17 Nisan 2010 Cumartesi

Namağlup

Fenerbahçe, kadınlar basketbol liginin son maçında Beşiktaş'ı (CT) Akatlar'da mağlup ederek sezonu namağlup tamamladı. Güzel başladı haftasonu...

Beşiktaş CT 70-82 Fenerbahçe

Favoloso Maicon

Ben hayatımda böyle bir gol daha önce görmedim.

Inter 2-0 Juventus

" Pazar'ın Ertesi" # 19

Değişmeyen gerçek üzerine İslam Baba'nın 60'lardan kalma yazısı...
Gece hayatı... Gece hayatı...

Hangi futbolcunun yaşama defterinin yapraklarını karıştırsak, içinden muhakkak bu illet unutulmuş bir eşya gibi gözlerimizin üstüne düşüyor. Bİr salgın nezle misali önce burunlara yapışıyor, sonra yavaş yavaş içerlere sızarak insanların tazeliğini kemiren birer kurt oluyor.

Nasihatın babacası veya sopalısı, tekdirin ağız veya elle söylenmiş şekli, tehdit ve kontrolun arabalısı veya arabasızı... Ne yapsanız nafile... Hazretleri gecenin nimetlerinden kurtarıp, bir türlü yalnız bir yatağa sokamıyorsunuz.

Bu neden böyle oluyor? Sorunun cevabı basittir. Çünkü futbolcu toplumdaki her şeyi çok kolay bulur. Parayı da ünü de, kadını da, çevredeki geçici içtenliği de... Eğer bir insan kendisini eğitmemişse, belli bir kültür aşaması yapmamışsa, kolay bulduğu şeyleri "Kar-Zarar" dengesini düşünmeksizin sarfetmeğe bakar. Bugün futbolcuları bu tip ters bir yaşantıya iten kolay bulunmuş, elde edilmiş şeleri tüketmek istemesinin tutkusudur.

Adamların hareket noktaları: "Bir gelir insan cihane..." kelimelerinin uzunluğu içindedir. Onları çekip alamazsınız  "Bir kere dünyaya gelmek" gibi iştah açıcı bir Doğu felsefesinden... Adam tüm tedbirlere, adam her çeşit katı yasaklara rağmen yine koşacaktır bu aldatıcı düzene. Bu aldatıcı düzenin nimetlerinden istifade ederken de kendisini tükettiğinin farkında olmayan bir "eksik zeka"nın propagandasını yapacaktır. Kendiliğini bilmeden, tükettiğini zannettiği şeylerin üstüne oturarak çevreye şişmiş bir kişilikle bakmaya devam edecektir. Bunu da galiba önlemeye imkan yok... Toplum emek değer ölçüsünü dikkate alıp, insan yükselişlerine birtakım mesafeler koymadıkça bu furya sürüp gidecektir. Toplum kesin sınır çizemedikçe, toplum bu 90 dakikalık kahramanların yarattıkları değerin karşılığında kendisinden ne almalıdır hesabını yapmadıkça, bu ters yaşamaya kararlı nesil, futbol yerine devamlı antrenörleri götürecektir.

9 Şubat 1966 ("Futbolcunun Gece Hayatı", Akşam) 

16 Nisan 2010 Cuma

Yarım Sıfırlık Maç

Son zamanlarda futboldan çok curling izler olmuştum. Neredeyse kurallarını öğrenecekken buzdan oyunun, Fenerbahçe’nin başarılı saha sonuçları gelmeye başladı ve futbolla aramızdaki buzlar eridi gitti.

Lafın gelişi değil, sayısal olarak bitmesine 4-5 hafta kalan validemizin pahalı ama bir o kadar da abuk liginde, başa güreşen baş altı takımı ile yenilmez pehlivanların mücadelesi kıspetin derinliklerinde devam etmekte.

Futbol arkeologlarının cümlesi toplansa akıl sır erdiremeyecekleri; iki stoper, biri arka ikisi ön toplam 3 libero ve iki bekli sistemiyle takımını bir kez daha potada tutan Mustafa Hoca şampiyonluk için galibiyete ihtiyacı olduğu maçta ilginç oyun tarzına devam mı eder, yoksa Ekrem’den forvet, Yusuf’dan ön libero yaratarak bir kez daha futbol dünyamızın yarım olan aklını almaya mı çalışır bilmem ama tek bildiğim Fenerbahçe Beşiktaş’ı mağlup ederse şampiyon olur.

15 Nisan 2010 Perşembe

Maşallah

Reklamsız çubuklu forma armanın gururu olmaya devam ediyor.

Arslan önderliğinde, normal sezon performansının çok üstüne çıkan Divis'in katkılarıyla final serisinde skoru 2-0'a getiren Fenerbahçe şampiyonluk yolunu yarıladı. Cumartesi Ankara'da oynanacak maç kazanılırsa, erkek voleybol takımı senenin ilk lig kupasını kazandırmış olacak olmasına ancak benim gönlümden geçen kupanın Salı akşamı hınca hınç dolu tribünler önünde kaptan Arslan'ın elinde yükselmesi.

Kim bilir belki bende dokunurum kupaya...

Ziraat Bankası 2-3 Fenerbahçe

11 Nisan 2010 Pazar

Yeter Üstünel, Yeter...

Geldiği vakit yanık tenli oğlanının testislerini gezdirmek için havaalanında sıraya girenler, bu akşam fazla billurdan protein zehirlenmesi zihinlerini bulanıklaştırmış bir halde idiler.

Bana ne ise...
Gözlerin, dişlerin ve ak pak gerdanınla
Ne güzel komşumuzdun sen, Fahriye Abla!

Galatasaray 4-1 Diyarbakırspor

Messi