7 Ocak 2010 Perşembe

Galatasaray Hukuku

Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinde gururla güncellemiş puan durumunu da, Galatasaraylı kardeşler tevazu gösterdiklerinde midir, şaşkınlıktan mı bilinmez eklememişler henüz muhteşem lobileriyle geri kazandıkları puanlarını.

İşin daha ilginci, Efes Pilsen ve Fenerbahçe'nin birer maçının eksik olduğu bu listede Fenerbahçenin mağlubiyet hanesine 3 (üç) yazılmış.

"2 taraftarımızın ayağının ucu parkeye dedi diye hükmen yenik sayılmış olabiliriz ancak gönüllerin galibiyiz biz, ayrıca bu resmi site falan değil dingo yetiştirilen bir çiftlik ve işte bu sebepten kendi puan tablomuza istediğimizi yazarız..." deniliyorsa eğer amenna, yok eğer yeni bir tahkim kurulu kararıyla sahaya girip rakip takım oyuncularına saldırmanın hukuken suç olmaktan çıkacağına dair bir işaretse...

Tutmayın beni...

5 yorum:

Mehmet Ali dedi ki...

ABİ , yemin ederim olayı duydum direk dedim uche hemen yapıştırmalı. TÜRKİYE de inan bu spor olayları değil bütün olaylar böyle yürüyor. nasıl anlatiyim. bir olay tezgahlanıyor. tepkiler oluyor felaket, gırla zannedersin dünya savaşı çıktı gidiyoruz. sonra yangın küle dönüştüğü sırada yangını çıkaranları peyderpey salıveriyoruz sokağa. ama bize bunlar müstehak ABİCİM. NİYE Mİ? GEÇMİŞİNİ ÖZELLİKLE YAKIN GEÇMİŞİNİ ÇOK ÇABUK UNUTAN BİR TOPLUMA BUNDAN İYİSİ TABİATIN VAROLUŞUNA AYKIRI OLURDA ONDAN.

caglar dedi ki...

sen galatasarayın resmi sitesini eleştireceğine önce esas dingonun ahırı olan fenerbahçe sitesinin yaptıklarını eleştir. ama sende bu objektiflik maalesef yoktur. ayrıca galatasaray hükmen yenilgiyi taraftarları sahaya girdi diye mi aldı????

Puskas dedi ki...

Sahtekarlıklarının karşılığı esasında şimdiden şampiyonluk kupasını vermek bunlara yoksa tahkimin içi rahat etmeyecek :)
1 sezonda 2. maç hükmen mağlup sayılan alt lige düşürüşür diye kural olsun 5 hükmen mağlubiyete rağmen önce ligden düşürülme olmasın o da yetmesin - puanlarda silinsin. Ne güzel adalet be.

Okechukwu dedi ki...

caglar...

galatasaraya hangi cezanın niye verildiğini, cezayı veren kurul bilmezken bu sorunun muhattabı ben değilim.

taraftar olayları ya da evrakta sahtekarlık, sebebi ne olursa olsun zar zor verilen ceza galatasaray kulubü tarafından kabul edilmemiş olacak ki puan durumuna resmi olarak 2 mağlubiyeti olan fenerbahçe için 3 mağlubiyet uygun görülmüş.

Edebiyatta hiciv diye bir yazı türü vardır, galatasaray bu kadar güçlü iken ve de bize bir mağlubiyet fazla uygun görmüşken olası bir ceza indirimi ihtimalini eleştirmek için yazdım son paragrafı.

anlayacak kadar derin olsaydın eğer, yorum kısmına yazıdan daha fazlasını iliştirmek zorunda kalmayacaktım.

selametle...

Okechukwu dedi ki...

marco...

ananada selam olsun benden