6 Temmuz 2009 Pazartesi

Kemikleri Sızladığı Yeter

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, spor yayınclığında sağduyu ve kalitenin en önemli örneklerinden biri olan "90 Dakika" programını 2005 senesinde programın yaratıcısı ve Türk spor basınının en donanımlı isimlerinden biri olan Kenan Onuk'ın vefaatının ardından her sezon kalitesini yitirmesi ve tek kişilik Hıncal Uluç gösterisine dönüşmesi üzerine krizi neden göstererek yayından kaldırmış.
Kenan Onuk'un 1998 senesinde Hıncal Uluç ve Hıncal Uluçcuk ile başladığı program, 11 Temmuz 2005 tarihinde Kenan Onuk'un kansere yenik düşmesinin ardından bir Kenan Onuk ancak 2 kişi ile karşılanabilir mantığıyla Fuat Akdağ ve Mehmet Demirkol ile bir süre devam etmiştir. Her daim edilgen, soru Uluç'tan geldiği takdirde sözlüğündeki hayır kelimesini ihmal eden sevgili Haşmet Babaoğlu'na alışkın bünye, Demirkol'un muhalefetine dayanamayıp(bkz: örnek 1) programın altına attığı odunları çoğaltarak süreci hızlandırmıştır.
örnek 1: hıncal uluç anelka konusunda sallamaktadır;
- h.u. : anelka'da ne var ben çay kahveyle tutarım onu, ne var bu adamı tutmakta!!
+ m.d. : aklıma turgay abi geldi. (bkz: ebenin amı ali sami)

Mehmet Demirkol'un istifasından ve köşelerinden birbirlerine atıp tuttuktan sonra, ntv yönetimi Fenerli sese tahammülü sınırlı olan Uluç'u dizginleyebilmek için Sedat Ergin'den önce bir süre Milliyet genel yayın yönetmenliğini yapan Mehmet Yakup Yılmaz'ı kadroya katmıştır. Fuat Akdağ'nın etkisiz, Haşmet Babaoğlu'nun şıracı olduğu program Hıncal Uluç ve birazcık Mehmet Yılmaz'ın fikirlerinin tartışıldığı, telefon bağlantısı almamak dışında Serhat Ulueren'in programlarına eşdeğer bir rating unsuruna dönüşmüştür.
Fenerbahçeli Şahenk'in televizyonunda, sezon boyunca Fenerbahçe lehine sonuçlanan komplo teorilerini hem anlatan hem de yazan Uluç, sezon sonunda öngördüğü fesat teorilerinden hiçbiri gerçekleşmemesine karşın gönül rahatlığıyla programa çıkmaya devam etmiştir. Bu duruma daha fazla gönlü el vermeyen Ferit Şahenk, yattığı yerde kemikleri sızlayan duayen Kenan Onuk'un ruhunu şad etmek adına ölüm yıldönümünden bir hafta önce programı doğru bir kararla yayından kaldırmıştır.
Emeği geçenlerin ellerine sağlık...

3 yorum:

Fabio Luciano dedi ki...

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/07/hasmet-babaoglu.html

Okechukwu dedi ki...

yazdıktan sonra sabah gazetesinde okudum babaoğlu'nun köşe yazısını.bloggerlardan birisi şimdi hatırlıyamadım benzer içerikli bir yazı yazmış ve oda komplo teorisini aziz yıldırım'ın 3sene üst üste şampiyonluk sözü üzerine kurarak programı aziz başkan'ın kaldırttığını ima etmiş.
benim fikrim sabit, denge unsuru kenan onuk'un ardından hıncal uluç'un deli saçmalarının ardı arkası kesilmez olmuştu.
hayırlısı oldu...
haşmet babaoğlu içn ise hiç üzülmedim, hıncal ağabeyinin yanında bir iş bulur nede olsa kendine.

Fabio Luciano dedi ki...

dediklerinin hepsine aynen katılıyorum.bence de böyle daha iyi oldu.

aziz yıldırım'ı çok sevmem ama dünya yansa ondan bilme hastalığına tutulanlara acil şifalar diliyorum.

bir de olayın şu yönü var ki düşünüyorum düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.bizim başkan bu kadar kudretli,önüne geleni bağlamış,federasyon desen onda,medya desen onda,basketbol federasyonunu zaten o seçti,hatta uefa emrimizde tamam da neden bizim aldığımız kupalar diğerlerinden fazla değil?neden yıllardır şu türkiye kupasını alamadık?11 senede 4 defa şampiyon olmak için mi bu kadar adamı bağladı?

biri de yorum yazmış alta 3 sene üst üste şampiyonluk sözü verenler operasyona başladı diye.operasyon yapacak adam papermoon'a gider diye biliyorum ben...