8 Kasım 2008 Cumartesi

Buyursunlar

Bir Kadıköy klasiği diye başlayıpta altını doldurduktan sonra içimdeki fanatiğe kızmadım dersem yalan olur. Yaş kemale erse de işin içine Galatasaray girince sağ duyumu yitirebiliyorum.
İçimdeki pişmanlık Galasaray resmi sitesinde yukardaki resmi görünce yitip gitti. Uefa kupasının dahi geri dönüşünü ticari olarak beceremeyen bir spor kulubü , işin içine Fenerbahçe girince 3-5 tane t-shirt satma sevdasına resmi olarak tahrik odağı olmakta mahsur görmeyebiliyor.
Selam olsun giyipte geleceklere...

EuroBasket 2009

D Grubu : Litvanya - Türkiye - Polonya - Bulgaristan
İlk torbadan İspanya , son torbadanda ekstra elemelerden İtalya'nın gelme ihtimalleri varken çok iyi kura.

Bir Kadıköy Klasiği

Ezeli rakip Kadıköy'de en son galip geldiğinde ABD başkanı Clinton, Beşiktaş başkanı Süleyman Seba idi. O zamanların başbakanı Bülent Ecevit ve dışişleri bakanı İsmail Cem bu diyarlardan göçeli hayli zaman oldu. ..
O zamanlar Galatasaray'ın avrupa kupası maçları bahane edilerek lig maçları ertelenirdi dönemin efsane fedarasyon başkanı sayesinde. Soğuk vede inanılmaz yağmurlu bir günde oynanan maç 99 Aralığının son Çarşambalarından birinde oynanmıştı. Ramazan ayına denk gelen maç kuyruğunda orucumuzu açıp, maratonun saçağı altında kendimize yer aramaya çalışırken 2 tane yemiştik yarım saatte. İkinci yarı Moldovan'ın orta yaparken attığı kazara golle 1-2 sonuçlanan maç Fenerbahçe taraftarının başının önde çıktığı son derbidir. O tarihte ben üniversiteye başlayalı henüz aylar olmuşken , bugünse 5 senelik mühendisim.
Önüne gelen yarın oynanacak Kadıköy derbisi için internet sitelerinde anketler yapıyor. Sonuçlara bakınca kafam karıştı. O sebepten ben kim kazanır diye sormadım, Fenerbahçenin gollerini kim atar diye soruyorum. Kadıköydeki Fenerbahçe-Galatasaray maçı için deplasman takımının galibiyet ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünen Fenerli kardeşlerim varsa sorgulasınlar taraftarlıklarını.

6 Kasım 2008 Perşembe

Flush Royale

Fenerbahçe 3 – 0 Domex Tytan Azs (Erkek Voleybol)
Fenerbahçe 90 - 83 Lattes Montpellier (Bayan Basketbol)
Datovoc Tongeren 0 – 3 Fenerbahçe Acıbadem (Bayan Voleybol)
Arsenal 0 - 0 Fenerbahçe (Futbol)
DKV Joventut 67 - 70 Fenerbahçe Ülker
(Erkek Basketbol)


5 Kasım 2008 Çarşamba

Hem Siyah Hem Başkan

Seçim günü Toyota Center'da Celtics'i ağırlayan Houston rakibine 103-99 mağlup oldu.
Sakatlığı sebebiyle maçta görev alamayan siyahi oyuncu Steve Francis'in ise üzerindeki ceketten anlaşılacağı üzere dün gece maç pekte umurunda değilmiş sanki.

PS: Barack Obama, ABD’nin ilk siyah başkanı seçildi.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Bu akşamki maçlar ve saatleri yukarda.
Yarın ise Euroleague 3. maçında DKV Joventut - Fenerbahçe Ülker basketbol maçı 21:30'da.

Meslek Hastalığı : Eyyam


Liverpool 1 - 1 Atletico Madrid

Rıdvan & Maradona

Resim Ortega

Yanında velin olmadan maça gidilemeyecek yaşlarda abim elimden tutup da stada götürdüğü vakit sadece Fenerbahçe taraftarıydım. Çıplak gözle 'Şeytanı' izledikten sonra ise Fenerbahçe taraftarlığı sıfatıma , Rıdvan Dilmen sempatizanlığı ekleniverdi. Meşhur 4-3'lük kupa rövanşından sonra ise sempatizanlık falan yalan oldu, ciddi ciddi Rıdvan Dilmen fanatiği olmuştum.
Trt'nin tek kanal olduğu yıllarda (Trt 2'de vardı sanırım bahsettiğim yıllarda ancak ben bugün bile yokmuş gibi davranıyorum o kanala.) şimdilerin "Stadyum"'u "Spor Stüdyosu" adı altında sadece Pazar akşamları yayınlanırdı. Müziği hala kulaklarımda olan program jeneriği, benim için en az haftanın golleri kadar önemliydi. O zamanlar internet yok , bizim evde video da yok. Şeytan'ın İzmir deplasmanında Altay'a attığı muhteşem golü haftada bir seyredebilmek için dört gözle başlamasını beklediğim programın bitmesi için de sabırsızlanırdım. Sırf aynı jeneriği bir kez daha seyredebilmek için.
 ***
Rıdvan benim Maradonam...
Spor ahlakını ayrı tutmak kaydıyla benzer yönleri olan iki futbolcuda farklı nedenlerlede olsa sekteye uğrayan kariyerlere ve inanılmaz futbolculuk yeteneklerine sahiptirler. Maradona'nın Arjantin'in başına eski hocası Carlos Bilardo ile birlikte geçmesi benzer bir hikayeyi hatırlattı bana.
Başkan Ali Şen tarafından , Parreira'nın halefi Lazaroni'nin (Her ikiside farklı dönemlerde Brezilya Milli Takım antrönörlüğü yaptı.) yerine Rıdvan Dilmen Türk futbolu için yeni bir statü olan genel menajerlik görevine atanırken , Şubat ayında yapılan bu değişiklik sonucunda Rıdvan Dilmen'in eski hocası Todor Veselinoviç ise teknik direktörlük görevine getirilmişti. Cuma günü imzayı atan ikili Pazar günü karşılaştıkları Fatih Terim'in Galatasaray'ını 3-2 mağlup ettiği vakit "Şeytan Rıdvan"ı teknik adam olarak izlemek için ordaydım. 4 ay süren İngiliz usulü sezon sonunda yolların ayrılmasıyla sonuçlanmıştı.
Bakalım Maradona-Bilardo birlikteliği ne kadar sürecek...

4 Kasım 2008 Salı

Famagusta Mucizesi

Son 20 dk sına girilen maçta Rum temsilcisi Anorthosis, Mounrinho'nun Inter'i karşısında 3-2 (Edit: Maç 3-3 bitti) önde...
Kalan süre sonucu Rum ekibinin aleyhine değiştirebilir ancak bu Famagusta'nın bu sene gerçekleştirdiği belgeli mucizeyi alıp götüremez.

Rum Futbolu #1

Rum Futbolu #2
Rum Futbolu #3
Rum Futbolu #4

Dalma Maradona

Endişeli gözlerin sahibi Arjantin milli takımının yeni hocası Diego'nun kızı Dalma Maradona.

3 Kasım 2008 Pazartesi

I Love You Uche



Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı diyenler olacaktır ama Uche candır.
Rahmetli İslam Baba'dan bir paragrafla taçlandıralım;
"Ben Aralık 21'inde 68 yaşımı bitirip altmış dokuzuma basacağım. Ben 1940 yılından beri Fenerbahçe'yi seyrediyorum. Cihat Arman, Esat Kaner, Melih Kotanca, Fikret Kırcan ilk sevgililerimdi. Şimdi Rüştü Rençber, Mustafa Doğan, Ogün Temizkanoğlu ve Uche gibi son sevgililerimi altı yıldır seyredemiyorum sahada... Ezeli ve ebedi rakibimin Avrupa'da gurur verici sonuçları beni hiç ilgilendirmiyor. Ben Fenerbahçe'nin o ezeli ve ebedi rakibinin Türkiye'de 1930'dan 1948'e kadar şampiyon olamadığı dönemi anımsıyor, İnönü stadında taraftarının iki direk arasına sığdığı günleri biliyorum. Fenerbahçe takımı bana her yıl şampiyonluk verdiği dönemde sevgilimdi, iki veya üç yılda bir şampiyonluk verdiği dönemde sevgilimdi. 60 yaşından sonra şampiyon olamayışı altı yıla çıksa da Fenerbahçe yine değişmez sevgilimdir. Beni bu uzun dönem sevgili değiştirmeye götürmez, sadece hırslandırır. Fenerbahçe taraftarı da hırslansın ve bu yıl varacağımız hedefi Türkiye'nin görmediği şekilde bir fiestaya boyasın, boyayalım."

Iverson Detroit'e mi Gidiyo Ne?

Lig tv haberleri gibi fiillerle ozetlersem:
Iverson'un carsamba gunu Detroit formasiyla Toronto'ya karsi sahada olacagi BELIRTILDI.
Ote yandan, Iverson karsiliginda Denver'in; kadrosuna Chauncey Billups ve Antonio Mcdyess ' i takas edecegi OGRENILDI.

2 Kasım 2008 Pazar

101 kere Maşallah

65 dk 10 kişi oynayan rakipten baskı yiyen bir takımın halini mantık çerçevesi içine sığdırmak pekte olası değil ancak elimizden geleni yapalım...
Futbola sığ bakanlar kabahati stoperlere yahut golleri kalesinde gören Volkan'a bulacaktır ancak iki beki çift stoperi ve kalecisi geçtiğimiz seneyle aynı olan takımın bu kadar baskı yemesinin sebebi bence onlar değil. Gökhan formsuz, Carlos geçtiğimiz seneden bir sene daha yaşlı,Lugano hala hırçın ve Edu kendi kalesine atmaya devamda etse 10 kişi kalan ve sıradan oyunculardan kurulu bir Rıza Çalımbay takımından Fenerbahçe'nin böylesine baskı yemesi Rıdvan Dilmen'inde dediği üzere "şaka gibi".
Büyük kaptan Alex'e , deli danalar gibi koşan Guiza'ya(gollerde kaçırsa) ve suçu günahı olmayan milyonlarca Fenerbahçe taraftarına üzülüyorum.

Eskişehirspor 2 - 2 Fenerbahçe

#1 Lewis Hamilton

Massa'nın memleketine kısmet oldu.
İki hafta önce içimden geleni söylemiştim ancak ben bile bu sonuçtan sonra Massa'ya üzüldüm. Bu akşama dek spor tarihinin şahit olduğum en dramatik mücadelesi 99 senesi Şampiyonlar Ligi finaliydi. Uzatma dakikalarında yediği iki golle kupayı kaydeden Bayern Münihli Kuffour'un hali hala gözümün önündeyken finişi şampiyon geçipte 20 sn içinde hayatının şokunu yaşayan Massa'yı düşündükçe benim bile uykularım kaçtı.
1-2 kaşıkla olcak iş değil, içsin bir şişe passiflorayı vursun kafayı yatsın Massa...