9 Temmuz 2009 Perşembe

Roger's Road to 15

15








Tarihin en iyi tenisçisi.
Karşılaşma sonunda Sampras, Rod Laver, Borg gibi efsanelerin Federer için kullandıkları cümle.En çok Grand Slam kazanma rekorunu rekorun sahibi Sampras'ın önünde kırdı Federer.Maç için söylenecek fazla bir şey yok.Stefanski'nin yarattığı canavar Federer de dahil kimsenin beklemediği bir şekilde çıktı karşılaşmaya.Federer'in Roddick'e karşı ezici üstünlüğünü yazmıştık bir önceki yazıda ama bu Roddick eski Roddick değildi.Herkes söyledi biz de söyleyelim 2. sette tie breakte 6-2 öndeyken seti kaybetmesi kırılma anı oldu ama buna rağmen maçı 5. sete taşıdı.Son sette bir ara artık maç bitmeyecek diye düşündük ama baskı ve yorgunluk Roddick üzerinde daha belirgin olmaya başladı.Çabuk biten servis oyunları uzamaya başladığında maçın Federer'e gideceği belli oldu ve 30. oyun sonunda Federer maçı bitirdi.
15 Grand Slam şampiyonluğu
21 Grand Slam ard arda yarı final
ve tekrar 1 numara.

Sampras 14. Grand Slamini kazandığında 31 yaşındaydı Federer ise daha 27. 20 şampiyonlukla kariyerini bitirmemesi için önünde engel yok.

15. şampiyonluk sonrası Nike'ın reklamı.

Bu Defa Serena


Şehir dışında olduğumdan dolayı yazamadığımız finaller yazılarını gecikmeli de olsa yazalım dedik.Zaten bayanlarda değişen bir şey yok.Finalistler belli kazanan değişiyor arada.İki kardeş paylaşıyorlar.Williamslar turdaki birçok raketten üstün durumdalar.Bir önceki yazıda da söylemiştik Williamslar dışında turda winner isim yok.Yarı final maçlarından sonraki basın toplantısında Williamslar bile artık bu konuya değindiler.Takvimin yoğunluğu yüzünden Clijters, Henin gibi çok önemli isimler tenisi bıraktılar buna bir çözüm getirilmeli diye.Clijters geri dönüş yaptı artık sıra Henin'de.

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Roy Beerens

Sırf forma istikrarı sebebiyle sempati duyduğum takımlardan biridir Heerenveen. Bunun yanı sıra Avrupa'nın en tüccar ekiplerinden biridir de Hollanda takımı. Daha önce konuya ilişkin bir araştırma Hollanda eksperi Flying Dutchman imzasıyla yayınlanmış.
Jon Dahl Tomasson, Ruud Van Nistelrooy, Klaas Jan-Huntelaar, Afonso Alves, Miralem Sulejmani gibi 3 kuruşa aldığı bir dolu oyuncuyu ya Hollanda'da ki ağabeylerine satan Hererenveen ya da en son olarak Danijel Pranjic'te olduğu üzere Alaman Ağası Bayern Münih gibi Avrupa'nın paradan puldan yana sorunu olmayan ekiplerine gönderiyor cilalayıp parlattıklarını.
Hollanda'da hazırlıklarını sürdüren Sivasspor hazırlık maçında Heerenveen ile karşılaşınca Hollanda ekibini ve transfer politikasını masaya ufaktan yatırmış olduk. Sivas'ı kaşla göz arasında 5'lik yaparken ikinci yarı oyuna giren Roy Beerens sol bek Hayrettin'i en az 5 kere bakkala gönderdi. 1987 doğumlu Hollanda'lı kanat oyuncusu geçtiğimiz sezon 2'si kupada toplam 11 gol atmış. Tok satıcıdan oyuncu alabilirim diyenlere duyurulur...

Koyacağı zamanı bilir O, sen merak etme


Ecnebilerin unique bizim eskilerin ise nev'i şahsına münhasır dedikleri adamlardandır Aykut Kocaman.

Balet zerafetiyle top oynarken sahada, "Maçları anlatırken, zevk duyarak anlatmıyorum. Sadece görevimi yapıyorum. Bu kadar. Benim tanıdığım futbol bu değil. Benim hatırladığım tüm futbolcular bir sanatkar edasıyla sanatlarını icra ederdi. Şimdi futbol fabrikasyon olmuş." diyen duayen Orhan Ayhan'a yaptığı işten haz duymasını sağlayan son adamlardan Aykut Kocaman.

1996 senesinde ki unutulmaz maçın ardından "Trabzonsporlu arkadaşlarım için üzülüyorum, hiçbir şey çok fazla abartılmamalı..." diyebilecek yürekte bir adam Aykut Kocaman.

Malatyaspor'un hocası iken; "Hedef için şunu söyleyebilirim: Öncelikli olarak iyi futbol oynamak, iyi sonuçlar almak. Yöneticisiyle, oyuncusuyla rakiplerin de insan olduğunu bilerek, onlara saygı gösteren bir grup yakalamak." söylemiyle karşılıklı saygının altını kalınca çizen adam Aykut Kocaman.

Rakip Fenerbahçe dahi olsa haksızlığa olan tepkisini "Madem sistem böyle işliyor ve bir kurban istiyor, şu andan itibaren teknik direktörlüğü bırakıyorum." şeklinde dile getirebilen, ancak yılmadan mücadeleyi sürdürmenin gerekliliğine inandığı için geri dönen adam Aykut Kocaman.

Barış Tut'un "Kocaman Bir Adam Sıradışı Bir Teknik Direktörün Portresi" adı altında ismine kitap yazdığı bir adam Aykut Kocaman.

"Nasıl oldu da Fenerbahçe’den son yıllarda böyle bir adam çıktı dedirten adam. " diyen "adamın" aksine, Fenerbahçe'nin ta kendisidir Aykut Kocaman.

Fenerbahçe Spor Kulubü'nün Sportif Direktörü Aykut Kocaman.


Alex'in karşılıklı mutabakatın ardından çalışmalara geç başlaması üzerine takımın kaptanın vaktinde gelmesi gerektiği üzerine fikrini beyan eden Aykut Kocaman'ın bu söylemine sığınıp ardından adamlığını bahane ederek Fenerbahçe ve Aykut Kocaman'ın otoritesini linç etmeye çabalayanlara sözüm...

Aykut Kocaman Fenerbahçeli, ve hepinizin şu anda hemfikir olduğu üzere adam. Yarın bir gün sportif duruş adına söylemleri kanınıza dokunursa sakın ha unutmayın tarihe düştüğünüz notları.

7 Temmuz 2009 Salı

Karadeniz Pide ve Döner Salonu

3 gündür malum sebepten dolayı haşlanmış patates yemekten gözüm döndüğünden midir, yoksa geçtiğimiz haftasonu Beşiktaş Çarşı'ya yolum düşünce ayaklarım eski günleri yad edercesine gayriihtiyari beni dükkana doğru sürüklediğinden midir bilinmez ancak Karadeniz Dönercisinin Damak Tadı altında bu zamana dek çoktan yer alması gerektiği aşikar. 3 katlı bu küçük dükkanda öğlen saatlerinde döner yemek için sıra beklemeniz gerekir. Akşam üstü canınız döner çekerse muhtemelen geç kalmışsınızdır. Pazar günleri kapalı olmasına içerleyebileceğiniz dükkanda benim tavsiyem açık ayran ve yanında pide döner.

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Jude Nworuh

Geçtiğimiz yaz 3 aşağı 5 yukarı bu vakitlerde Danimarka ekibi FC Midtjylland, City karşısında Uefa kupası 2. ön eleme maçına çıktığında tv'nin karşında ki yerimizi almış idik. İlk maçı kendi sahasında 1-0 kaybeden City, deplasmanda 89. dk'da rakip savunma oyuncusunun kendi kalesine attığı golle maçı uzatmalara taşıyıp penaltılarla Uefa kupasına tutunabilmişti. İşte o Danimarka takımında oynayan Nijeryalı oyunculardan biri Jude Nworuh idi. Futbol tarzı Obafemi Martins'e benzeyen oyuncunun temsilcisi de Martins ile aynı menajermiş. Midtjylland'ın yaptığı 5 senelik ve düşük ücretli sözleşmeyi "köle kontratı" olarak nitelendiren oyuncuya, FC Kopenhag, Brondby ve çeşitli İspanyol ve Fransız ekiplerinden teklifler geldiğini belirten menajeri parayı veren düdüğü çalar mealinde laflar etmiş kickoff.com'a.
Tam İlhan Cavcav'lık transfer...

Büyük Kaptan İdmanda

Özde kaptan, sözde kaptan...

Kemikleri Sızladığı Yeter

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, spor yayınclığında sağduyu ve kalitenin en önemli örneklerinden biri olan "90 Dakika" programını 2005 senesinde programın yaratıcısı ve Türk spor basınının en donanımlı isimlerinden biri olan Kenan Onuk'ın vefaatının ardından her sezon kalitesini yitirmesi ve tek kişilik Hıncal Uluç gösterisine dönüşmesi üzerine krizi neden göstererek yayından kaldırmış.
Kenan Onuk'un 1998 senesinde Hıncal Uluç ve Hıncal Uluçcuk ile başladığı program, 11 Temmuz 2005 tarihinde Kenan Onuk'un kansere yenik düşmesinin ardından bir Kenan Onuk ancak 2 kişi ile karşılanabilir mantığıyla Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol ile bir süre devam etmiştir. Her daim edilgen, soru Uluç'tan geldiği takdirde sözlüğündeki hayır kelimesini ihmal eden sevgili Haşmet Babaoğlu'na alışkın bünye, Demirkol'un muhalefetine dayanamayıp(bkz: örnek 1) programın altına attığı odunları çoğaltarak süreci hızlandırmıştır.
örnek 1: hıncal uluç anelka konusunda sallamaktadır;
- h.u. : anelka'da ne var ben çay kahveyle tutarım onu, ne var bu adamı tutmakta!!
+ m.d. : aklıma turgay abi geldi. (bkz: ebenin amı ali sami)

Mehmet Demirkol'un istifasından ve köşelerinden birbirlerine atıp tuttuktan sonra, ntv yönetimi Fenerli sese tahammülü sınırlı olan Uluç'u dizginleyebilmek için Sedat Ergin'den önce bir süre Milliyet genel yayın yönetmenliğini yapan Mehmet Yakup Yılmaz'ı kadroya katmıştır. Fuat Akdağ'nın etkisiz, Haşmet Babaoğlu'nun şıracı olduğu program Hıncal Uluç ve birazcık Mehmet Yılmaz'ın fikirlerinin tartışıldığı, telefon bağlantısı almamak dışında Serhat Ulueren'in programlarına eşdeğer bir rating unsuruna dönüşmüştür.
Fenerbahçeli Şahenk'in televizyonunda, sezon boyunca Fenerbahçe lehine sonuçlanan komplo teorilerini hem anlatan hem de yazan Uluç, sezon sonunda öngördüğü fesat teorilerinden hiçbiri gerçekleşmemesine karşın gönül rahatlığıyla programa çıkmaya devam etmiştir. Bu duruma daha fazla gönlü el vermeyen Ferit Şahenk, yattığı yerde kemikleri sızlayan duayen Kenan Onuk'un ruhunu şad etmek adına ölüm yıldönümünden bir hafta önce programı doğru bir kararla yayından kaldırmıştır.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık...