22 Ocak 2010 Cuma

Öp Annenin Elini


Ezeli rakibin Avrupa'da fırtına gibi estiği dönemde, babalarımızın 40 yıllık ligi olmuş idi anamızın ligi. Son on yıldır Avrupa Kupalarında , Fenerbahçe'nin hasbelkader oynadığı bir çeyrek final dışında hep babayı alırken bizler, beğenmediğimiz anamızın ligi her geçen gün değerine değer kattı.

İş öyle bir hal aldı ki, Batıya açılan penceremizin perdesi bile ters esen rüzgardan olsa gerek kapandı. Avrupa'da oynatamayacağı bir oyuncuya 6 ay için milyon dolarlar vermeyi göze aldı. Sırf anasının güzel hatrı için.

6 yorum:

Temur dedi ki...

Jo'nun maaşının +2te 3'ünü City ödeyecek ki GS'ın Jo'ya vereceği ücret 400 Euro civarı olacak. Milyon Euro'lar yok ortalıkta.

caglar dedi ki...

kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş.
kiskanma ne olur calis senin de olur

Okechukwu dedi ki...

Temur...

Transferin maddi boyutuna ilişkin ne galatasaray ne de city'nin resmi sitelerinde ben bir detay göremedim. "Milyon dolarlar" mübala etmek için kullanılan bir ifedeydi. Sen nerden biliyorsun bunları onu da bilmiyorum ancak öne çıkarmaya çalıştığım hadise maddiyattan öte avrupa kupasında oynayamayacak bir oyuncunun lig şampiyonluğu için transfer edilmeseydi.

Temur dedi ki...

@ Uche

Benim tek itirazım milyon dolar kısmınaydı Yoksa lig ve değerlenmesi hususunda senin fikrinle mutabıkım.

Unknown dedi ki...

avrupada oynayamayacak adam aldılar, gs hedef küçültüyor, yıllarca dalaga geçtiler annenizin ligi ile bakın şimdi annelerini ligini önemsiyorlar diye leştirmek gayet kolay ve basit ama bir an için soluklanıp düşününce;

asıl golcüsü uzun süre sakat, eldeki golcüsü oynamaktan çok oynamamak yönünde tercih kullanıyor, takımın hedefi avrupa ligi gibi artık sadece yorgunluk ve az bir prestij getiren bir kupa yerine şampiyonlar liginde devamlı oynamak ve başarılı olmak, bu durumda avrupada oynatamayacağın adamı almak hedef küçültmek veya lige avrupadan daha çok önem vermek değil tam tersine avrupa başarılı olmak için ligin araç olarak kullanılması, unutulmasın bu sene şampiyon olan takım direk gidecek cl'ye, 2. takım ise gayet zorlu bir eleme oynayacak.

herşeyi geçtim devre arasındaki transferde 5 tane hem avrupada oynayacak hem kaliteli/yetenekli/potansiyeli olan hem de fiyatı makul futbolcu vardı da gs yönetimi gidip kara kaşına kara gözüne almadı herhalde jo'yu. Sizde bizden çok daha fazla bu işlere kafa yoruyorlardır herhalde yönetim ve teknik ekip.

eminim ki aynı transferi fenerbahçe yapmış olsaydı bu şekilde eleştirmeyecek, büyük ihtimal benim yukarıda yazdıklarıma yakın şeyler düşünecektiniz.

zaman herşeyin ilacı, iyi olursa hepsi unutulur gs yönetiminin ileri görüşlülüğü, becerisi vb. konuşulur, kötü olursa yönetim yerden yere vururlur.

Okechukwu dedi ki...

@mehmet

Benim şahsım adına, bu senelerdir savuduğum bir durum. avrupa'da başarılı olabilmek için istikrarlı takımlar kurmak gerekiyor. sadece bizde değil, bir çok ülke de bir kulübün istikrarını koruyabilmesi için sportif anlamda başarılı olması lazım. bunları alt alta yazınca kendi liginde üst üste kazanılacak şampiyonluklar avrupa'da başarılı olabilmenin gereği ki bunun örneği bu ülkede yaşandı.
türkiye ligi galatasaray için herşeyden önemlidir ve en büyük rakibi fenerbahçedir. nasıl fenerbahçe için galatasaray ise...
benim eleştirdiğim, bir çok galatasaraylının da tahammül edemediği mevzu vakti zamanında inkar ettikleri gerçeğin dönüp dolaşıp onları bulması.