25 Ocak 2010 Pazartesi

Rövanş Zamanı


Kasım ayının ortasında Dünya Kupası bileti için ekstra playoff maçında Sudan'da karşılaşan iki Kuzey Afrika ülkesi, bu sefer Angola'da Afrika Uluslar Kupası finali için karşı karşıya gelecek.

Turnuva, adı ve skoru 4-4' lük olan harika bir maçla açıldı. Ev sahibi Angola'nın 73'de 4-0 öne geçtiği maç inanılmaz bir geri dönüşle 4-4 sonuçlandı. Çeyrek final maçların ilkinde Gana, ev sahibini 1-0'lık sonuçla kupa dışında bırakırken, ikinci maç Cezayir ve Fildişi Sahili arasındaydı. Son dakikalarda Galatasaraylı Keita ile öne geçen turnuvanın favorisi, inatçı Cezayir'in son dakikada kaydettiği gol ile maçın uzamasına razı oldu. Uzatma dakikalarının başında, sezon başında Sivas'ın havasını suyunu beğenmeyip gerisin geri Blackpool'a dönen Bouazza'nın attığı golle ikinci yarı finalist oldu.

Bu akşam oynanan Mısır-Kamerun maçı 170. kez milli formayı giyen kaptan Ahmet Hasan'ın maçı oldu. Biri çizginin bir karış dışına düşen, toplam iki gol atan eski tanıdık uzatmaya giden maçta Mısır'ı Cezayir karşısına 3. yarı finalist yaptı.Afrika Kupasında yenilmezlik ünvanını 16'ya çıkaran son şampiyon Mısır final için Cezayir karşısına çıkarken, benim gönlüm Hassan Shenata'dan yana değil doğrusu...

Gana'nın rakibini belirleyecek olan Zambiya-Nijerya maçı an itibarı ile 0-0 devam etmekte. Ordan kimin çıkmasını isteyeceğimi tahmin etmek için alim olmaya ne hacet?

Hiç yorum yok: