2 Ocak 2009 Cuma

Dertler Derya Olmuş Bense 1 Sandal Dönemi


PS:Körler sağırlar birbirini ağırlar oldu iyice. Blog okurunu futbolseverden öte futbol bilir olarak nitelendirdiğimden olsa gerek resim ve başlıkla yetinmişim postta. Bilmeyenler için mana kazansın diye bu nota gerek duydum;

Fatih Terim 1973-84 arasında Galatasaray forması giyerken, sarı-kırmızılı ekip buhranlı dönemler geçirmiştir.72-73 sezonundan sonra ilk şampiyonluklarına Fatih Terim futbolu bıraktıktan sonra ancak 86-87 sezonunda ulaşabilmişlerdir.

11 > 6+4

Derdim sidik yarışı değil peşin peşin belirteyim... Çok sevdiğim Galatasaraylı bir büyüğümle geçtiğimiz hafta sonu ezeli rekabet üzerine keyifli bir sohbet yaptık. Son 20 senede aranın Galatasaray lehine ne kadar çok kapandığını, 90'lı yıllarda doğan çocukların çoğunluğunun Galatasaray taraftarı olduğunu, bunun sebeplerini tartışırken bendeniz 80'li yılların ortasında Fenerbahçe'nin 11 lig şampiyonluğu varken, karşı yakanın iki takımının toplamda o kadar şampiyonluğu olduğunu araya sıkıştırmış idim. İnönü stadında taraftarının iki direk arasına sığdığı günleri bilen İslam Çupi'nin bahsettiği yıllarda o direkler arasında 2 maç üst üste izleyen Kemal Amcam yanlış hatırladığımı söyledi o gün bana. Hafızam beni yanıltmış gerçekten ancak 1 yaklaşık sonuçta hiç fena olmasa gerek.
1984-85 sezonu dahil oynanan ilk 27 sezon sonunda kazanılan şampiyonluk rakamları şu şekilde.

Fenerbahçe 11
Galatasaray 6
Beşiktaş 4 ( Tahkim kurulu kararıyla kazanılan 2 şampiyonluğu (56-57 / 57-58) dahil etmedim)
Trabzonspor 6

30 Aralık 2008 Salı

Soccer Babe

Premier Soccer League veya * ABSA Premiership adını vermiş Güney Afrikalılar futbol liglerine.

*ABSA: Amalgamated Banks of South Africa ligin sponsoru olan şirket.

Yasak Aşkın Meyvası

Başkan hamaset edebiyatına devam niteliğinde İstatistik Kurumu başkanlığına soyununca bize de bu şehir efsanesini sizle paylaşmak düştü.

Bilenler vardır elbet ancak bilmeyenlerin kulağının bir kenarına ilişsin... 1950'li yılların ortasında dönemin başbakanı Adnan Menderes'in gönül ilişkileri sıkça Hayat mecmuasının sayfalarını meşgul ediyordu. Basına yansıyan bu ilişkilerden biri Suzan Sözen isminde evli bir kadınla yaşanmıştı. Evli dediysem yasak bir ilişki zannedilmesin. Suzan hanımın eşi Ferit Avni Sözen İstanbul Emniyet Müdürlüğü mensubu bir memur, Adnan Menderes ise dönemin başbakanı. Amir-memur ilişkisinin had safhada olduğu iki erkeğin uzlaşarak yürüttüğü ilişki Ferit Sözen'e İstanbul Emniyet Müdürlüğüne kadar uzanan yolu açarken, Adnan Menderes ise kendinden 30 yaş küçük genç bir kadının kollarında egosunu tatmin etmiştir.

Buraya kadar derlediklerim basında sıkça yer almış, üzerine kitaplar yazılmış bir aşk(belki sadece meşk) hikayesi. Bundan sonrası ise başkanın reddettiği ancak kulaktan kulağa yayılan bir efsane...

Sonunu nerdeyse hepimizin bildiği (bilmeyenlerde diziler sayesinde fikir sahibi oldu) 27 Mayıs 1960 darbesinden birkaç gün önce başına gelecekleri farkeden Menderes, içi para dolu bir torbayı Suzan Sözen'e yollar. Suzan Sözen evde bulunamayınca paket apartman kapıcısına teslim edilir. Darbeyle beraber ilan edilen sıkıyönetimin tozu dumanı kalktıktan sonra şanslı kapıcı elinde para dolu paketle kalır.Teşvikiye'de ki Belveder Apartmanı'nda kapıcı olarak görev yapan şanslı insanın Erzurum'lu olduğu ve mevcut Galatasaray başkanın babası olduğu rivayet edilir.

29 Aralık 2008 Pazartesi

Koca Kafa

Liverpool'dan al Gerard'ı gerisi sıradan bir takım mealinde şeyler zırvaladı akşam üstü. Allah akıl fikir ihsan eylesin.

PS: Resim Olimpiyat Stadındaki müthiş finalden. Puskas'ın arşivinden.