30 Aralık 2008 Salı

Yasak Aşkın Meyvası

Başkan hamaset edebiyatına devam niteliğinde İstatistik Kurumu başkanlığına soyununca bize de bu şehir efsanesini sizle paylaşmak düştü.

Bilenler vardır elbet ancak bilmeyenlerin kulağının bir kenarına ilişsin... 1950'li yılların ortasında dönemin başbakanı Adnan Menderes'in gönül ilişkileri sıkça Hayat mecmuasının sayfalarını meşgul ediyordu. Basına yansıyan bu ilişkilerden biri Suzan Sözen isminde evli bir kadınla yaşanmıştı. Evli dediysem yasak bir ilişki zannedilmesin. Suzan hanımın eşi Ferit Avni Sözen İstanbul Emniyet Müdürlüğü mensubu bir memur, Adnan Menderes ise dönemin başbakanı. Amir-memur ilişkisinin had safhada olduğu iki erkeğin uzlaşarak yürüttüğü ilişki Ferit Sözen'e İstanbul Emniyet Müdürlüğüne kadar uzanan yolu açarken, Adnan Menderes ise kendinden 30 yaş küçük genç bir kadının kollarında egosunu tatmin etmiştir.

Buraya kadar derlediklerim basında sıkça yer almış, üzerine kitaplar yazılmış bir aşk(belki sadece meşk) hikayesi. Bundan sonrası ise başkanın reddettiği ancak kulaktan kulağa yayılan bir efsane...

Sonunu nerdeyse hepimizin bildiği (bilmeyenlerde diziler sayesinde fikir sahibi oldu) 27 Mayıs 1960 darbesinden birkaç gün önce başına gelecekleri farkeden Menderes, içi para dolu bir torbayı Suzan Sözen'e yollar. Suzan Sözen evde bulunamayınca paket apartman kapıcısına teslim edilir. Darbeyle beraber ilan edilen sıkıyönetimin tozu dumanı kalktıktan sonra şanslı kapıcı elinde para dolu paketle kalır.Teşvikiye'de ki Belveder Apartmanı'nda kapıcı olarak görev yapan şanslı insanın Erzurum'lu olduğu ve mevcut Galatasaray başkanın babası olduğu rivayet edilir.

2 yorum:

AriFener dedi ki...

Bunu ben de dinlemiştim birinden. Polat'ların zengin oluşu çok enteresan...

Adsız dedi ki...

teyyo pehlivan mi vermis cantayi :D

supermis