8 Ağustos 2008 Cuma

Lionel Messi

Arjantin Federasyonu ile Barcelona'nın anlaşması sonucunda Messi'ye Olimpiyatlarda oynama izni çıktı ve Olimpiyatların -1. gününde Messi Arjantin'in 2-1 kazandığı maçta 1 gol, 1 asistle maçın yıldızı oldu.Anlaşmaya göre Messi Arjantin'in 1 sene boyunca yapacağı hiçbir hazırlık maçına çağrılmayacak.Barcelona açısından çok karlı bir anlaşma.
Kulüplerle Ülke Federasyonlarının arasındaki bu karmaşada ben kulüpleri haklı buluyorum.Fifa Takvimi'nde olan çoğu milli maç zamanını bile yersiz bulan bendeniz Fifa Takvimi'nde olmayan Olimpiyatlar için oyuncu göndermeyi çok gereksiz buluyorum.Bu adamlar zaten Avrupa Şampiyonası, Dünya Kupası gibi büyük organizasyonlarda oynuyorlar.Futbol açısından prestiji oldukça düşük Olimpiyatlarda oynamalarına gerek olmadığını düşünüyorum.Zaten 3 tane 21 yaş üstü oyuncu alınıyor onlarıda yetenekli olmasına rağmen esas oyuncuların gölgesinde kalan isimlerden seçsinler onlarda mutlu olsunlar.

5 yorum:

Okechukwu dedi ki...

Futbol açısından prestiji konusunda haklı olabilirsin ancak dünyanın en eski vede en prestijli spor organizasyonu olan olimpiyatlarda Lebron James,Roger Federer gibi sporcular mücadele ediyorsa fifa'nın olimpiyatlarla ilgili tavrını gözden geçirmesi gerekiyor bence.5 kıtanın temsilcilerinin,üzerinde 5 adet halka olan olimpiyat madalyasını boyunlarını geçirmeye çabalarken dünyanın bir numaralı sporunun üst düzey olarak temsil edilememesi tamamen duygusal sebeplerden...

Puskas dedi ki...

Amerikanın kaç olimpiyat sonra adam gibi bir kadro kurduğunu unutmamak gerek.Bu sezon 3 Grand Slam'i de finalde kaybeden bir Roger Federer tabi ki olimpiyatlarda altın hedefliyorum diyecek ama Nadal ise olimpiyatlara eğlenmeye gidiyorum benim için önemli olan US Open açıklamasını yaptı.Daha yazın başında Avrupa Şampiyonası'nda oynamış adamlar sezon başlarken bir de olimpiyatlarda mı oynasın?
Fifa nın olimpiyatlar dışında ki maç takvimini bile gözden geçirmesi gerekiyor bence; ki Wenger, Mourinho, İngiltere'nin başına geçene kadar Capello hep bu milli maç takviminden yakınan isimler.

Puskas dedi ki...

Deminki yorumumdan 10 dakika sonra okuduğum habere göre Partizan Fenerbahçe maçı için 2 oyuncusunu geri çağırmış olimpiyatlardan.Olay bundan ibaret.

Okechukwu dedi ki...

92 barcelona olimpiyatları

magic johnson
john stockton
michael jordan
clyde drexler
larry bird
chris mullin
scottie pippen
karl malone
charles barkley
christian laettner
patrick ewing
david robinson

katılıyorum yogun maç programlarından dolayı üst düzey futbolcuların yıl içinde nerdeyse 100'e yakın maç yapmak zorunda kaldıklarına ancak tüm zamanların en büyük sporcusu Micheal Jordan gidiyorsa olimpiyat takımına kıçı kırık messi için bu kadar tantana yaratmaması gerekiyor ne fifa'nın ne kulübünün.

Not:nba oyuncuları playoff hariç 82 maç yapıyorlar bir sezonda.

Puskas dedi ki...

Evet hatta 96 olimpiyatlarınada rüya takımla gitti Amerika diye hatırlıyorum ama ondan sonra bu seneye kadar halleri ortada.Bu sene bile mükemmel takımla katıldıkları söylenemez.Ayrıca Messi için tantana yapılmıycaksa başka hiçbir futbolcu için tantana yapılmaması gerekir.