5 Şubat 2009 Perşembe

Spor İletişim Sertifika Programı #2


İkinci kez konuk oluyor Kadir Has Üniversitesi'nin Spor İletişimi Sertifika Programı bizim mütevazi blogumuza. İlk haberi "...Yeni Kosova adaylarına duyurulur." diye bitirmiş vakti zamanı gelince de Haliç manzaralı okulun yolunu tutmuştuk sınav için. Bu kadar dürüst olmaya hacet yok ancak başlamışken içimi döküp kurtulayım bari...

...Cumartesi sabahı (24 Ocak) kalkıp düştüm yola; sınavın yapılacağı dersliğin önüne geldiğim vakit ilk iş süzdüm rakip ve rakibelerimi. Rakibeleri kafadan eleyip, sınava giren toplam er kişi sayısının da 50'yi bulmadığını farkedince burs mu geliyor ne demedim dersem, bir önceki paragrafın son cümlesine ayıp olur.

Çoktan seçmeli toplam 40 soru, soruların 25 civarı salt sporla kalanı ise Türkçe bilip bilmediğinizi ölçen anlatım bozukluklarından ibaret olan testin ederi 80 puan; 3-5 anahtar cümleden oluşturacağınız makalenin ise puan değeri 20 idi. Futboldan olimpiyatlara, basketboldan tenise kadar geniş bir yelpazeden seçilmiş sorular kolay olmamakla beraber, yılların spor seyircisi olan bendenizi yıldırmadı. Makalemi yazıp, Fenerbahçemi çeyrek asırlık zulümden kurtarıp kupa şampiyonu ilan ettikten sonra, olası bir puan eşitliğinde bursiyeri belirlemek için ecnebi dilde Platini'ye yazılması gereken soruyu da yazıp, eşeğimi sağlam kazığa bağlamanın iç huzuruyla evin yolunu tuttum.

Yol boyunca yanlış işaretlediğim üç beş soruyu farkedip içime kurtlar düşse de, kazığa bağladığım eşek hatırına eve döner dönmez hanıma "...çoğu hatun zaten, şaka maka burs alabilirim..." mealinde şeyler zırvalayıp, gevrek bir gülümsemeyle tamamladım sınav macerasını. Sınavı okuyan arkadaşlar sağolsunlar iki gecede tamamlayıp kağıtları, Pazartesi sabahı yayınladılar sonuçları. 5 tam, 5 yarım toplam 10 bursun verildiği sınav sonuçlarına göre burs kazanan arkadaşlar arasında ben yokum ve de üstüne üstlük bir tanesi bayan. Hem de bu hatun kişi onca erkeğin arasında birinci:)

Zordu ama sorular...

Bugün gelen maili sizle paylaşmak amacıyla başlayıp bütün kirli çamaşırları dökmüş oldum postun sonuna dek. Unutmadan gelen mesajı kopyalayıp, benim gibi hala öğrenciliği devam eden arkadaşlardan müjdemi isteyeyim.

Sayın ilgililer ve katılımcılar,

7 Subat 2009 tarihinde baslayacak olan Spor İlerisimi Sertifika Programinin son kayıt tarihi 6 Şubat 2009'dur.

Öğrenci olan ilgililler ve katılımcılarımızın, sınava girmemislerse bile % 50 indirim hakkı bulunmaktadır.

Sertifika'da gorusmek üzere...
http://www.khas.edu.tr/tr/haberler/spor-iletisimi.html

2 yorum:

le saux dedi ki...

Sevgili Uche,

Sen bu kadar samimi bir şekilde içini dökmüşsün ya buraya, Bağış Abi de okumuş, seni arayıp duruyordu ilk gün, acaba burada mı dedi, listeye baktı tabi, Uche yoktu doğal olarak. (:

Eğer oradaysan bir adını duyuruver önümüzdeki hafta.

Okechukwu dedi ki...

le saux,

sen ordaysan eğer selamımı söyle sana zahmet, çok düşündüm ama vazgeçmek zorunda kaldım.benim 4 mayısta teslim etmem gereken bi tezim var ve bunca işin gücün arasında o işin içinden nasıl çıkıcam kara kara düşünüyorum.bir sonraki dönem inşallah,hem bu sefer burs garanti:))