18 Temmuz 2009 Cumartesi

Bekiroğulları Karadeniz Pidecisi

Tepeüstü'ne Ikea'dan önce gelip yerleşen işletmelerden bir diğeri de Bekiroğulları Karadeniz Pidecisi. Pidecilerin bolluğundan adı pideciler sokağına çıkan yerde bulunan aile işletmesi İstanbul'da Karadeniz pidesi arayanlar için doğru adres. Biri Trabzonlu, diğeri mekanın müdavimi üniversite yıllarını Karadeniz Teknik Üniversitesin'de geçirmiş iki mesai arkadaşımla gittiğim dükkan, hem çalışanların samimiyeti hem de kapalı kavurmalı pidesinin enfes tadı sebebiyle vakit geçirmeden yazmak zorunda bıraktı beni.

Bu sokağın ilk vede daha meşhur pidecisi Lider pide olmasına karşın ben gittiğim yeri çok sevdim, ve Lider'in yoğunluğundan kaçanlar için en az onun kadar başarılı olduğunu duydum.
Bilgilerinize...

17 Temmuz 2009 Cuma

FC Tobol Kostanay

Kazak ligine koy iki takımı sezon boyunca kafa kafaya oynasınlar...
Takımları tanımayan bir futbol seyircisinin iki takımın kalite farkını anlamasının olası olmadığı sıkıcı bir mücadele idi ortaya konan. Tamam Galatasaray'ın eksikleri vardı, Kazak Ligi başlayalı çok olmuş falan feşmekan ancak sonuçta rakip adını futbol ulemaları dahil çoğumuzun ilk kez duyduğu bir Kazak takımı.
Maçla ilgili aklımda kalan ve yüzümü güldüren tek sahne genç Alparslan'ın adamın ayaklarını yerden kestikten sonra sahaya giren sağlık görevlilerin hali oldu. Şabanoğlu Şaban'ın müthiş sahnelerinden birini Kazak kardeşler sakatlanan oyuncuyu sedyeyle taşımaya çabalarken sergilediler. Yüzleri birbirlerine dönük adamı yerden kaldırıp, gidemeyince yere koydular tekrar.
Ramazan: Şaban gördün mü bak ne kadar kolaymış...
Şaban: Tabi canım insanda akıl olduktan sonra...
Allah'ta onları güldürsün...
FC Tobol Kostanay 1-1 Galatasaray

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Akıl Fikir...

Rakip Alman Bölgesel liginden, maç hazırlık maçı, bizim takım Bilica haricinde aynı...
Emre Belözoğlu'da istikrardan yana olsa gerek ki tavrı tarzı bıraktığımız gibi. Rakip sert basıyor diye hakeme sürekli şikayet eden, topsuz alanda adamlara tekme atmaya çalışan, üstündeki formanın Fenerbahçe forması olduğundan bihaber bir adam...

Ya sabır...

14 Temmuz 2009 Salı