6 Temmuz 2011 Çarşamba

Şike Kabusu

Saat: 03:20
Yer: İstanbul/Maltepe

Başıma gelen kazadan bu yana 7/24 soğuk kompres uygulanan dizimin buz vakti geldi. Usulca kuzumu uyandırdım. Dört senedir aynı yastığa baş koyduğumuz ve bugüne dek gece çiş için dahi yataktan kalkmayan kuzum, son iki haftadır olduğu üzere bir of dahi çekmeden buzlarımı değiştirmek için yanımdan kalktı. Buz işini hallettikten sonra, "İyi ki uyandırdın, saçma sapan bir rüya görüyordum..." dedi ve anlatmaya başladı:

Malum şike soruşturmasından ötürü gözaltına alınmışım. Gözaltına alınma sebebim ise en az Mehmet Yıldız ya da garibim Emenike kadar muazzam. İnternet bankacılığı kullananlar bilirler. Birine para gönderdiğiniz vakit, en az 10 karakterden oluşan bir açıklama yazmanız gerekir. Ben de bu açıklama yerine "ŞAMPİYON FENERBAHÇE" yazardım büyük bir keyifle. Özel yetkili, muhteşem savcı; para ve Fenerbahçe'yi yan yana görünce haklı olarak beni de gözaltına almış.

PS: Hayır olsun demeden çıkmayınız.

4 Temmuz 2011 Pazartesi

Fenerbahçem benim

Kıçı kırık bir halı saha maçında dizimin kırılmasının üzerinden 11 gece geçti. Dördü hastanede, yedisi ise anne evinde geçmek bilmeyen gecelerin en uzunuydu bu gece. Her zamankinden daha fazla ağrım oldu sanıp üzülmeyin sakın. Gözüme uyku girmemesine sebep Fenerbahçe ve de sözüm ona çok gizli yürütülen şike soruşturması oldu bu sefer.

Bir haftadır kırık dizimin dibinden ayrılmayan kuzum; huzursuz geçen gecenin ardından gözü arkada da kalsa, bu sabah işe gitmek zorundaydı. Giderken akşam için bir şey isteyip istemediğimi sordu. 18. şampiyonluğun öyküsünü anlatan DVD hediyeli Fenerbahçe Dergisi istedim, bir de bizim eve uğra, çubuklu formamı çok özledim diye ekledim.

  • Türk futbol tarihinin en muhteşem şampiyonluklarından biri siyasi oyunlara alet edilmeye çalışılırken, sarı laciye sarılmanın tam vaktidir.
  • Ligin ikinci yarısında oynanan 17 maçın sadece altısında oynayan Emenike'nin, Fenerbahçe'ye karşı da forma giymediği için göz altına alınması soruşturmanın ciddiyetinin en büyük göstergesidir. 
  • Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için teşvik primi söylentisini dillendiren tarafsız medya mensuplarının, Karabükspor-Fenerbahçe maçı için Emenike ile yatıp kalkması manidardır.
  • Göz altına alınan Gençlerbirliği oyuncularının ne ile suçlandığının kimse merak etmezken, DHA başta olmak üzere tüm basın yayın organları Fenerbahçe aleyhine gelişmesi muhtemel tüm "gizli" detayları ismini vermek istemedikleri kaynaklara dayandırmaları tek kelimeyle suçtur.
Dava zaman aşımının 15 sene olduğu, bahsedilen soruşturma bu kadar kapsamlıysa eğer 1996-2011 arasında yenen her nanenin ortaya konması gerektiği ve sonuç ne olursa olsun Fenerbahçe'nin bu ülkeden daha temiz olduğunu kimse unutmasın.