15 Mayıs 2010 Cumartesi

Şampiyon Ol Kanarya...

İki hafta öncesine dek Fenerbahçeliler dışında Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına ihtimal veren yok iken, bugün Fenerbahçesizlerin cemil cümlesi işin bittiğini düşünüyor. Onlar bu kadar eminken, benim endişeden gözüme uyku girmiyor ve çubuklu formasıyla kaptan Alex şerefli şampiyonluk turunu atana dek uyku bana haram.

Futbol garip oyun.

Fenerbahçe 20:00 Trabzonspor

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Bursaspor Anadolu'nun Gururu Olur da, Senden Hiçbir Şey Olmaz


Sen Anadolu’nun gururu olacaksın, Sen 5. Büyük olacaksın.

Aslında bana göre 5 büyük takım yok, Türkiye Süper Liginin[UO1]   bütün takımları birbirinden değerli. Fakat maalesef çok para harcayan ve bu imkanı bulabilene büyük diyoruz. Kültürümüz buna yetiyor. Sezon başına baktığımızda en iyi transferleri Galatasaray ve Fenerbahçe yapmış, buna rağmen en iyi futbolu Bursa spor[UO2]  , Kayseri spor[UO3]   ve Galatasaray oynadı. Ankaragücü’nü de yabana atmamak lazım fakat, Fenerbahçe karşısında sergilediği futbol inanılmaz kötü idi. Rakip kaleye dönük hiç futbol oynamadılar.

Bir sezondur seyrettiğimiz Ankaragücü bumuydu[UO4]  , bu nasıl bir futbol anlayışı, hiç mi taktik anlayışta ofansif futbol yoktu.[UO5]   Amatör takımlarda bile en zayıf takım rakip kaleye dönük oynar, hiçbir şey yapamazsa bile rakip ceza sahasına bir orta yapar. Maalesef Ankaragücü bunu bile yapmadı. Futbol ahlakı bumudur[UO6]  ? Bir sezon boyunca takımlara kök söktüren Ankaragücü bu mu.[UO7]  

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncularına rağmen Ankaragücü’ne karşı oynadığı futbolu bizler amatör yıldız takımlarda ancak seyrediyoruz.[UO8]   Olmaz böyle bir şey. Eğer Fenerbahçe şampiyon olursa Bursaspor’un emeğine çok yazık olacak. Hakkıyla futbol oynayan, formasını alın teriyle ıslatan bir takıma yazık olacak. Sezon başında şampiyon Fenerbahçe olur ve 90 puanın üzerine çıkar diyordum ama sakatlıklar ve şanssızlıklar Fenerbahçe takımının yakasını bırakmadı. Yine geçen yıldan beri söylüyordum ve yazıyordum “ Bursaspor bu lige renk katacak ve kök söktürecek” ve böyle oldu. Helal sana Bursaspor.

Bazı spor severler[UO9]   “ Bursaspor olmasın Anadolu da [UO10]  şampiyonluk sadece Trabzonspor’un olsun” diyorlar. Bırakın bu cahil düşünceleri! Ne demek bu! Kim hak ediyorsa o şampiyon olsun. Bu ligde şampiyonluğu tek hak eden Bursa spor[UO11]  ’dur.

Haydi Bursaspor. Sen Türkiye’nin gururu olacaksın. Sen gerçek şampiyon olacaksın.

Yazdır tarihe “ Parayla şampiyonluk olmaz, yürekle olur”. Koy yüreğini, şampiyonlukların sadece İstanbul’dan çıkmayacağını yazdır tarihe. Yıllar önce Trabzonspor’un yaptığı gibi  [UO12] 

 [UO1]Ligi’nin
 [UO2]Bursaspor
 [UO3]Kayserispor
 [UO4]bu muydu
 [UO5]?
 [UO6]bu mudur
 [UO7]?
 [UO8]???
 [UO9]sporsever
 [UO10]olmasın, Anadolu’da
 [UO11]Bursaspor
 [UO12].

3-5 okuruna ayıp olmasın diye imla klavuzunu elinden düşürmeyen yığınla bloggerın haline acıdım şu kelime güruhunu okuduktan sonra. Anlatım bozuklukları ve mantık hatalarını bir kenara bıraktım ancak ülkenin en çok okunan gazetelerinin birinin internet sitesinde bu kadar çok imla hatasının bir köşe yazısının içine toplanması akıllara zarar.

Link: http://www.hurriyet.com.tr/spor/yazarlar/14675324.asp

Eczacıbaşı Türkiye'dir

Kız 2 senedir Güneş Sigorta'da oynuyor. En son final serisinde bizim kızları en çok zorlayan oyuncu idi. Canım Hürriyet hala "Neslihan Demir sonunda Türkiye'ye gelmeyi kabul etti" diye manşet atıyor. 

Ya sabır...

11 Mayıs 2010 Salı

Büyük Zafer

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, TBBL 2009-2010 sezonunda Galatasaray’ı 78-82 yenip seride durumu 3-0 yaparak, toplamda 8, üst üste 5. kez hem de namağlup olarak şampiyon oldu.
Küçük "Zafer"

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Fenerbahçeliden Fenerbahçesizlere

Kendimi bildim bileli Fenerbahçe taraftarıyım. Küçükken ağlardım yenilince takım. Büyüdükçe sadece yutkunmayı öğrendim mağlubiyetlerin ardından. Ama hala ağlıyorum her Fenerbahçe şampiyonluğuna, yeni doğmuş minik prensesi annesinin kucağında ilk kez koklarcasına.

Ve de hiç utanmıyorum ne boyumdan posumdan, ne yaşımdan başımdan. Bunca “Fenerbahçesiz” , onca ayak oyunundan sonra utanmazken, 3 damla yaşa mı kalsın utanmak?
Ankaragücü 0-3 Fenerbahçe