27 Mayıs 2011 Cuma

Akil Adam

"Oynat Şenol'cum"
Soru: "Abdurrahman Arıcı Eskişehirspor maçı öncesinde Eskişehir’e gittiğini ve benzer olaylar yaşandığını söyledim. Bunun üzerine gidilmedi. Buradaki eksiklik kimde? Fenerbahçe Yunus Yıldırım’ı istemedi bir daha verilmedi. "

Cevap: "Bu konuda ne yaparsanız yapın değişmez. Güçlü olan gücünü kullanır alttaki ezilir. Biz bunun aza inmesi için uğraşıyoruz. Yunus Yıldırım ikinci yarıda bizim üç maçımızı yönetti. Fenerbahçe maçlarına gidemedi. Bunu Oğuz Sarvan bilmiyor mu? Herkes her şeyi biliyor. Olabildiğince herkesi memnun ederek bu düzen yürütülmeye çalışılıyor. Yaşanan olaylar sonrasında bir açıklama yaptık. Galatasaray ve birkaç kulüp de buna dahil oldu. Sonra birkaç maç lehimize karar verildi. Sonra yine eskiye döndü. Bu düzen böyle gitmemeli. Çelişkiler ortada. Fenerbahçe şampiyon yapıldı demek doğru değil. Tüm takımlar emek verdi ama bu emekler içinde eğer söylediğiniz şekilde Abdurrahman Arıcı’nın bu işlere girmesini konuşmak bize yakışmaz. Biz o işlere girmeyelim. Biz sahada kalalım. "

Kaynak: http://www.trabzonspor.org.tr/default.asp?Sayfa=HaberDetay&IND=7409

PS: Amaç lehimize karar verilmesinden ziyade, adil maç yönetilmesi sanıyordum ya ben neyse.

Manifesto

Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre manifesto kelimesinin iki tane anlamı var. İlk akla gelen ve çoğumuzun aşina olduğu manası: "Toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının açık ifadesi." iken, ikinci ve meslekten olmayanların pek de bilmesine gerek olmayan anlamı ise: "Bir gemideki malları göstermek için kaptan tarafından boşaltma işlemlerinin yapılacağı gümrük idaresine verilen liste." dir.

Şampiyon olan takımı tebrik için tek satır yazmaktan imtina eden Tranbzonspor resmi web sitesi, içinde şu cümlelerin de geçtiği bir manifesto yayımlamakta mahsur görmemiş.

"Ancak yine Fenerbahçe’nin, soyunma odası basan, hakemlere hakaretler yağdıran, sahaya giren bir de Başkan’ı bulunmaktadır. Haklı söylemlerimiz nedeniyle bize yönelik eleştiriler yapılırken, nedense bu vasıfları taşıyan kişilere bir tek olumsuz cümle yazılıp, söylenememektedir.

...

Yaygın medyanın, yıllardır Güneydoğu insanının köşeye sıkıştırılmasının bugün karşımıza çıkardığı sonuçların bir benzerini Trabzonsporlular’a yaşatması ihtimalinin vebalini taşıyıp taşıyamayacağını sorgulamasının zamanı gelmiştir. "

Alenen provokasyon üzerine kurulan, sezon biter bitmez dağılan kadro ve yönetim başarısızlıklarına yöre halkının yoğunlaşmasına engel olmak için yerel gazeteler aracılığıyla yayımlanan bu metnin toplumsal bir hareketin siyasal inanç ve amaçlarının açık ifadesi olduğunu söylemek akıl kârı değil.

Olsa olsa batan geminin mallarının, kaptanı tarafından listelenmesi işlemidir bunun adı. (bkn:İlk paragraf)