5 Eylül 2008 Cuma

Can Bartu

Milliyet spor servisi Fatih Tekke'yi sezon başında olmadı en azından devre arasında "annesinin liginde" bir takımama yamamak adına "Tekke'nin gönlündeki takım!" başlıklı bir haber yapmış.
Haberin içinde geçen bir bilgi beni Can Bartu'ya kadar götürdü. Yabancı bir takımda oynarken Avrupa kupasını kazanan tek Türk futbolcu diye Fatih Tekke'yi niteleyen haber üzerine Can Bartu'nun hep bahsedilen şu Fiorentina - Rangers finali güme gitti diye düşündüm ne yalan söyliyeyim. Araştırmaya başlayınca sözüm ona bilgi dehlizi dediğimiz internetin içinde şaşırdım kaldım. Can Bartu yazınca arama motorlarına nerdeyse tüm kaynaklarda bire bir aynı metin var ve yurt dışı macerasıyla ilgili bahsedilen bizimde kulağımızın bir köşesinde kalmış olan Fiorentine - Rangers finali için 1 Ocak 1961 tarihinde oynandığı söyleniyor. Gece Floronsa'da 1961'in gelişini kutlamışlar hep beraber , ertesi günde kafalar güzel çıkmış kupa finali oynamışlar.
1961 senesinde Kupa Galipleri Kupası finali iki maç üzerinden oynanmış. İlk maç Ibrox'da 17 Mayıs'da , ikinci maç ise Stadio Comunale'de (Artemio Franchi başkan olupta stadın adını değiştirene dek Mor Menekşelerin stadının ismi Comunale imiş) 27 Mayıs'ta oynanmış. Bu iki maçın ilk 11'lerinde Sinyor yok.
1962 senesinde ise Fiorentina aynı kupada bir kez daha finale çıkmış. Bu sefer rakip Atletico Madrid ve tarafsız sahalarda olmak üzere 2 maç üzerinden yapılan finalin ilk maçında Can Bartu sahada.
Copy paste ile bir yere kadar.Araştırma şart.

Hiç yorum yok: