4 Haziran 2009 Perşembe

Bu Bir

Şifreli kanal illetinden muzdarip bir basketbolsever ve herşeyden çok Fenerbahçesever olarak bu sezon Fenerbahçe'nin maçlarının neredeyse hepsini FbTv'den banttan izledim. Totem manyaklığı sebebiyle sonuç öğrenmeden geçtik küçük odadaki küçük televizyonun başına. Küçük odadan gördüğüm kadarıyla Solomon'dan önce ve sonra diye ikiye ayırmak gerekiyor bu sene Fenerbahçe'yi.

Solomon'un takıma katılımından sonra ortaya koyduğu performans üzerine tartışılır elbette ancak bacak kadar oyun kurucu Green ve Tanjevic'in torpillisi 1,2,3,4 numara oynama meziyetlerine sahip Boşnak Emir'in ( ...vakti zamanında Hakan Şükür İnter'de Vieri'nin ardında yedek beklerken, Faik Çetiner Hakan Şükür'ün değerini vurgulamak adına olsa gerek Christian Vieri için "Tardelli'nin torpillisi" ifadesini kullanmış idi, hatırladıkça gülerim.) takıma olan katkıları ve bireysel performanslarında ki yadsınamaz yükselişi göz ardı etmek insan olana yakışan bir tutum olmaz kanımca.

Baştada bahsettiğim üzere bu sene teknik yetersizliklerden ötürü sadece Fenerbahçe'yi izleyebildim sezon boyunca. Rakip Efes'i ancak Fenerbahçe ile karşılaştığı maçlarda izledim ancak galibiyet odaklı seyirci profilim sebebiyle onların oyununu analiz etmek gibi bir gereksinim duymamıştım. İlk maçın ardından gördüğüm ve açıkcası şaşırdığım durum koskoca Efes Pilsen'in (milli takımda ne kadar oyun kurucu varsa toplamış bir ekip) Charles Smith'in screenlerden çıkıp atacağı 3 sayılar üzerine kurması bütün sistemini. Seneye 40 olacak büyük kaptan Damir Mrsic ile başlayıp Ömer Onan ile tüketilen Smith'e maç boyunca sadece bir kez Ataman'ın çizdiği seti oynama müsadesi verildi. Onan'ın sadece savunmadığı aynı zamanda yüksek yüzdeyle hücum ettiği akşam, bizim Simith'in son periyottaki 2 hücum ribandı ardından bulduğu turnike , Emir'in savunmanın ortasına dalarak kazandığı fauller ve en son olarak Mirsad Türkcan'ın attığı 3 sayı ile (çizginin bir karış gerisinden kalktığı şuta 2 yazdı masa ama benim gönlümde 3) sonuçlandı.

Solomon'un katkı yapamadığı maçta savunmasıyla maçı kazanan Fenerbahçe, Cumartesi günü alıştığı çemberlere biraz daha iyi şut sokabilirse 2-0 ile dönecektir Abdi İpekçi'ye. (Kendi evine demeye dilim varmıyor, yapılsın artık şu salon)

Efes Pilsen 60-68 Fenerbahçe

Hiç yorum yok: