25 Aralık 2009 Cuma

Şerefe

Harfler denen işaratleri öğrenip, sesleri yazıda göstermeyi becerir olduğumdan bu yana okuyorum. Son bir iki senedir, okuduklarımı birleştirip utanmadan yazmaya bile başladım. Çokca futbol yazma çabam, son zamanlarda bolca futbol merkezli kitap edinmeme sebep oldu. Kütüphanenin, komodinin hatta çamaşır makinesinin üzerini işgal eden bunca kitap, hele futbol ile alakalı olduğundan sonunda biricik kuzuma isyan bayrağını açtırdı ve...

"Ay bayılacağım artık futbol kitabı görmekten, ikimizin de okuyabileceği kitaplar alsan diyorum artık!..." dedi.

Yazıyorumya hani, bunu da yazdım bir kenara ve ilk kitapçı ziyaretimde kaptım getirdim Aydın Boysan'ın rakı içme el kitabını. Madem öyle o zaman "Şerefe".
Hafta başından beri Aydın Boysan'ın tabiriyle "demcilik" denen yabana atılmayacak işin inceliklerini öğreniyorum. Her gece kitabı elime aldığımda rakı içesim geldi de ancak bugün öğrendiklerimi uygulayabilmek kısmet olabildi. Şirketin Noel niyetine düzenlediği yılbaşı resepsiyonu sıkkın, bıkkın bir ortam olmasının yanı sıra rakı içene hoş bakılmayan ilginç bir yer olsa da elim şarap kadehine gidemedi.

İslam Çupi'nin ruhuna, Aydın Boysan'ın sağlığına...Bu gece şerefe.

PS:"Rakıya buz atmak caiz değildir. Ağza alınacak rakıya katılacak tek dünya malzemesi sudur, su... Karışım nasıl yapılacak, onun da raconu aşağıda anlatıldığı gibidir."

24 Aralık 2009 Perşembe

Kurt, neden ot yemez?

Cevap Musahipzade Celal Sahnesinde. Harika bir kara mizah, muhteşem bir sahne tasarımı. Tiyatro sevmeyenlere sevdirecek bir oyun. Benden size tavsiye...

23 Aralık 2009 Çarşamba

Fenerbahçe Spor Kulübü Sunar

3 saat içinde, 3 farklı branşta, biri ezeli rakip karşısında alınan 3 galibiyet. Kıçınızı kaşıyın güzel kardeşlerim...

Galatasaray 0 - 3 Fenerbahçe Acıbadem (Teledünya Türkiye Kupası)
Fenerbahçe 3-0 Altay ( Ziraat Türkiye Kupası)
Türk Telekom 68- 70 Fenerbahçe Ülker (Beko Basketbol Ligi)

22 Aralık 2009 Salı

Ver Lefter'e, yaz deftere!


Ordinaryüs bugün 85 yaşına girmiş. Allah uzun ömürler versin.

"Tribünler inledi binlerce kere
ver Leftere yaz deftere
bitti kalem, doldu defter
bu alemde kral Lefter"

21 Aralık 2009 Pazartesi

Amerikan Futbolu Olmuş Korumalı Futbol

Geçenlerde Fb Tv'de spor haberlerini izlerken denk geldim. Nfl'den maç sonuçları verilirken ilginç bir skor işittim. Acaba yanlış mı duydum diye kafayı kaldırıp bakınca gözümle gördüm...

Pittsburgh 2-1 Cleveland

"Touchdown'a" 6 puan veriyor Amerikalılar. Touchdown'ın ardından kullanılan "field goal" ayakla vurularak havada duran kalenin içinden geçirilirse 1, pas yaparak çizgi geçilirse ekstra 2 puan olarak 6'nın üzerine eklenir. Touchdown becerilemeden 4. hakka gelinmiş ise field gol dener genelde hücum eden takım ve başarılı olunursa 3 puan kazanılır. Pek nadir görünen son ihtimal, hücum eden takımın oyuncusu top onda iken kendi kale sahası içinde savunma yapan takımın insan azmanlarından biri tarafından indirildiği takdirde oluşur ve savunma takımının hanesine 2 puan olarak yazılır.

Bir Amerikan Futbolu maçının 2-1 bitmesinin imkan ihtimali varsa biri bana anlatsın lütfen.

PS: Türkiye'de Amerikan futbolu, beyzbol, softbol ve ragbi ile birlikte aynı federasyon altında resmiyet kazanmış durumda. Üniversitelerde oynanan oyun, olası Amerikan karşıtlığına karşın "Korumalı Futbol" diye federe olabilmiş.

Gol gol gol gol Gol...

Ofsayadoa???
Nayn!!!
Şuuutomisss