27 Şubat 2010 Cumartesi

Gel Kurtar

Son dönemlerde iyiden iyiye Raskolnikov gibi hisseder oldum. Fenerbahçe maçları ertesinde beni benden alan migrenim, uykusuzluğum ve huzursuzluğumdan oluşan buhran hali bu hızla devam ederse cinnet geçirmem bana sürpriz olmayacak.

İşte böyle bir hâletiruhiyeyle girerken haftasonuna imdadıma ebedi dost yetişti. Ne zaman başımız sıkışsa, mutlu olacak bir sebebimiz kalmasa hızır gibi yetişen ezeli rakip, bu sefer biraz gecikmeli de olsa el vermeye geldi bizlere. Böyle günler için değil midir zaten dostlar?...
 Fenerbahçe Ülker 17:00 Galatasaray CC 

24 Şubat 2010 Çarşamba

Kur Bakalım

 

Uefa'ya bildirilen liste yukarıda, ilgili linki burada, eksikler ise şurada....Çıkarın bakalım 11 kişi sahaya.

Şurası: Lugano, Vederson, Uğur Boral, Özer Hurmacı, Mehmet Topuz, Ali Bilgin, Cristian, Santos

PS: Kadro kurarken siz siz olun listeye bakmayı ihmal etmeyin. Yoksa Selçuk Yula ve Turan Hoca misali sol açığa Gökhan Ünal'ı koyarsınız maazallah.

22 Şubat 2010 Pazartesi

Çapsız Çapalar

Bizde adettendir. Sevmez ise taraftar bir oyuncuyu ağzı ile kuş tutsa yaranamaz. Modern futbolun şimdilerde olmazsa olmazı olan ön libero kavramını yurdun çimleri üzerinde ilk kez uygulatan Parreira, bu iş için eldeki değer Kemalettin’i kullanmış, futbol oynarken siyasi tarafını açık eden oyuncu, Mehmet Ağar’ın sırdaşı Terim’in milli takımına performansıyla zorla dahil olup, özel maçta Belarus kalesine milli formayla golünü atmış ancak  Fransa 98 eleme maçında Galler deplasmanında salladığı kale direği misali  bir türlü resmi olarak Fenerbahçeliler’in gönlüne dahil olmayı becerememiştir.

Oynadıkları mevki sebebiyle eleştirelere her daim maruz kalan futbol bedbahtlarından bir diğeri de Selçuk'tur. Fenerbahçe'nin ümit milli takımı topladığı 2003 senesine denk gelir bu çapanında Fenerbahçe limanına kendini atması. O gün bugün yaptığı her pas hatasında tefe koymak için sıraya girer Fenerbahçe taraftarı. O ise sırasını bekler sabırla ve Fenerbahçe'de tamamladığı 6 sezonda yaşadığı 3 şampiyonluk, 2 ikincilik, ve Şampiyonlar Ligin'de bir çeyrek finalle yığınla futbolcu eskisinin yanına yaklaşamadığı bir kariyere notlar düşer.

Taraftarın geldiği gün engizisyon mahkemesine yolladığı, bunca işkenceye karşın bir türlü öldüremediği bir başka isim de Deniz Barış. Savunmanın her mevkisi ve orta sahada defansif olarak görev yapabilen oyuncu sorun çıkarmadan görev bekler ama onunda kredisi taraftarın gözünde sıfırdır. 

***
Birde kredisi sınırsız olan muhteşem oyuncular vardır... 

Onlar çıkarken top kaybedebilir, onların kaybettiği topların dönüşü golle sonuçlanabilir ama onlar bir tanedir çünkü yarı çapı 2 metre olan bir daire içine harika pas yaparlar.

21 Şubat 2010 Pazar

Kupa Beyi Damir

Büyük kaptan Damir, Fenerbahçe'nin yarım asıra yakın süren kupa hasreti sona ererken kupayı kaldıran adam olarak tarihe adını bir kez daha yazdırdı.
 
Telekom ve Efes Pilsen'i eleyerek bu ligin en iyi takımı olduğunu kanıtlayan ekip, tarihin garip bir cilvesi olarak futbolda kazandığı ağızlara sakız en son Türkiye Kupasın'da olduğu üzere bir kez daha bir Mersin takımını mağlup ederek bu kupaya uzandı.
Darısı futbolun başına...
 
Fenerbahçe Ülker 72-68 Mersin Büyükşehir Belediyespor