19 Nisan 2009 Pazar

Aylin Abla

11 numaralı milli formayla Aylin Abla
Cengiz Göllü antrenörlüğündeki Eczacıbaşı ve kaptan Aylin Abla

Fenerbahçe voleybol şubesi müessese ve belediye ekiplerine karşı hem bayan hem erkek liglerinde tek başına mücadele etmeye başladı son senelerde. Erkek takımı geçen sene Arkas'ın elinden şampiyonluğu aldı ve kazandığı güvenle bu sezon ilk yarı yaşadığı aksilikler ve pasör Arslan'ın kadro dışı kalması sebebiyle ligi 5. bitirmesine karşın yarı finalde Arkas'ı eleyip finale çıkmayı başardı. İstanbul Büyükşehir Belediye karşısında ilk maçı 3-0 aldı ancak ikinci maçta Arslan'ın sakatlanması sebebiyle yaşadığı sıkıntı sebebiyle maçı kaybetti ve seri eşitlendi.

Bayanların ise geçtiğimiz sene finalde kaybettikleri Eczacıbaşı karşısına bu sene bir kez daha çıkacaklar. Salı günü başlayacak final serisi bayan voleybolunu neredeyse 40 senedir domine eden Eczacıbaşı karşısında verilecek olan öncelikle psikolojik bir mücadele olacak. 17'si üst üste olmak üzere 26 kez Türkiye Şampiyonu olan bir ekibe karşı kazanılacak zafer bayan voleybolu için bir milad niteliği taşıyacağından camianın bu mücadelede tek yumruk olması gerekmekte.

Gelelim bir çoğumuzun soyadı olmadığını sandığımız "Aylin Abla"mıza. Fenerbahçe maçlarında yorumcu koltuğunda oturan Aylin Üstündağ ablamıza, erkek takımında Billings ve Fatih kızlarda ise Marina ağzıyla kuş tutsa yaranamasalar ve "Aylin Abla" dışarı vurulan smaçlara taraftar misali oflayarak tepkilerde verse ben onun bu olumsuz tavrının bizim iki branşta da şampiyonluğa ulaşmamızın uğuru olacağını düşünüyorum. Eczacıbaşı'nın eski kaptanı başarılı eski milli voleybolcu Aylin Üstündağ içten desteğini sürdürdükçe bizim çocuklar finalleri kazanmaya devam edecekler.


Hiç yorum yok: