26 Aralık 2010 Pazar

Maç Seçmeyen Taraftar

En büyük taraftar basmakalıplarından biridir. Hitap cümlesi yöreye ve eğitim düzeyine göre hafız, amcaoğlu, üstad, mirim tarzında farklılıklar gösterse de, sonu hep aynıdır.
"...maç seçiyor bu topçular!"

Ben de özünde taraftar olduğumdan, aynı serzenişe sığınmış olabilirim. Blog içi arama motoru vasıtasıyla, evvelce yazdıklarımı gözüme sokmak için fırsat kollayan arkadaşlara duyurulur.

Buca kupa maçı öncesi, elimde fazladan bir kombine bilet, birinci derece yakınlarımdan başlayarak yanıma taraftar aramaya başladım. Bütün çabalarım sonuçsuz kalmak üzere iken, imdadıma ezeli rakip ebedi dost yetişti. Takım aşkından kör olmayan, futbol sevgisini renklerin önünde tutan, yirmi senelik arkadaşım, Galatasaraylı kardeşimle seyrettik maçı. Hani biz seçmiyoruz ya maç...

Dışardan bakan bu gözün, taraftar profilimizle ilgili harika bir tespiti oldu. Fenerbahçe tribünlerinde  yaşını başını almış, kemik bir taraftar oluşumunun altını çizdi.

Günlük başarıların esiri, yirmili yaşlarda taraftarların gözünü, yapacağınız birkaç transferle boyayabilirsiniz ancak yirmi senedir tribün gediklisi olan abileri kandırmak o kadar da kolay değil.