19 Eylül 2008 Cuma

Futbol Aşktır

Allah Sonumuzu Hayır Etsin

Mehter takımı her 3 adımda bir sağa ve sola döner ve selamını vererek yürür ancak genel kanı 2 ileri 1 geri gittikleri yönündedir. Geçtiğimiz sene nerdeyse koşmaya başlayan Fenerbahçe'nin bu selamlama faslını daha fazla uzatmaması gerekiyor, yoksa bu iş 2 ileri 2 geriye dönecek.

17 Eylül 2008 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi İlk Gün

A Grubu: Chelsea - Bordeaux: 4-0 , Roma - CFR Cluj: 1-2
B Grubu: Panathinaikos - Inter: 0-2 , Werder Bremen - Anorthosis Famagusta: 0-0
C Grubu: Barcelona - Sporting Lizbon: 3-1 , Basel - Shakhtar Donetsk: 1-2
D Grubu: PSV Eindhoven-Atletico Madrid: 0-3 , Marsilya - Liverpool:1-2

Cümle alem ismiyle dalga geçtiğimiz Cluj -gruplar belli olduğunda haberle ilgili posta ben bizzat Cluj yerine Brugge yazmıştım hatta yanlışlıkla- gecenin en çarpıcı sonucuna imza attı ancak ben yine Rumlara takıldım.
Olympiacos'u eleyerek tarihlerinde ilk kez "bir şampiyonlar ligi sponsoru ford ve playstation sunar" cümlesinin ortağı olan Anorthosis, Werder Bremen deplasmanından puanla döndü. Israrla Yunan takımlarıyla eşleşmek nasıl bir kaderdir anlamadım ancak B grubundaki Yunan rakibi Pana evinde İnter' e mağlup olup , ikinci maç gününde Larnaka'ya Anorthosis'i ziyaret edeceğini düşündükce Anorthosis'i Kadıköy heveslilerinin arasına yazasım geliyor.

16 Eylül 2008 Salı

Porto - Fenerbahçe #2

Que resultado vai o FC Porto alcançar frente aos turcos do Fenerbahçe?

Vitória 48.2% (Porto yener)
Empate 17.8% (Berabere biter)
Derrota 34.1% (Fenerbahçe yener)

Yukardaki bir Portekiz gazetesinin Porto - Fenerbahçe maçına ilişkin anketi. Uluslararası anketleri şişirmekte üzerimize yoktur malumunuz ancak bu anket kanımca bakir.
Fenerbahçe için olumlu iki sonucun toplam oranı 52% civarında. Portekizli futbol taraftarları bizlerin Fenerbahçe'ye güvendiğinden daha çok bizden çekiniyorlar.

Thiago Motta

Barcelona alt yapısından yetişmiş , Brezilya milli takımınında formasını giymiş orta saha oyuncusu son 4 sezonunda ciddi sakatlıklar geçirdi. Barcelona'da forma şansı azalınca Atletico Madrid'e transfer olan Motta, Maniche'nin ayrılması sebebiyle fırsatlar buldu ancak sakatlıklar futbol oynamasına bir kez daha engel oldu. Geçtiğimiz ay Portsmouth tarafından denenen fakat sağlık kontrolünden geçemeyen genç oyuncu (henüz 26 yaşında) , İtalyan ekibi Genoa'nın doktorlarını ikna etmiş ve Seri A 'nın yolunu tutmuş.