un yalancısıyım) 33 yaşındaki Josico ile nihayetlendirdi.
Hikaye benzer , resim ise hikayenin tek karelik özeti. Bu günleride görmek varmış.

Şampiyonlar Ligi


1.Torba

  • Chelsea

  • Liverpool

  • Barcelona

  • Arsenal

  • Manchester Utd

  • O.Lyon

  • Inter

  • Real Madrid

2.Torba

  • Bayern Munih

  • Psv Eindhoven

  • Villarreal

  • Roma

  • Porto

  • Werder Bremen

  • Sporting Lizbon

  • Juventus

3.Torba

  • Marsilya

  • Zenit

  • Steaua Bükreş

  • Panathinaikos

  • Bordeaux

  • Celtic

  • Basel

  • Fenerbahçe

4.Torba


  • Shakhtar Donetsk

  • Fiorentina

  • Atletico Madrid

  • Dinamo Kiev

  • Cfr Cluj

  • Aalborg

  • Anorthosis

  • Bate Borisov
Tuna grubu fantazisi bir yaklaşık sonuçla hala olası ; Lyon , Bayern Münih, Fenerbahçe ve Bate Borisov. İçimizden geçen ise torba 2'den Bayern ve Juventus 4. torbadan ise Atletico Madrid harici kim gelirse gelsin.

27 Ağustos 2008 Çarşamba

3.Ön Eleme

Tahminlerimi yapmıştım ilk maçlardan önce Lala Mustafa Paşa ile beraber. Bakalım ne kadarını tutturacağız.

103

Okechukwu 100. golü girmiş.Bu da merak edenlere o sezonki efsane kadro.
Ayaktakiler: Toni Schumacher - Oğuz Çetin - Şenol Ustaömer(Küçük Şenol) - Hasan Vezir - Turan Sofuoğlu - Nezihi Tosuncuk
Oturanlar: Müjdat Yetkiner - Hakan Tecimer - İsmail Kartal - Aykut Kocaman - Rıdvan Dilmen

26 Ağustos 2008 Salı

100. Gol

US Open 2008 #2

Turnuvanın ilk günü zevkli maçlarla başladı.Erkeklerde süpriz olmadı ama zorlanan seribaşları oldu.1 numaralı seribaşı Nadal Alman Björn Pahu karşısında maçı 3-0 kazanmasına rağmen oldukça zorlandı.Nadal'ın her atağına karşılık cevabı olan Phau Nadal'ın sinirlerini fazlasıyla bozdu ama özellikle tie-breaklerde yaptığı basit hatalarla maçı kaybetti.İlk tur için Nadal'ı fazlasıyla zorlayan bir maç oldu.Phau ise elense de oldukça sempati topladı.9 numaralı James Blake'de vatandaşı Donald Young karşısında oyununu oturtamamasından dolayı zorlandı ama 3-2 aldı maçı.Onun dışında ilk gün sahaya çıkan seribaşları maçlarını zorlanmadan kazandılar.Sert zemini seven Philipp Kohlschreiber gizli favorim ama 3. turdaki muhtemel rakibi Nadal.Aşması gereken büyük bir engel. Bayanlarda ise ilk gün büyük süprizle başladı.10 numaralı seribaşı Anna Chakvetadze vatandaşı Ekaterina Makarova'ya ilk seti 6-1 almasına rağmen maçı kaybetti.İkinci sette basit hata yaptıkça morali bozulan Chakvetadze bir türlü toparlanamadı ve elendi.Dementieva - Jankovic - Azarenka - Zvonareva - Bartoli gibi isimler rahat turladı.İlk turda elenmesi beklenmeyen Shahar Pe'er Çin'li Li Na'ya elenerek ilk günden turnuvayı kapattı.Avusturya'lı genç (1990) Tamira Paszek'te 22 numaralı Maria Kirilenko'yu eleyerek dikkatleri üzerine çekti.Paszek bu turnuvada çok canlar yakabilir.

Philippe Senderos

Daha önce Milan'ın kaleci dışında bir stoper ve bir forvete ihtiyacı olduğuna dair fikirlerimi belirtmiştim.Milan kaleyi Abbiati - Dida - Kalac üçlüsüne bırakacak gibi gözüküyor ama önce Shevchenko şimdi de Senderos transferiyle stoper ve forvet eksiğini kapattılar.Senderos ilk sene kiralık oynayacak.Sezon sonu satın alma opsiyonu da Milan'da.Bu sene iyi bir Milan geliyor.

2-4-4

Forvet yetmedi karşı kıyıdan Holosko'yu ekledim forvet hattına. Bu iş bu kadar basit.

1. Hafta

Geçtiğimiz sezon cümbür cemaat takımın çift forvet oynaması gerektiğini yazdı Fenerbahçe'nin yılmaz kalemşörleri. Bu sezon ise hepsi birden Sünger Bob'un kapısının önünde sıraya girdi geçtiğimiz sene yazdıklarının üzerini örtebilmek adına. Yeni dertlerimiz Emre'ye yer açabilmek ve Alex'in mevkisini beğenmemek bu sene. Geçen sene çift forvet çığırtkanlığı yapanlar olmadığını farkettiler farketmesine ancak tükürdüklerini yalamamak için Alex'in yerine taktılar bu sefer. İkide yetmez üç olsun denmeye başlayacak bu gidişle ancak şükürler olsun dünya üzerinde 4-3-3 taktiğinin son uygulayıcısı Zdenek Zeman vakti zamanında yarım sezon ancak dayanabildi bizim futbol ulemalarına.

Gelelim kendi fikirlerimize...
  • Okan ağabeyiyle, Suat amcasını alıp yanına getirme ihtimalimiz olmadığından ötürü bu fiziksel yetersizliği ile Emre Belezoğlu'nun üstlenebileceği tek görev Alex'i dinlendirmek olur Fenerbahçe'de.
  • Selçuk için alternatif bir ön libero transferi tez zamanda gerçekleştirilmeli.
  • Çizgiye kendini hapseden Kazım'ın aksine ikinci bir oyun kurucu gibi oynayan ve önünü boşalttığı Gökhan'a koridor sağlayan Devid takıma dahil olana dek sağ çizgide yeni çözümler denenmeli.
  • Ligin ilk haftasından ligi sonlandırmaktansa, sabırlı olmalı.

Son olarak bana garip gelen bir durum ise şu ; Alex, Guiza ve Emre'ye maç boyunca tatlı-sert ( tatlı sert ne demekse) adam markajı uygulayan rakip takımda, birebir oynayan bu oyuncular ortalama 5'er kez kural dışı engellemiş Fenerbahçe'li futbolcuları. Maçta çıkarılan sarı kartlara ait istatistikler ise şu şekilde ;

Gaziantep : 0 Fenerbahçe :3

Milan Baros Galatasaray'da

Birkaç gündür konuşulan transfer gerçekleşti.Haldun Üstünel GS TV'de transferi açıkladı.Banik Ostrava'da ki üstün performansından sonra büyük umutlarla Liverpool'a transfer olmuştu ama orada geçirdiği 3 senede 19 gol atabildi.Sonra sırasıyla Aston Villa, Lyon ve kiralık olarak Portsmouth formalarını giydi.Villa'da 2 sezonda 9, Lyon'da 7 golü var.Yarım devrelik Portsmouth macerasında ise golü yok.Bir soru işareti olarak geliyor.Galatasaray'ın bu sezonki sisteminde Kezman'ın Fenerbahçe'de yaşadığı sorunları yaşama ihtimali yüksek.Uyum sağlarsa Süper Lig'de başarılı olabilir ama Avrupa için bence yeterli değil.Galatasaray'ın aradağı forvet Ümit Karan ve Nonda'yı yedek bırakacak biri olmalıydı.Baros Ümit ve Nonda'dan sonra düşünülecek bir isim gibi. Bekleyip göreceğiz.

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Süper Kupa #2 - İtalya

Geçen seneki Şampiyonlar Ligi finalinden sonra burda da Roma Kaptanı Totti kupayı getirecek penaltıyı kaçırdı.Inter kaptanı Zanetti ise kupayı getiren isim oldu.Mourinho İtalya'da ki kariyerine de kupayla başladı.Spalletti'nin takımı hem Mancini hem de yedeği Giuly'nin ardından o bölgedeki eksiği kapayamamış.Şampiyonluğa oynamaları için hücum bölgesine 1-2 takviyeye ihtiyaçları var.Inter ise zaten geniş olan kadrosuna Mourinho'nun isteği doğrultusunda takviyeler yaptı, görünüşe göre yapmaya da devam edecek.Italya'da şampiyonluğun en büyük adayı Inter, yıldız adayı da Muntari.

Süper Kupa - İspanya

Bir yerde Antalya - Beşiktaş, bir yerde Inter - Roma, bir yerde de Real Madrid - Valencia.
3 maçı da elimden geldiğince izlemeye çalıştım.3-2 nin avantajıyla maça başlayan Valencia golü buldu ardından da Van der Vaart atılınca herkes bu maç burada biter dedi ama mükemmel bir 2. yarı izledik.Önce beraberlik geldi Madrid'liler tam umutlanırken bu sefer 9 kişi kaldılar.Ne olduysa bu dakikadan sonra oldu Real Madrid Robben önderliğinde sürekli saldırmaya başladı ve Valencia ne olduğunu anlamadan maç 4-1'e geldi.Morientes'in golünün de hiçbir anlamı olmadı böylece.Schuster'in takımı 9 kişi olmasına rağmen inanılmazı başardı.Robben'de günündeyken tutulamayacağını gösterdi.

Andriy Shevchenko

Artık olması gerektiği yerde...

US Open 2008

Sezonun son Grand Slam'i bugün başlıyor.Erkeklerde son 4 senenin şampiyonu Federer 5 yıl aradan sonra ilk defa bir turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak katılıyor.Bu sene 3 Grand Slam'den 2'sini finalde kaybeden, birinde de yarı finalde elenen (Australia - Djokovic, Roland Garros ve Wimbledon - Nadal) Federer Amerika Açık'ta düşüşüne dur demeye çalışacak ama işi oldukça zor.Hem Nadal'ın mükkemel formu hem de kötü kuralar Federer'in işini zorlaştıracak.Finale kadar olası rakipleri Roddick, Gonzalez, Davydenko ve Djokovic.Djokovic'in de sert kortta oldukça başarılı olduğunu düşünürsek Nadal vs. Federer veya Djokoic finali olacak gibi gözüküyor.
Bayanlarda ise son şampiyon Henin yok.Ivanovic 1 numaralı seribaşı olarak geliyor ama finale gidebilmesi için geçmesi gereken rakipler oldukça zorlu.Hantuchova, Safina, Serene Williams, Venus Williams ve Radwanska.Tablonun alt tarafında Jankovic'in işi daha kolay gibi gözüküyor.
Favorilerimi de belirtiyim.Erkeklerde Federer hayranı olarak başka ismi söylemem zaten imkansız, bayanlarda ise Safina.Turnuva 14 gün boyunca Eurosport'tan canlı yayınlanacak.Bilmeyenlere duyurulur.

24 Ağustos 2008 Pazar

MLS

Sezonun ilk haftasından Turkcell Süper Lig germeye başlayınca insanı, pazar akşamını dünyanın diğer ucuna ayırdım. New York Red Bulls - Houston Dynamo maçını izledim 3-0 olana dek. Baktım ki touchdown yapacağı yok iki takımında bıraktım 60. dk'da. Muhtemel New York Jets'in Amerikan futbolu sahasında oynanan maçta, mesafe tahmini için 18 yayı ve orta saha çizgisi harici yüzlerce çizgi olan bu sahada altı pas ve taç çizgilerini izlediğim süre boyunca bulamadım. New York takımı Juan Pablo Angel'i almaktansa sahadaki şu çizgilerden kurtulsa daha hayırlı bir iş yaparmış kanımca.