23 Temmuz 2008 Çarşamba

Dondurmalı İrmik Helvası

Ayıp olmasa sadece bu tatlıyı yemek için gitcem ancak mekan pastane değil ki tatlını yiyip kalkasın.Tavacı Recep Usta'da tavanın ardından sorgusuz sualsiz gelen bu tatlıyı tatmadan masadan kalkmak imkansız.Bildiğiniz -belkide sevmediğiniz- irmik helvasını sıcakken bir kaseye koyup,içine maraş dondurması doldurup ters çevirilerek kapatınca ortaya çıkan bu şahaserin işte tarifi. Haddim olmayarak benden bir ipucu, işin zor kısmı irmik helvasını yapmak onuda sağolsun Dr. Oetker çözmüş.) Tavaya gelirsek; benim açımdan ilginç olan tarafı, zinhar kuzu eti yemeyen bir insan olarak kuzu etinden yapılan tavayı bayıla bayıla yemem.Bakır kasedeki ayranda içindeki kepçe yardımıyla içiliyor,bardak aramayın ve "başım üstüne" tabirini sıkça duyabilirsiniz garipsemeyin.

2 yorum:

Hikmet dedi ki...

Cok vicdansizsin be olm

Okechukwu dedi ki...

sen gel yedircem ben sana,sahanın iki adım ötesindeydi bide burası.)