25 Ağustos 2009 Salı

3. Hafta

Futbolu bildiğini düşündüğüm bir çok insan yaptıkları yorumlarla hayal kırıklığı listesine isimlerini ekliyor her geçen gün...

Türk futbolunda aktif meslek hayatını sürdüren hocalar arasında anti-futbol üzerine sistemini kuran 3 teknik direktör say deseler bir an bile tereddüt etmeden listenin başına yazacağım Ziya Doğan, ilk 2 hafta sonunda aldığı başarılı saha sonuçlarından ötürü ülke futbolunun en saygıdeğer hocalarından biri oluverdi.

Tekme atmanın adının adam adama markaj veya "son senelerde görülen en etkili pres" olarak taçlandırıldığı maçta Diyarbakırspor 30'a yakın faul yaptı. Fenerbahçe'nin yaptıklarıyla beraber 45'i bulan faullerin ardından çıkan sarı kart adeti 7. Dört tanesi Fenerbahçe için üç tanesi ise ev sahibi için çıktı yakışıklı hakemin cebinden. Ancak işin ilginç tarafı bu 7 karttan sadece 2 tanesinin sebebi rakibe yapılan faul idi. Geri kalanı hakemin kararlarına yapılan itirazlardan sonra çıktı. Oyun kurallarında ihtar verilecek haller arasında bir oyuncu "oyun kurallarını devamlı ihlal ederse" sarı kart gösterilir der. Yukardaki fotoğraf karesinda yaptığı faullerden bir tanesi görünen Erdal Güneş, oyunda kaldığı bir saat boyunca benim saydığım 8 tane faul yaptı ve maçı kart görmeden tamamladı. Bu kadar üzerinde durduğum bu sistemli tekme atma hadisesi ve maçın hakeminin bu duruma çanak tutması oyunun ilk yarısının özetiydi.
Rakibin sert oyunu ve hakemin manasız tutumu karşısında oyundan düşen Fenerbahçeli oyuncular bu sezon en iyi yaptıkları pas oyununu ilk yarı sadece bir kez gerçekleştirerek sezonun en güzel gollerinden birini henüz 3. haftada atınca kendilerine geldiler. Rakibin ilk yarı attığı tekmelerden yorgun düşmesinin de yardımıyla bulunan onca pozisyondan sadece 2 tanesini değerlendiren Fenerbahçe 3. haftada 2. deplasman galibiyetiyle senelerdir yaşadığı dış saha korkusundan sanki sıyrıldı.

Diyarbakırspor 1-3 Fenerbahçe

Hiç yorum yok: