4 Ocak 2009 Pazar

Abisini de sevmezdim

Çoktandır basketbolla ilgili yazmadım takip edemediğimden ve vakitsizlikten. Ama işin içine ezeli rekabet girince oturduk ekran başına. İkinci yarısını izlediğim maçta rakip Galatasaray, son haftalarda yaşadığı hırs eksikliğini ziyadesiyle tamamlayıp öyle çıkmıştı Fenerbahçe karşısına. Murat Özyer'den boşalan koltuğa geçen Galatasaylılar'ın Koray abisi savunma yapmaları gerektiğini hatırlatmış oyuncularına. Maç boyunca iyi savunma yapıp, boş şutları sokan bir ekip karşısında; Fenerbahçe takımı Damir dahil doğru setin ardından (son 5 dk hariç) bulunan boş şutu bile sokamazsa maçı kazanamazdı, öyle de oldu.

Salsa'nın Emir röportajında şut istikrarsızlığının sebebine ilişkin soruya; genç oyuncu, ilk şutumu sokarsam gerisinide sokuyorum mealinde bir cevap vermişti. Bundan sonraki maçlarda Emir'in hep ilk şutunu sokmasını diledikten sonra gelelim postun başlığına...

İzmirli arkadaşlar bana kızacaktır ama İzmir'in Türk basketboluna armağanı Beşok kardeşleri ben hiç sevemedim. Hüseyin Beşok'un aktif basketbol oynayan oyuncular arasında Ermal ile birlikte pivot fundamentalına en hakim oyuncu olduğunu düşünmeme karşın, Fenerbahçe derbilerinde yüzündeki ifade ona karşı kanımın kaynamasını 2 sezondur engelliyor. Abisini hiç sevmezdim zaten. Fenerbahçe'nin ekmeğini yiyen bir oyuncunun ezeli rakip Beşiktaş'a transfer olduktan sonra, Fenerbahçe tribünlerini her maçta nasıl provoke ettiğini çok net hatırlıyorum.

Galatasaray 78-62 Fenerbahçe

3 yorum:

Tarjeta Amarilla dedi ki...

Yine agzindan yuzuden tukurukler saciyordu H.besok, keske ayni hareketleri rovans maclarinda da yapmayi gozleri yese...

cannksk dedi ki...

izmirliler de sevmez beşokları merak etme. izmirin en büyük mafyalarındandır beşok ailesi

Okechukwu dedi ki...

izmirli öyle söylüyorsa bana laf düşmez o zaman.)