31 Ocak 2010 Pazar

16

Federer geçen sene kırdığı rekorunu geliştirmeye başladı. Yarı final maçlarından sonra favorimizin Federer olduğunu ancak iki raketin de performanslarını devam ettirmesi halinde harika bir final izleyeciğimizi söylemiştik. Gerçekten de harika bir final izledik. Belki 5 setli çekişmeli bir mücadele olmadı ama kusursuz bir Federer vardı kortta. 2008 Amerika Açık finalinden sonra Murray bu sefer daha iyi durumdaydı ama bugün Federer karşısında tutunması imkansızdı. İlk 2 sete özellikle Federer ezip geçti diyebiliriz. Murray'de Nadal gibi sürekli Federer'in backhandine gönderdi topları ama twitterda Onur Akmeriç'in de söylediği gibi Federer'in backhandine oynaya oynaya adamın backhandini geliştridiler, zayıf yanı kalmadı. Federer'in forehandinden kaçmak için sürekli bachandine oynadı ama Federer backhandinden inanılmaz winnerlar çıkarınca domine etti oyunu.
3. sette Murray biraz toparlandı. Federer'in servisini kırıp ardından durumu 5-2'ye getirdi ama Federer tecrübesiyle ve Murray'nin üzerindeki baskının da yardımıyla önce kendi servis oyununu aldı, ardından da servis kırıp tekrar kendi servis oyunun alarak 5-5'e getirdi durumu. Tie-breake giden sette Murray maçı uzatmak için mükemmel mücadele etti ama özellikle forehandindeki basit hataları ve kritik anlarda Federer'in oynadığı harika puanlarda 5 set sayısından faydalanamadı. 2 kere de şampiyonluk sayısı çevirdi ama 3. sünde Federer maçı bitirdi. Maç bittiğinde Murray'nin yürüyecek hali kalmamışken Federer ise daha maça yeni başlıyormuş gibi rahattı.
Maç sonrası röportajlarda Murray gözyaşlarını tutamadı. Geçen sene de Federer finalden sonra ağlamıştı Avustralya'da. Murray'de bununla ilgili "I can cry like Roger but it's a shame i can't play like him" hem takıldı, hem övdü Federer'i. Federer ise Murray'nin çok yetenekli olduğunu ve Grand Slam kazanacağını söyleyerek onurlandırdı meslektaşını.





Bayanlar da ise Henin'in rüyası finalde sona erdi. Amerika Açık'ta yarı finalde Kim Clijsters'a elenen Serena Williams bu sefer daha temkinliydi. Maça da böyle başladı ama 4. oyunda servis kırarak 3-1 öne geçti. Henin 4-2'den sonra servis kırarak tekrar dengeyi getirdi ama setin son oyununda Serena tekrar servis kırarak ilk seti noktaladı. 2. sette iki taraf birer servis kırarak durumu 3-3'e getirdiler. Bu dakikadan sonra Serena servislerinde düştü ve Henin'de oyununu yükselterek servisi kırdı. Kendi servisini de aldıktan sonra tekrar servis kırarak seti noktaladı Henin. Son sete iki isim de servis kırarak başladılar ama daha sonra Serena servislerini yükseltti ve servis oyunlarını rahat kazanmaya başladı. Henin'in servislerini de kırınca 6-2 ile maçı noktaladı. Henin Clijsters gibi şampiyonluk ile dönüş yapamadıysa da finali görmesi bile en sevdiği Grand Slam Roland Garros için herkese gözdağı vermiş oldu. Serena Williams ise bu şampiyonluk ile 12 Grand Slam'ini kazanıp Billie Jean King'in şampiyonluk sayısına ulaşmış oldu. Şimdi önünde 18 şampiyonluk ile Navratilova ve Evert var.

Hiç yorum yok: