16 Ekim 2009 Cuma

Akıl Oyunları

Geçtiğimiz sene derbi vakti yaklaşırken izlenen politikayı hatırlar çoğumuz. Varsa hatırlamayanlar ister Buyursunlar burdan okusunlar, olmadı gs store'a uğrasınlar...

Baktılar ki işe yaramadı o yöntem, bu sene strateji değiştirip alttan alalım demiş Galatasaraylı kardeşler. Köşe Galatasaray Tv, maşa Barış Özbek, ayşe Son Pas Programı'nın sunucusu, meşe tabiki Fenerbahçe.
Trabzonspor maçı ligdeki puan farkının fazla açılmaması açısından da önemli, zira şu anda Fenerbahçe’yle aramızda beş puanlık bir fark var. Trabzonspor maçından sonra da araya Avrupa kupası maçı girecek ama onun ardından da Kadıköy’de Fenerbahçe maçı var. Bu müsabakayla ilgili adım adım düşünmek gerekiyor diyorsun ama, her Galatasaray taraftarının aklı fikri şu anda bu maçta. Bir sonraki hafta bütün Türkiye’de hayat duracak, sen de artık bu atmosferi gayet iyi biliyorsun zaten. Her derbi çok önemli olsa da Galatatasaray-Fenerbahçe maçlarının yeri apayrı... Kadıköy’de son dönemde Galatasaray’ın başarılı olamadığını da düşünürsek, bu sene sizlerden beklenti çok büyük. Neler söylemek istersin?

Biz oraya her zaman kazanmaya gidiyoruz. Benim burada üçüncü senem oldu ama henüz orada kazanamadım. O atmosfer anlatılmaz yaşanır ve benim için de güzel anıları var. Türkiye Kupası maçında berabere kalarak avantaj yakaladık ve bunu kullanarak tur atladık, bu bizim için güzel bir şeydi. Orada bir beraberlik de güzeldi, ama artık orada kazanma duygusunu da yaşamak istiyoruz. Arkadaşlarımız arasında da bu maçı şimdiden düşünenler var ama bence bu çok doğru değil. Çünkü her maç önemlidir, her maç üç puan değerdinde... Tabi bu durum Türkiye’de ve Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinde başkadır. Üç puan önemli değil, kazanmak önemli. Biz bu maça çok iyi hazırlanacağız, elimizden gelenin fazlasını da vereceğiz. İnşallah üç puanı alıp, oradan döneceğiz.

14 Ekim 2009 Çarşamba

Kusura Bakmayın...




Elde var iki...

Hafta başı ilk devrenin derbi maçlarının listesini yaparken genç arkadaşları unutmuşum. Lefter'in ruhunun sindiği sahada çubuklunun parçalıya mağlup olması olası mı?

Fenerbahçe 1-0 Galatasaray ( A2 Ligi)

12 Ekim 2009 Pazartesi

Med Cezir

Tencere kapak hikayesi bizimkisi. Binlerce ortak zevkimizden biri de Levent Yüksel'in bu albümünü dinlemek(idi). Arabamızın Cd-çalmaz teybinin her daim konuğu olan, tevellüdü birçoğunuzdan eski olan bu şaheser haftasonu oto tamircisi kurbanı oldu.
İsmine yakışır bir şekilde senelerdir deniz misali yüreğimizi kabartan, ardından bizi bizden alan Med Cezir bu sefer gitti ve geri gelmedi. 1993'de çıkmış bir albümün hadi Cd'sini bulmak bir ihtimal ancak, kasedini nerden bulurum diye kara kara düşünürken sahibinden.com imdadıma yetişti ve kaset kapağıyla beraber geri alıyorum şimdi.)
Orhan Veli'nin akımı garip, kendisi akımından garip ve böyle düzensiz bir şiiri besteleme girişimi hepsinden daha garip olan Dedikodu'sunu Levet Yüksel'in sesinden dinlemeye devam. Mualla teyzeme selam olsun...

Dedikodu / Orhan Veli

Kim söylemiş beni
Süheylâ'ya vurulmuşum diye?
Kim görmüş, ama kim,
Eleni'yi öptüğümü,
Yüksekkaldırımda, güpegündüz?
Melâhat'i almışım da sonra
Alemdara gitmişim, öyle mi?
Onu sonra anlatırım fakat
Kimin bacağını sıkmışım tramvayda?
Güya bir de Galataya dadanmışız;
Kafaları çekip çekip
Orada alıyormuşuz soluğu;
Geç bunları, anam babam, geç;
Geç bunları bir kalem;
Bilirim ben yaptığımı.

Ya o, Muallâ'yı sandala atıp,
Ruhumda hicranın'ı söyletme hikâyesi?



Bu Yıl da Rekabet Olmasın

Bu yıl rekabet olmadı (http://www.ntvspor.net/Pages/10844.ASP)

Kuruluşunun 100. yılını kutlayan Fenerbahçe, bu sezon ezeli rakibi Galatasaray ile A takımlar seviyesinde oynadığı 14 maçın tamamını kazandı.
Fenerbahçe Kulübü, takım sporlarında bu sezon ezeli rakibi Galatasaray'a büyük üstünlük kurdu. Sarı-lacivertliler, iki kulüp arasında, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında, A takımlar seviyesinde bu sezon yapılan 14 maçı da kazandı.
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 2, BEKO Basketbol Ligi'nde 4, Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 4, Erkekler ve Bayanlar Birinci Voleybol Liglerinde de 2'şer olmak üzere, ezeli rakibiyle oynadığı 14 maçtan da galibiyetle ayrıldı.
FENERBAHÇE-GALATASARAY REKABETİ
Fenerbahçe'nin, futbol, basketbol ve voleybol branşlarında Galatasaray'a karşı bu sezon aldığı sonuçlar şöyle:
TURKCELL SÜPER LİG
Fenerbahçe-Galatasaray 2-1 / Galatasaray-Fenerbahçe 1-2
BEKO BASKETBOL LİGİ

Normal sezon
Fenerbahçe-Galatasaray 75-64 / Galatasaray-Fenerbahçe 57-91

Play-Off
Fenerbahçe-Galatasaray 76-70 / Galatasaray-Fenerbahçe 64-69

TÜRKİYE BAYANLAR BASKETBO LİGİ

Normal sezon
Galatasaray-Fenerbahçe 63-74 / Fenerbahçe-Galatasaray 86-67

Play-Off
Fenerbahçe-Galatasaray 79-77 / Fenerbahçe-Galatasaray 77-52

ERKEKLER BİRİNCİ VOLEYBOL LİGİ

1. Etap
Galatasaray-Fenerbahçe 1-3 / Fenerbahçe-Galatasaray 3-0

BAYANLAR BİRİNCİ VOLEYBOL LİGİ

1. Etap
Fenerbahçe-Galatasaray 3-0 / Galatasaray-Fenerbahçe 2-3

***

Yukardaki haber 100. yıldan. Benim temennim bu seneye ilişkin. Cumartesi günü erkek voleybolcular ilk Galatasaray galibiyetini aldı. Darısı diğer branşların başına...

Galatasaray 1:3 Fenerbahçe ( Erkek Voleybol)

Galatasaray 18:Ekim Fenerbahçe Acıbadem (Bayan Voleybol)

Fenerbahçe 25:Ekim Galatasaray (Erkek Futbol)

Galatasaray CC 14-15:Kasım Fenerbahçe Ülker (Erkek Basketbol)

Galatasaray 28-29:Kasım Fenerbahçe (Bayan Basketbol)